25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

A falu DVD

A Hatodik érzék rendezőjének legutóbbi filmje DVD-n.

Írta: Dino

Az indiai születésű, idén 35 éves M. Night Shyamalan nevét 1999-ben ismerhették meg igazán a mozirajongók, amikor elkészült a Hatodik érzék című filmje. Ezt egy illetve három évvel később követte A sebezhetetlen és a Jelek, melyek már megosztották a közönséget, hiszen a Hatodik érzék után mindenki sokkal többre számított Shyamalantól. Legújabb alkotásával is igazság szerint ez az út folytatódott.

A falu egy kis elzárt közösség életéről szól. A civilizáció legújabb vívmányait nélkülözve éldegélő emberek egyáltalán nem tartják a kapcsolatot a külvilággal, a városba megoldhatatlan gondjuk esetén se mennek el, mert ahhoz az erdőn kéne átvágni. Az erdőben pedig azok élnek, „akikről nem beszélünk” – a legfőbb rejtély forrása a filmben. Csakhogy az egyik főhős betegsége arra készteti szerelmét, a vak lányt, hogy mégiscsak nekivágjon a veszélyes útnak. A film során természetesen fény derül mindenre, azonban a sztori meglehetősen vontatott, és néha kiszámítható. Ennek ellenére tartalmazott néhány kellemesen borzongató és igen hatásos jelenetet.

A DVD-n angol, magyar és cseh nyelv közül választhatunk, mindegyik esetében 5.1-es Dolby Digital formátumban. (Feliratnak magyar és angol mellett számos további nyelv is rendelkezésre áll.) Az extrákból általános mennyiség található a lemezen. A werkfilmet hat darab hosszabb-rövidebb kisfilm jelenti, ezekben a forgatásról, a szereplőválogatásról, a felvételeket megelőző „kiképzőtáborról”, a vágásról, a film hangjairól és zenéjéről, valamint a megjelenő „lényekről” hallhatunk. Négy kimaradt jelenetet is megnézhetünk, melyek csak tovább lassították volna a cselekményt.

Meglehetősen butaságnak találtam viszont a „Bryce naplója” elnevezésű összeállítást, melyben a női főszereplő szemszögéből hallhatunk a forgatás során szerzett élményeiről. Talán az elbeszélés stílusa vagy a színésznő hanghordozása okozta a kialakult negatív érzést ezzel kapcsolatosan, nem tudom. Ennél határozottan jópofább volt, hogy felkerült a korongra a rendező egy gyerekkori filmje. Ahogy az ehhez kapcsolódó bevezetőben elmondta, minden filmjének DVD-jéhez megpróbálja egy ahhoz valamelyest passzoló próbálkozását előkeresni. Ez most nem sikerült teljes mértékben, de egy mókás kisfilmben láthatjuk viszont az Indiana Jones jellegű főhősként megjelenő Shyamalant és „vérszomjas” kutyáját. Végül a forgatáson készült fotógalériát tekinthetjük meg.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • A falu DVD
  • A falu DVD
  • A falu DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!