Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

takeMS HyperSpeed SD kártya

2005.12.12. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A német MemorySolutions tovább bővítette takeMS márkajelzésű flash memóriakártyáinak választékát, mégpedig új, nagysebességű SecureDigital adathordozókkal. Az új kártyák az eddigi 60-szorosak után 133-szoros sebesség-megjelöléssel kerültek forgalomba.

takeMS HyperSpeed SD kártya

Design terén nem történt jelentős változás, a cég kék és piros színei tükröződnek a kártyára került matricán. Az oldalán megtaláljuk az SD kártyákra jellemző írásvédelmi kapcsolót is, így ennek átkapcsolásával is jelezhetjük magunknak, hogy tele van a kártya, vagy esetleg valamilyen okból egyszerűen nem akarjuk letörölni a tartalmát. Mivel a kisebb méretű kártyákat ma már egyre kevésbé használják (hiszen a megapixel-háborúban az eltárolandó képméret is folyamatosan nőtt), az új HyperSpeed kártyák már csak 512 MB, 1 GB, 2 GB és 4 GB méretű változatban kaphatók.

A memóriakártyáknál a CD-ROM-hoz hasonlóan az 1-szeres sebesség 150 kbyte/sec-et jelent, így a 133-szoros maximális sebesség akár 20 Mbyte/sec adatátviteli sebességet jelent. Persze ehhez minden körülménynek optimálisnak kell lennie (az olvasást/írást végző eszköznek is támogatnia kell a nagy sebességet). A teszt során nagyméretű (100-300 MB körüli) file-ok másolásával kísérleteztünk, egy USB 2.0-ás csatlakozású kártyaolvasó segítségével. A kártyára íráskor másodpercenként 4 Mbyte, olvasáskor pedig 5,5 Mbyte körüli értékeket mértünk.

takeMS HyperSpeed SD kártya

A takeMS új kártyái az eddigiekhez hasonlóan 5 év garanciával kerülnek forgalomba. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló