New Super Nintendo Bros. U Deluxe
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

24 - Harmadik évad DVD

A pörgős akciófilm-sorozat újabb évadja került DVD-re.

2005.11.07. 00:00 | szerző: Dino | DVD

Az utóbbi évek talán egyik legizgalmasabb TV sorozata a 24, melynek minden egyes évadjában egy terrorista-elhárító csapat egy-egy akciódús napját követhettük nyomon. Az első sorozatban egy elnökjelölt elleni merénylet megakadályozása volt a középpontban, a második évadban atomfegyver fenyegette Kalifornia lakosságát, a DVD-n a napokban megjelenő harmadik szériában pedig egy biológiai fegyver játssza a fő szerepet.

24 - Harmadik évad DVD

A sztori három évvel a második évad befejezése után játszódik. Jack Bauer (Kiefer Sutherland) és a CTU csapata egy fegyverré fejlesztett vírus piacra kerülésének megakadályozásán dolgoznak, és mint mindig, most is 24 órájuk van a feladat elvégzésére. A történet szokás szerint bővelkedik a váratlan fordulatokban – a forgatókönyvíróknak sikerült megint egy pörgős, eseménydús és akcióval teli sztorit kitalálni. Így megint nehéz dolgunk lesz a DVD birtokában egy-egy részt megnézni: igen csábító dolog egy epizód végére érve azonnal belekezdeni a másikba, különösen, hogy természetesen megint a részek végén történik általában a legizgalmasabb esemény, melynek feloldására a következő epizódban kerül sor. Az évadban ismét viszontlátjuk David Palmer elnököt (Denis Haysbert), aki újraválasztásának kampányán ténykedik. Tony Almeida (Carlos Bernard) és Michelle Dessler (Reiko Aylesworth) immáron házaspárként munkálkodnak a CTU berkeiben, Tony vezetésével folyik a munka az ügynökségnél. Jack lánya, Kim Bauer (Elisha Cuthbert) az előző szériában igencsak gyenge történeti szálat tudhatott magáénak, ezt sikeresen orvosolták a készítők, és azáltal, hogy ő is a CTU-ban dolgozik, immáron megint szerves részét képezi a történetnek. Felbukkan még Nina Myers is (Sarah Clarke), ezt elmondani talán nem számít spoilernek, hiszen a főmenüben is láthatjuk minden egyes lemezen.

A dobozban összesen hét DVD korong található. Az első hat tartalmazza a sorozat 24 epizódját (4-4 részt korongonként), 16:9 képaránnyal, kiváló képminőségben, angol és olasz hanggal Dolby Digital 5.1-es kódolásban, számos választható felirattal (köztük a magyar és az angol). A hetedik lemezre kerültek az extrák. Ez mindenekelőtt közel ötven kimaradt jelenetet jelent, összesen 50 perc terjedelemben (ezek amúgy az egyes lemezeken is megtalálhatók, az epizódokhoz kapcsolódóan). A jelenetekhez választhatunk rendezői kommentárt is. Ez utóbbit mindenképpen csak a sorozat befejezése után érdemes bekapcsolni, különben idejekorán lelőheti a rendező egy-egy megszólalása a váratlan fordulatokat.

24 - Harmadik évad DVD

Néhány hosszabb-rövidebb filmösszeállítás is található a DVD-n. „24: On the Loose” címmel egy félórás werkfilmet nézhetünk meg, melyben elsősorban a rendezőé és az operatőré a főszerep. Néhány jelenet forgatására kalauzolnak el bennünket, köztük a börtönben felvett részbe kapunk betekintést. A „Boys and their Toys” című 11 perces kisfilmben az F-18-as vadászgépekkel való forgatásról beszélnek az alkotók. Egy 25 perces összeállításban különböző emberek – a producertől kezdve a háttérkutatásokat végző munkatárson keresztül Dr. Rácz Gábor vírusszakértő biológusig bezárólag – a filmben szereplő biológiai fegyver hátteréről nyilatkoznak. Így megtudhatjuk, hogy mennyire tekinthető valóságosnak a filmben bemutatott vírus, és hogyan gondolták végig a valós kutatási eredményekre alapozva a film történetét, hogy hitelesnek tűnjön a dolog. Végül a film egyik jelenetét nézhetjük meg két kameraállásból. Közben tetszés szerint válthatunk, hogy melyik kamera képe érdekel, vagy egyszerre szeretnénk látni egymás alatt a két képet. Az extra lemezen sajnos nélkülöznünk kell a magyar feliratot, de a szövegértést segítendő sajnos még angol feliratokat se kapcsolhatunk be.

Az első két sorozat után a harmadik évadban ismét egy izgalmas, pörgős akciófilm-sorozatot kaptunk, melyet legkényelmesebben egyértelműen DVD-n lehet megtekinteni. A rajongóknak kötelező darab, az akciófilmek kedvelőinek pedig mindenképen ajánlott kiadvány, legalább egy kölcsönzés erejéig. ■

24 - Harmadik évad DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló