25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Légcsavar DVD

Jodie Foster ezúttal egy repülőn keresi elveszett lányát.

Írta: Dino

A 2002-es Pánikszoba után Jodie Fosterrel ismét egy klausztrofóbiás hangulatú thriller főszerepében találkozhattunk, nevezetesen a Légcsavar című filmben. Ezúttal egy Németországban dolgozó repülőgép-tervező mérnököt, Kyle Prattet alakítja, aki férje halála után úgy dönt, hatéves lányával hazautazik New Yorkba. A tragikus esemény miatt amúgy is ki van már készülve idegileg, azonban a repülőn újabb váratlan esemény vár rá: álmából felébredve sehol sem találja kislányát. Csakhogy se a stewardessek, se utastársai nem emlékeznek a lányra, és hamarosan már senki se hisz neki, a kapitány (Sean Bean) pedig egy biztonsági kísérőre bízza (Peter Sarsgaard). Kyle persze nem nyugszik, és nekiáll kideríteni az igazságot. A történet alapvetően izgalmas, bár előbb-utóbb előre tudhatja már a néző, mi lesz a fordulat, és sajnos a film végén inkább már azon gondolkodik, hogy tényleg volt-e értelme az egész sztorinak.

Légcsavar DVD

A DVD-n Dolby Digital 5.1-es verzióban angol, magyar és cseh hangsávot találunk, feliratnak pedig szintén e három nyelvet választhatjuk. A kép- és hangminőséggel nincs probléma, az új kiadványokhoz hasonlóan teljesen jók. Extrákból nem túl nagy mennyiség került a korongra, de azok legalább igényes kivitelben. Az összesen 38 perces „Hogyan készült” dokumentumfilmet öt fejezetre szétosztva érhetjük el a menüből. Elsőként a történet hátteréről, a forgatókönyv elkészüléséről hallhatunk az alkotóktól, majd megismerhetjük a rendezőt – sok bevágásban munka közben is. A harmadik rész a szereplőválogatásról szól, ezt követi az utómunkálatokat bemutató kisfilm, végül a speciális effektusokról láthatunk összefoglalót. Külön menüpontot kapott egy 10 perces összeállítás, mely a forgatás nagy részének helyt adó díszletről szól: a valóságban nem létező szuperrepülőgép tervezéséről és elkészítéséről. Az extrákhoz magyar felirat is jár.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Légcsavar DVD
  • Légcsavar DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!