Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

A kör 2 DVD

A japán Ringu amerikai feldolgozásának folytatásán az eredeti film rendezője dolgozott.

2005.10.13. 00:00 | szerző: Dino | DVD

A japán Ringu horrorfilm amerikai feldolgozásaként 2002-ben készült el A kör, melynek folytatását már az eredeti film rendezője, Hideo Nakata vitte celluloidra. Munkájának eredményeként idén tavasszal került a mozikba A kör 2, és mostanra itt van belőle a DVD is.

A kör 2 DVD

A történet fél évvel az első rész után játszódik. Rachel (Naomi Watts) próbálja elfelejteni a korábban vele és fiával történteket, azonban nem sokáig van nyugta. Hiába költöztek Seattle-ből az oregonbeli Astoria városkába, Samara ott is „rájuk talál”, és ismét Rachel fiát, Aidant akarja. Persze a hírhedt videokazetta is szerepet kap, bár inkább csak a bevezetőben. A készítők ismét közel két órán keresztül próbálják borzolni az idegeinket, de nem túl sok sikerrel: a folytatás bizony gyengébb lett ez előző résznél. Azért egy-két látványos jelenetre számíthatunk (leginkább talán a fürdőszobai rész megvalósítása tetszett), de ennél többet nem érdemes várni a filmtől. Érdemes mindenesetre jól elsötétített szobában nézni.

A kör 2 DVD

A DVD-n lévő extrák között találjuk a „Körök” című, negyedórás kisfilmet, mely a film első jelenetének előzményeként egy sokkal hatásosabb alkotás, mint maga a film. Egyúttal jól rávilágít arra, hogyan jutott el Astoriába a videokazetta. Ezt semmiképp sem szabad kihagyni. Kapunk néhány kimaradt jelenetet is, melyek kicsit lassítottak volna a sztorin. Ezeken kívül még néhány 5-10 perces kisfilm/werkfilm tekinthető meg (igazából átlagosnak nevezhetők), valamint két film előzetese (Éjszakai járat és A kör). A középkategóriás film átlagos mennyiségű extrával ellátott DVD változata inkább csak a megszállott horror-rajongóknak ajánlott. ■

A kör 2 DVDA kör 2 DVDA kör 2 DVDA kör 2 DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló