25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

A kör 2 DVD

A japán Ringu amerikai feldolgozásának folytatásán az eredeti film rendezője dolgozott.

Írta: Dino

A japán Ringu horrorfilm amerikai feldolgozásaként 2002-ben készült el A kör, melynek folytatását már az eredeti film rendezője, Hideo Nakata vitte celluloidra. Munkájának eredményeként idén tavasszal került a mozikba A kör 2, és mostanra itt van belőle a DVD is.

A kör 2 DVD

A történet fél évvel az első rész után játszódik. Rachel (Naomi Watts) próbálja elfelejteni a korábban vele és fiával történteket, azonban nem sokáig van nyugta. Hiába költöztek Seattle-ből az oregonbeli Astoria városkába, Samara ott is „rájuk talál”, és ismét Rachel fiát, Aidant akarja. Persze a hírhedt videokazetta is szerepet kap, bár inkább csak a bevezetőben. A készítők ismét közel két órán keresztül próbálják borzolni az idegeinket, de nem túl sok sikerrel: a folytatás bizony gyengébb lett ez előző résznél. Azért egy-két látványos jelenetre számíthatunk (leginkább talán a fürdőszobai rész megvalósítása tetszett), de ennél többet nem érdemes várni a filmtől. Érdemes mindenesetre jól elsötétített szobában nézni.

A kör 2 DVD

A DVD-n lévő extrák között találjuk a „Körök” című, negyedórás kisfilmet, mely a film első jelenetének előzményeként egy sokkal hatásosabb alkotás, mint maga a film. Egyúttal jól rávilágít arra, hogyan jutott el Astoriába a videokazetta. Ezt semmiképp sem szabad kihagyni. Kapunk néhány kimaradt jelenetet is, melyek kicsit lassítottak volna a sztorin. Ezeken kívül még néhány 5-10 perces kisfilm/werkfilm tekinthető meg (igazából átlagosnak nevezhetők), valamint két film előzetese (Éjszakai járat és A kör). A középkategóriás film átlagos mennyiségű extrával ellátott DVD változata inkább csak a megszállott horror-rajongóknak ajánlott.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • A kör 2 DVD
  • A kör 2 DVD
  • A kör 2 DVD
  • A kör 2 DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!