New Super Nintendo Bros. U Deluxe
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Genezis DVD

A Mikrokozmosz alkotópárosának újabb látványos természetfilmje.

2006.11.07. 00:00 | szerző: Dino | DVD

A Mikrokozmosz alkotópárosa – Claude Nuridsany és Marie Pérennou – 8 évvel első filmjük után egy újabb természetfilmmel állt elő. Immáron DVD-n is elérhető a csodálatos felvételeket tartalmazó alkotás.

Genezis DVD

A Genezis címéhez hűen elsősorban az élet eredetét és körforgását követi nyomon. Kezdve mindezt a világmindenség "születésétől" a földi élet megjelenésén keresztül az egyes fajok fennmaradásért folytatott küzdelméig. A narrátor szerepét felvállaló afrikai Sotigui Kouyaté változatos témákról beszél, filozofálgató kis történeteit pedig tájakról, növényekről és állatokról készült képsorok kísérik, színesítik. A film készítésére fordított hat év során Izlandtól Madagaszkárig számos helyet bejártak az alkotók, egyes felvételeket pedig otthoni műtermükben rögzítettek. Az eredmény lélegzetelállító, különös tekintettel a makrófotózáshoz hasonló megjelenésű, kis mélységélességű képsorokra. Mindezek zenei aláfestéséül pedig Bruno Coulai kompozíciója szolgál, teljessé téve az audiovizuális élményt.

Genezis DVD

A DVD extra részlege nem sok: megnézhetjük a negyedórás werkfilmet, melyben érdekes háttérinformációkat osztanak meg a film készítéséről. Emellett azonban mindössze a Genezis előzetesét és három más filmajánlót (Vándormadarak, Kék mélység, A bűvös körhinta) találunk a korongon. A filmet amúgy az eredeti francia szöveg mellett magyarul is nézhetjük, 5.1-es Dolby Digital hangsávval. ■

Genezis DVD
Genezis DVDGenezis DVDGenezis DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló