For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

takeMS HyperSpeed SD kártya

2005.12.12. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A német MemorySolutions tovább bővítette takeMS márkajelzésű flash memóriakártyáinak választékát, mégpedig új, nagysebességű SecureDigital adathordozókkal. Az új kártyák az eddigi 60-szorosak után 133-szoros sebesség-megjelöléssel kerültek forgalomba.

takeMS HyperSpeed SD kártya

Design terén nem történt jelentős változás, a cég kék és piros színei tükröződnek a kártyára került matricán. Az oldalán megtaláljuk az SD kártyákra jellemző írásvédelmi kapcsolót is, így ennek átkapcsolásával is jelezhetjük magunknak, hogy tele van a kártya, vagy esetleg valamilyen okból egyszerűen nem akarjuk letörölni a tartalmát. Mivel a kisebb méretű kártyákat ma már egyre kevésbé használják (hiszen a megapixel-háborúban az eltárolandó képméret is folyamatosan nőtt), az új HyperSpeed kártyák már csak 512 MB, 1 GB, 2 GB és 4 GB méretű változatban kaphatók.

A memóriakártyáknál a CD-ROM-hoz hasonlóan az 1-szeres sebesség 150 kbyte/sec-et jelent, így a 133-szoros maximális sebesség akár 20 Mbyte/sec adatátviteli sebességet jelent. Persze ehhez minden körülménynek optimálisnak kell lennie (az olvasást/írást végző eszköznek is támogatnia kell a nagy sebességet). A teszt során nagyméretű (100-300 MB körüli) file-ok másolásával kísérleteztünk, egy USB 2.0-ás csatlakozású kártyaolvasó segítségével. A kártyára íráskor másodpercenként 4 Mbyte, olvasáskor pedig 5,5 Mbyte körüli értékeket mértünk.

takeMS HyperSpeed SD kártya

A takeMS új kártyái az eddigiekhez hasonlóan 5 év garanciával kerülnek forgalomba. ■

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.