25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Némó nyomában DVD

Mókás tenger alatti halas sztori nagyszerű kétlemezes DVD kiadásban.

Írta: Dino

Némó egy kis bohóchal, aki apjával él egy korallzátonyon. Egy nap azonban – bátorságát bizonyítandó – túl messzire merészkedik a biztonságos helyektől, és egy búvár el is kapja. Apja, Marlin (a magyar változatban Pizsi) kétségbeesetten indul fia keresésére, egyenesen Sydneyig, egy fogorvosi rendelő akváriumáig. Útközben csatlakozik hozzá egy meglehetősen szeleburdi és feledékeny halacska, Dory is (akinek a fordítók a Szenilla nevet adományozták), aki lelkesen próbál segíteni Némó fellelésében. Az utat persze kisebb-nagyobb nehézségek tarkítják, de – talán nem árulok el ezzel nagy titkot – a vége persze happy end lesz...

Némó nyomában DVD

A Pixar újabb remekbeszabott egészestés rajzfilmje a napokban jelenik meg DVD-n, ráadásul nem is akárhogy: a kétlemezes kiadvány tömve van a filmhez hasonlóan humoros extrákkal. Az első lemezen magát a filmet találjuk, az eredeti angol hang mellett magyar szinkronnal is, mindkettő Dolby Digital 5.1 EX hangsávban. Feliratnak is választhatjuk a magyar és angol nyelveket. A legfontosabb extra ezen a korongon nem más, mint az audiovizuális (!) kommentár, mely szintén kapott magyar feliratot. Ebben az alkotók megjegyzései mellett a rajzfilm készítéséről szóló kisebb összeállításokat is megtekinthetünk a film nézése közben. Egy virtuális akváriumot is találunk még ezen a lemezen, mely a Duna TV éjszakai programjának állít konkurenciát. :-)

Némó nyomában DVD

A többi extrát már a második korong tartalmazza, melyen gyönyörű animált menük között navigálhatunk. Egy közel félórás werkfilmben egy kisfiú járja be a Pixar stúdiót, ahol persze véletlenül épp senki se a feladatával van elfoglalva... A korallzátonyokról láthatunk egy kisebb – 7 perces – szinkronizált dokumentumfilmet, Jacques Cousteau fiának Jean-Michel Cousteau-nak főszereplésével, akit azonban Dory és a többi hal többször is megszakít szövegelésével. Mr. Ray enciklopédiájában a filmben feltűnő tengeri állatokról hallhatunk egy-egy pár perces beszámolót. A kisebbeknek szánták az Olvasókönyvet, melyben Némóról és az iskoláról hallhatunk/olvashatunk egy kis történetet, mintegy karaoke jelleggel. Halfelvonulás címmel egy DVD készüléken játszható játék is került a lemezre, melyben azt kell kitalálnunk, hogy a halraj milyen formációt vesz fel. A leghumorosabb extra azonban minden kétséget kizárólag a „Knick Knack” című (magyarul Nippfelkelés) rövid animációs film, melyet már láthattunk mozifilm előtt. Ebben egy üveggömbben lévő hóember kijutási próbálkozásának lehetünk szemtanúi, azonban szerencsétlennek semmi se jön össze a kísérletezések során. Érdekessége a kisfilmnek, hogy ehhez a pár perces vicces történethez is készült külön audiokommentár. Kapunk még 4 előzetest, 3 TV spotot és egy Robbie Williams videoklipet, néhány képgalériát – vázlatok, modellek, tervek –, melyeknél néhányhoz kommentárt is választhatunk, végül pedig ezen a lemezen is található négy különböző designú virtuális akvárium.

Némó nyomában DVD

A Szörny Rt. után a Némó nyomában egy újabb animációs remekmű a Pixartól, melyen kicsik és nagyok egyaránt jót szórakozhatnak. Míg az előbbiből sajnos csak egylemezes verzió jelent meg hazánkban, Némó kalandjai mellé egy külön korongnyi extrát kapunk, melyek valóban színesebbé és értékesebbé teszik a kiadványt. A rajzfilmek kedvelőinek kötelező darab.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Némó nyomában DVD
  • Némó nyomában DVD
  • Némó nyomában DVD
  • Némó nyomában DVD
  • Némó nyomában DVD
  • Némó nyomában DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!