25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Rendezvények

E3 2006: Midway

Az UT2007 és a John Woo nevével fémjelzett Stranglehold bemutatóját láthattuk.

Írta: Dino

A Midway jelentős mennyiségű PC játékkal is képviselte magát a West Hall bejárata közelében található standján. Erre a célra egy egész különtermet bérelt, melyhez két kisebb bemutatószoba kapcsolódott. Ez utóbbi kettő előtt folyamatosan állt a sor, ugyanis az Unreal Tournament 2007-re és a Strangleholdra érthetően igen sokan kíváncsiak voltak. Szerencsére a Midway PR-osa elintézte soron kívüli bejutásunkat, így kisebb várakozási idő mellett volt alkalmunk megtekinteni mindkét bemutatót.

Az Unreal Tournament 2007 természetesen az Epic Games engine-jének aktuális verziójára, az Unreal Engine 3-ra épül, ennek megfelelően látványvilágában minden eddiginél többre számíthatunk. A közel negyedórás prezentáció kissé gépiesen zajlott: az Epic munkatársa gyakorlatilag az egyik pályán játszott a játékkal, közben néha rámutatva egy-egy jelentősebb dologra, de látszott, hogy három napja ugyanazt csinálja. Az eddiginél nagyobb pályákat, még több járművet, új fegyvereket és új játékmódokat kapunk majd a sorozat legújabb darabjában. Az Onslaught játékmód továbbfejlesztésében akár levegőben sikló „gördeszkákon” (Hoverboard) is közlekedhetünk majd. Az UT2007 mellé megkapjuk az Unreal Engine 3 Toolsetet is, melynek segítségével pályákat, játékmódokat és egyéb kiegészítéseket készíthetünk majd. A címének megfelelően jövő év során várható a megjelenése.

Az akciófilm-rendező John Woo neve fémjelzi a Strangleholdot, mely a filmekhez hasonlóan egy igazán akciódús játék lesz. A főszerepben Tequila felügyelőként Chow Yun-Fat-et láthatjuk, aki a környezetében lévő tárgyak (pl. zsúrkocsi, korlát, csillár) segítségével extra látványos mutatványokra képes, miközben akár két pisztolyával lövi az ellenfeleket. A pályák rombolhatóak lesznek, csempénként lőhetjük szét a falat vagy oszlopokat, de akár a rosszfiúk fedezékéül szolgáló oszlopokat is szétlőhetjük. Két helyszín, Chicago és Hong Kong vár majd ránk. Természetesen a kamerakezelés és az átvezető jelenetek is mind John Woo filmjeihez hasonlóak lesznek. Plusz a látvány érdekében lassításra is lehetőségünk lesz („Tequila-Time” néven). Ez a játék is az Unreal Engine 3 engine-re épül, így a realisztikus megjelenés biztosítva lesz. A Stranglehold megjelenése év végére várható.

A két nagy cím mellett a Midway kezeiben van a Stainless Steel Studios új stratégiája, a nemrég boltokba került Rise & Fall: Civilizations at War, és Amerikában ők fogják forgalmazni a Lord of the Rings Online-t (Európában ezt a Codemasters, a többi Midway PC-s játékot pedig az Electronic Arts forgalmazza).

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • E3 2006: Midway
  • E3 2006: Midway
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!