Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

SnowBallz

Egy egyszerű unaloműző hógolyódobáló program a Digital Realitytől.

2004.02.23. 00:00 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

Kezdetben volt a Moorhuhnjagd. Egy egyszerű kis ingyenes program, mely félelmetes gyorsasággal terjedt a játékosok (no meg az irodai munkájukat számítógéppel végzők :-) között. A nagy sikert a folytatás követte, majd klónok sorozata. Ilyen volt például tavaly a Chicken Shoot, de a korábbi vadász-játékok is gyakorlatilag ezt a sémát követték játékmenetükben. A legújabb mutáció a SnowBallz címet kapta, és egy hazai fejlesztés: a Digital Reality programozói állnak mögötte.

SnowBallz

Aki esetleg nem tudná, mi is a közös a fent említett játékokban: egy kisebb-nagyobb területet tár elénk mindegyik program, melyet egy helyben forogva láthatunk be. A tájon – mely a legtöbbször erdős-mezős területeket jelent – különböző élőlények jelennek meg. Feladatunk ezek eltalálása a rendelkezésünkre álló fegyverrel, pl. puskával, csúzlival, vagy a legújabb reinkarnációban történetesen hógolyóval. Dolgunkat segítik a különböző bónuszok: erősebb fegyverek (nagyobb vagy tripla hógolyó), vagy extra idő, de nehezítés is van: nem mindig szabad a „lőjünk mindenre, amit meglátunk” elvet követni. Hol csak a medvékre, hol csak a hóemberekre szabad lövöldöznünk, és pontlevonást kapunk, ha mást is eltalálunk.

A SnowBallz kétféle játékmódot kínál: kaland módban egy kisebb történetbe ágyazva dobálhatjuk az erdei lényeket – farkasok, jegesmedvék, nyuszik, stb. – és fő ellenfelünk, Krucifix csapatát, köztük többek között hóembereket és krampuszokat. A pályák előtt különböző feladatokat kapunk, pl. találjunk el 10 hóembert, vagy minden farkast, de közben egy nyulat se. Ha ezt sikerül teljesítenünk a rendelkezésre álló idő alatt, akkor jöhet a következő pálya. Az erdőből indulva Krucifix palotájáig vezet utunk, ahol végül Télapót kell kiszabadítanunk. Játéktermi módban nincs más dolgunk, mint a hógolyók dobálása és a pontok gyűjtése, így kerülhetünk egyre jobb helyre a toplistán.

SnowBallz

A budget kategóriában megjelent program természetesen nem a megszállott játékosokat célozza meg, de valahogy így se tudok túl pozitívan nyilatkozni róla. A fapados telepítés például pont a célközönségnek jelenthet problémát (egy önkitömörítős file van a korongon, mely a megadott könyvtárba teszi a játékot, ahol nekünk kell megtalálni és elindítani a játék exe-jét, vagy tetszés szerint shortcutot csinálni belőle). Persze el lehet szórakozni vele egy darabig, de hosszú távon nem hiszem, hogy sokak winchesterén rajta marad. Végül pedig említést érdemel még a hangulatos zene és az a tény, hogy a játék természetesen magyar nyelvű. ■

SnowBallzSnowBallzSnowBallz

értékelés

SnowBallz

Minimális rendszerigény: Pentium III 600 MHz, 64 MB RAM, GeForce, ATI Radeon 6500 vagy újabb videokártya, 100 MB HDD

hozzászólások (1)

darkforce
darkforce 2004.02.23. 19:58
És ezért pénzt kérnek ? =)
ajánlott olvasnivaló