Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Titkos ablak DVD

Egy Stephen King novellájából készült izgalmas film Johnny Depp főszereplésével.

2005.01.27. 00:00 | szerző: Dino | DVD

Stephen King regényei és novellái igen népszerűek a filmstúdióknál, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy lassan százhoz közelít a nevéhez kapcsolódó filmek száma. A tavaly bemutatott, majd év végén DVD-n is megjelent Titkos ablak is ezek közé tartozik, ráadásul ezek közül is a jobban sikerültekhez lehet sorolni – főleg, hogy nem egy természetfeletti lény áll a sztori hátterében.

Titkos ablak DVD

A főhős nem nevezhető egyedinek a King-könyvek terén: az alkotói válságba került író figurája volt például a Halálos árnyék középpontjában is. Ezúttal Johnny Depp alakítja ezt a szereplőt, Mort Rainey-t, aki egy tóparti házban próbál nekilátni új regényének. Egy nap azonban rejtélyes idegen, bizonyos John Shooter (John Turturro) kopogtat be hozzá, azt állítva, hogy az ő írását lopta el Rainey egy novellához. A történet kibontakozása során megismerjük a válásban lévő főhős feleségét és annak új barátját is, az események pedig egy igazi thrillerbe illenek. A két főszereplő remek alakítást nyújt a film során, külön kiemelném Turturro akcentusát, amit a figurának adott.

A kitűnő képminőségű DVD változaton magyar, angol, olasz és lengyel nyelven tekinthetjük meg a filmet, 5.1-es Dolby Digital hanggal. Az extrák sora nem hosszú, de amit kapunk, az színvonalas. Kezdődik mindez a rendező kommentárjával, majd folytatódik a „featurettes” menüpont alatt, ahol az utóbbi idők legtartalmasabb werkfilmjeit találtam meg. Ezek végre nem arról szóltak, hogy „jaj, de jó volt együtt dolgozni a rendezővel/színésszel/operatőrrel”, hanem inkább a film készítése során meghozott döntések hátterére, vagy a fontosabb trükkökre világítottak rá. Ennek megfelelően legtöbbet a rendező beszélt, de ez nem is volt baj, mert olyan érdekességeket is elmondott, amit esetleg első nézésre nem is vett észre a néző, és mind azt mutatták, hogy mennyire tudatosan készült a novella megfilmesítésére. Összesen három, egyenként 10-15 perces kisfilm szól a film készítésének körülményeiről. Négy törölt jelenet került a korongra, melyek közül kettőt kommentárral is megnézhetünk. Négy jelenetnek láthatjuk számítógépes vizualizációját: azokat az animációkat, melyeket forgatás előtt készítettek a látványtervezők. Végül a film és három másik DVD előzetese került még a korongra. ■

Titkos ablak DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló