25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Genezis DVD

A Mikrokozmosz alkotópárosának újabb látványos természetfilmje.

Írta: Dino

A Mikrokozmosz alkotópárosa – Claude Nuridsany és Marie Pérennou – 8 évvel első filmjük után egy újabb természetfilmmel állt elő. Immáron DVD-n is elérhető a csodálatos felvételeket tartalmazó alkotás.

Genezis DVD

A Genezis címéhez hűen elsősorban az élet eredetét és körforgását követi nyomon. Kezdve mindezt a világmindenség "születésétől" a földi élet megjelenésén keresztül az egyes fajok fennmaradásért folytatott küzdelméig. A narrátor szerepét felvállaló afrikai Sotigui Kouyaté változatos témákról beszél, filozofálgató kis történeteit pedig tájakról, növényekről és állatokról készült képsorok kísérik, színesítik. A film készítésére fordított hat év során Izlandtól Madagaszkárig számos helyet bejártak az alkotók, egyes felvételeket pedig otthoni műtermükben rögzítettek. Az eredmény lélegzetelállító, különös tekintettel a makrófotózáshoz hasonló megjelenésű, kis mélységélességű képsorokra. Mindezek zenei aláfestéséül pedig Bruno Coulai kompozíciója szolgál, teljessé téve az audiovizuális élményt.

Genezis DVD

A DVD extra részlege nem sok: megnézhetjük a negyedórás werkfilmet, melyben érdekes háttérinformációkat osztanak meg a film készítéséről. Emellett azonban mindössze a Genezis előzetesét és három más filmajánlót (Vándormadarak, Kék mélység, A bűvös körhinta) találunk a korongon. A filmet amúgy az eredeti francia szöveg mellett magyarul is nézhetjük, 5.1-es Dolby Digital hangsávval.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Genezis DVD
  • Genezis DVD
  • Genezis DVD
  • Genezis DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!