Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

A kör 2 DVD

A japán Ringu amerikai feldolgozásának folytatásán az eredeti film rendezője dolgozott.

2005.10.13. 00:00 | szerző: Dino | DVD

A japán Ringu horrorfilm amerikai feldolgozásaként 2002-ben készült el A kör, melynek folytatását már az eredeti film rendezője, Hideo Nakata vitte celluloidra. Munkájának eredményeként idén tavasszal került a mozikba A kör 2, és mostanra itt van belőle a DVD is.

A kör 2 DVD

A történet fél évvel az első rész után játszódik. Rachel (Naomi Watts) próbálja elfelejteni a korábban vele és fiával történteket, azonban nem sokáig van nyugta. Hiába költöztek Seattle-ből az oregonbeli Astoria városkába, Samara ott is „rájuk talál”, és ismét Rachel fiát, Aidant akarja. Persze a hírhedt videokazetta is szerepet kap, bár inkább csak a bevezetőben. A készítők ismét közel két órán keresztül próbálják borzolni az idegeinket, de nem túl sok sikerrel: a folytatás bizony gyengébb lett ez előző résznél. Azért egy-két látványos jelenetre számíthatunk (leginkább talán a fürdőszobai rész megvalósítása tetszett), de ennél többet nem érdemes várni a filmtől. Érdemes mindenesetre jól elsötétített szobában nézni.

A kör 2 DVD

A DVD-n lévő extrák között találjuk a „Körök” című, negyedórás kisfilmet, mely a film első jelenetének előzményeként egy sokkal hatásosabb alkotás, mint maga a film. Egyúttal jól rávilágít arra, hogyan jutott el Astoriába a videokazetta. Ezt semmiképp sem szabad kihagyni. Kapunk néhány kimaradt jelenetet is, melyek kicsit lassítottak volna a sztorin. Ezeken kívül még néhány 5-10 perces kisfilm/werkfilm tekinthető meg (igazából átlagosnak nevezhetők), valamint két film előzetese (Éjszakai járat és A kör). A középkategóriás film átlagos mennyiségű extrával ellátott DVD változata inkább csak a megszállott horror-rajongóknak ajánlott. ■

A kör 2 DVD
A kör 2 DVDA kör 2 DVDA kör 2 DVD

hozzászólások (0)

cikkajánló

S.Ö.R. - Shakespeare Összes Rövidítve könyv+DVD

DVD-n is megjelent a már 500 magyar előadással büszkélkedő darab.

Ákos – Arénakoncert 2011 DVD

CD-n és Blu-rayen is megjelent a nagyszabású produkció felvétele.

AC/DC: Live at River Plate DVD

Buenos Airesben rögzítette a hard rock banda legújabb koncertfilmjét.

Üvegtigris 3 DVD

DVD és Blu-ray kiadásban is megjelent Rudolf Péter filmje.

Ákos: Szindbád turné 2010 DVD

A 2010-es koncertsorozat anyagának egy része jelent meg DVD-n.