Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech újdonságok a CeBIT-en

Az egyik legismertebb periféria-gyártó tavaszi újdonságai.

2004.03.28. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Az idei CeBIT-en is számos új terméket mutatott be a Logitech. Szokás szerint elsődlegesen a különböző perifériák voltak előtérben, egerektől kezdve billentyűzeteken át a játékvezérlőkig. Lássuk, milyen újdonságok várhatóak az elkövetkező hónapokban!

Logitech újdonságok a CeBIT-en
MX 510

Az MX termékvonalat az MX 510 Performance jelölésű optikai egérrel bővítik. Az új rágcsáló már megjelenésében is kitűnik társai közül: fényvisszaverő holografikus borítást kapott, ráadásul gyakorlatilag nem lesz két teljesen egyforma felületű belőle. A kezdetben piros, később pedig kék színben is szállításra kerülő egér optikai érzékelője 5,8 megapixelnyi felületet érzékel, és akár 15 g-s gyorsulást is követni tud. Az MX 500/700-as egerekhez hasonlóan ez is 8 programozható gombbal rendelkezik. Megjelenése a tavasz folyamán várható, 50 dolláros áron.

Kifejezetten a notebook-használók számára készült a Notebook Optical Mouse Plus, egy ütésálló optikai egér. A kábelét az egér oldalán körbefutó vezetéktartóba tekerhetjük fel használat után, az egér aljára pattintható USB csatlakozó pedig egyúttal az optikai érzékelőt is védi a szállítás során. Ezüstszínű tetejét fekete ütésálló keret óvja. Ebben a hónapban várható a megjelenése, 25 eurós áron.

Logitech újdonságok a CeBIT-en
Cordless Click! Plus Optical Mouse

A megújult Cordless Click! Optical Mouse és Cordless Click! Plus Optical Mouse vezeték nélküli optikai egerek új rádióvevő egységet kapnak, mely leginkább egy pendrive-ra hasonlít. A már korábban bevezetett Fast RF technológiát alkalmazó vevő kis mérete miatt az egér így kényelmesebben alkalmazható notebookokhoz is, de az se probléma, ha gépünkön nehezen elérhető helyen van az USB port: a mellékelt hosszabbító segítségével így is beköthetjük a gép USB vagy PS2 csatlakozójába. Az újfajta kisméretű vevő azoknak is nagy segítség lesz, akik ugyanazt az egeret szeretnék több helyen is használni, mert nem sokmindent kell magukkal cipelni. Megújul a görgető is: a Tilt Wheel Plus Zoom elnevezésű funkció segítségével nem csak függőlegesen mozoghatunk a dokumentumban, hanem a görgő oldalra nyomásával vízszintesen is, a görgő benyomott állapotában tekerve pedig zoomolhatunk is. A két egér májustól várható a boltokba, a kisebbik ára 45 euró, a nagyobbiké 55 euró lesz.

Az alacsonyabb árkategóriába fog tartozni két új drótnélküli termék, a Cordless Desktop Express és a Cordless Pilot Optical Mouse. Az előbbi egy vezeték nélküli optikai egér és billentyűzet kombinációja, kék-fehér színekben, 50 eurós árral, az utóbbi pedig egy 30 eurós áron boltokba kerülő rádiós egér két gombbal és egy görgetőkerékkel.

Logitech újdonságok a CeBIT-en
Cordless Desktop Express

A fenti PC-s újdonságok mellett PlayStation2-es és Xboxos játékvezérlők kerültek bemutatásra a hannoveri kiállításon. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló