Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Ponyvaregény DVD

Quentin Tarantino kult-filmje 11 évvel a bemutató után DVD-n is megjelent hazánkban.

2006.02.09. 00:00 | szerző: Dino | DVD

Ponyvaregény DVD Quentin Tarantino 1994-es filmje mára megkapta a „kult” jelzőt, és rajongók sokasága vesz még ma is szájára egy-egy idézetet belőle. A népszerűségnek bizonyára több oka van: az akkoriban még ritka történetvezetés – a párhuzamos szálak bemutatása és az időbeliség kis összekavarása –, a remekül összeválogatott zenék, a zseniális szereposztás és a néha különös párbeszédek együttesen egyedivé tették a Ponyvaregényt. 11 évvel a film bemutatója után tavaly decemberben ismét a mozik műsorára került Tarantino alkotása, és hazánkban először DVD kiadás is a boltokba került belőle.

Ponyvaregény DVD

A DVD-n sztereó és 5.1-es Dolby Digital keverésben kapjuk az eredeti magyar szinkront, és 5.1-es verzióban választhatjuk az angol hangot is. Az extrák sora nem nevezhető hosszúnak: megnézhetjük a filmelőzetest és egy-két TV spotot, valamint egy minimális „Hogyan készült” összeállítást. Ez utóbbi túl sok hasznos információt nem tartalmaz, 5-6 percben az egyik jelenet díszletéről hallhatunk (konkrétan a Jack Rabbit Slims étteremről). A nemrégiben bemutatott Sin City DVD-n is találkozhattunk már azzal a megoldással, hogy a rendező és más alkotók beszélgetése helyett a hazai forgalmazó készített audiokommentárt a filmhez. Jelen esetben is így történt, a moderátor szerepét ismét „Galamb” tölti be, beszélgetőtársai pedig Kubiszyn Viktor, Török Ferenc és Vágvölgyi B. András. Látszólag (hallhatólag) mindannyian nagy rajongói a filmnek és valószínűleg számtalanszor megnézték már, de a Sin Cityvel ellentétben ezúttal nem sikerült megfelelően felkészülniük a beszélgetésre, és a jópofizások közben tévedések is becsúsztak (például Amanda Plummer helyett Rosanna Arquette nevét mondták be a nyitójelenet során). Néha pedig a hangfelvétel minőségével vannak kisebb problémák: vagy a közreműködők kerültek távol a mikrofontól vagy egyszerűen a keverés lett rossz, de nem mindig lehet rendesen érteni minden elhangzó mondatot.

A Ponyvaregényt lehet szeretni és nem, az erőszakos jelenetek és a durva szövegek bizonyára sokakban inkább ellenérzést váltanak ki, de mindezek ellenére kultuszfilm lett belőle. A DVD kiadásra sok-sok rajongó várhatott már régóta, hogy a rongyosra nézett VHS kazettáját végre lecserélhesse, erre a célra pont meg is felel a kiadvány, de kár, hogy extrákból nem került rá túl sok. ■

Ponyvaregény DVDPonyvaregény DVDPonyvaregény DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló