25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

takeMS HyperSpeed SD kártya

Írta: Dino

A német MemorySolutions tovább bővítette takeMS márkajelzésű flash memóriakártyáinak választékát, mégpedig új, nagysebességű SecureDigital adathordozókkal. Az új kártyák az eddigi 60-szorosak után 133-szoros sebesség-megjelöléssel kerültek forgalomba.

Design terén nem történt jelentős változás, a cég kék és piros színei tükröződnek a kártyára került matricán. Az oldalán megtaláljuk az SD kártyákra jellemző írásvédelmi kapcsolót is, így ennek átkapcsolásával is jelezhetjük magunknak, hogy tele van a kártya, vagy esetleg valamilyen okból egyszerűen nem akarjuk letörölni a tartalmát. Mivel a kisebb méretű kártyákat ma már egyre kevésbé használják (hiszen a megapixel-háborúban az eltárolandó képméret is folyamatosan nőtt), az új HyperSpeed kártyák már csak 512 MB, 1 GB, 2 GB és 4 GB méretű változatban kaphatók.

A memóriakártyáknál a CD-ROM-hoz hasonlóan az 1-szeres sebesség 150 kbyte/sec-et jelent, így a 133-szoros maximális sebesség akár 20 Mbyte/sec adatátviteli sebességet jelent. Persze ehhez minden körülménynek optimálisnak kell lennie (az olvasást/írást végző eszköznek is támogatnia kell a nagy sebességet). A teszt során nagyméretű (100-300 MB körüli) file-ok másolásával kísérleteztünk, egy USB 2.0-ás csatlakozású kártyaolvasó segítségével. A kártyára íráskor másodpercenként 4 Mbyte, olvasáskor pedig 5,5 Mbyte körüli értékeket mértünk.

A takeMS új kártyái az eddigiekhez hasonlóan 5 év garanciával kerülnek forgalomba.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • takeMS HyperSpeed SD kártya
  • takeMS HyperSpeed SD kártya
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!