25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Egyéb

The Domes

A készülő új MMORPG a PC Dome szerkesztőségébe kalauzolja a játékost.

Írta: LeMon 37 hozzászólás

Virágkorukat élik az MMORPG játékok, és ezt kihasználva egy kis ohatpusztakócsi fejlesztőcsapat, a MeLon Inc. a közelmúltban bejelentette, hogy már egy ideje folynak a munkálatok The Domes címet viselő játékukon. Megjelenése nyárra várható, minden hónap augusztusában!

The Domes

A cég túl sok információt nem akart szolgáltatni, ezt a keveset is csak exkluzívan a PC Dome-hoz juttatta el a tavalyi Csikóstőttős-Dercsika maratoni futás győztesével. A hír minket is meglepett, hiszen a The Domes a PC Dome szerkesztőségébe kalauzolja el a játékosokat, akik saját magazint indíthatnak, és betekintést nyerhetnek ebbe a furcsa, küzdelmes világba. A program sok szempontból is felhasználja a Dome szerkesztőségének pun háborúkig visszanyúló rutinos munkásságát és atmoszféráját. Vegyük például a választható kasztok sokszínűségét. Mindegyik karakter más képességekkel rendelkezik. Van, amelyik folyton helyesírási hibákat vét és hülyeségeket beszél, a másik viszont rendszergazdaként figyeli a magazin szerverét és jó korán lefekszik aludni. S van olyan karakter is, amelyik azt hiszi, ő fedezte fel az atombunkert. Azok a rátermett játékosok viszont, akik úgy érzik képesek összeszervezni egy Guildet, jelen esetben egy szerkesztőséget, azok bátran vágjanak neki a kalandoknak a flúgos főszerkesztővel!

Természetesen ahhoz, hogy egy magazin fejlődőképes legyen, be kell tartani néhány szabályt. Az egyik legfontosabb a magazin menedzselése. Talán ez lesz a játék legizgalmasabb posztja, hiszen attól a játékostól függ majd a siker, aki ezt magára vállalja. Neki kell majd kapcsolatot teremteni kiadókkal és fejlesztőkkel és eljuttatni saját lapját az olvasókhoz. Egy virtuális számláló fogja majd felmérni egy-egy szerkesztőség (guild) munkásságát, és konvertálja át az értékeket úgynevezett napi látogatókká, olvasókká. Ugyanakkor óvatosan kell navigálni a sikerhajhászás rögös útján! Egy újság attól lehet sikeres, ha exkluzív és elsőként juttatja el információit az olvasókhoz. Persze mindenki keresheti a kiskapukat, de az sosem lesz megoldás. Lehetünk szabadúszó újságírók is, ilyenkor az útelgázolódásokban lévő NPC-ktől (nem pléjer carakter) vehetünk fel küldetéseket, kaphatunk sajtóanyagokat és juthatunk el konferenciákra. Ha már viszonylag sikeresek vagyunk, megengedhetjük magunknak azt a luxust, hogy saját költségen elutazhassunk nagyobb játékkiállításokra is. A játék legfőbb kihívása a rivalizálás lesz, de meg kell küzdeni majd az elvetemült fórumozókkal, a megbízhatatlan postával és természetesen fontos az is, hogy napról napra növeljük a magazinunk színvonalát.

The Domes

A játék grafikai engine-je az ősszel piacra kerülő The Sims 2 motorja lesz. Szerintem illeni fog ez a mézes-mázas képi világ a játék hangulatához. Kíváncsian várjuk, mi fog kisülni belőle, és mekkora sikert fog aratni a játék a kontingensen! :-)

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • PC Dome
  • PC Dome
  • PC Dome
  • PC Dome

PC Dome

Platform:

Kiadó: Dino

Megjelenés: 1998. július 21.

» Tovább a játék adatlapjára

LeMon

LeMon
A PC Dome/PlayDome egyik alapítója, a magazin örökös designere.

HOZZÁSZÓLÁSOK

vortób
vortób [12314]
Ezzel meggyőztél de anyira játszotam volna vele.A kalozverzió olyan jó volt:)
Gerry
Gerry [8081]
Hát nemtom. Igazából a potenciális vásárlók elűzését számos kép szolgálja. Például az a félmeztelen Madracos kép kétségtelenül alkalmas a nyugalom megzavarására, és kiskorúak lelki fejlődésének eltorzítására. De említhetném persze a jakuzzis jelenetet is, mely szegény Hef bácsi babérjaira tör.
Az efféle brutálisan naturalista játékokat sokszor betiltják, sajnos ez kétségtelen tény.
Viszont illegalitásba vonulva töretlenül fogunk dolgozni azért, hogy a legutolsó kis kambodzsai faluban is ezzelé játszanak a kiskölkök!:-D
Yuber
Yuber [4851]
Nemnem, a warez piacon virágzik a game... ebből élek... mindenki jön hozzám, hogy meg van e a Domes game... :P :P :P :D
vortób
vortób [12314]
Ja és nem volt kedvük feltalálni a 99es karikát(nagymaminak és nagypapinak külön fentartva)?:)
LeMon
LeMon [300]
Igen, de azzal túlságosan valósághűre sikeredett az én jakuzzis jelenetem és 18-as karika sem lett volna elég a forgalmazáshoz :D


:lemon:
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (37 db)