25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Egyéb

Konzol rovat beköszöntő

Üdvözöljük olvasóinkat új rovatunkban!

Írta: Dino

A konzolok egyre nagyobb térhódítása miatt úgy döntöttünk, hogy az új évben egy új rovattal bővítjük a magazint. A rovat nemes egyszerűséggel "konzol" névre hallgat, és itt fogunk összegyűjteni minden olyan tartalmat, mely a PC-n kívüli játékokkal foglalkozik. Az új konzolgeneráció mellett szeretnénk rávilágítani a korábbi konzolok egy-egy érdekességére, különlegességére. Elsődleges célunknak azt tűztük ki, hogy a nagyrészt PC-s beállítottságú olvasóinknak megmutassuk: igenis van létjogosultsága a konzoloknak is.

Rovatunkban kitüntetett figyelmet fogunk szentelni azoknak a megoldásoknak, melyek egyediek a konzolokon, mint például a PlayStation 2-höz megjelent különböző kiegészítők: az EyeToy, a Buzz, a SingStar vagy a Guitar Hero kontrollere. Ebbe a "trendbe", azaz a konvencionálistól eltérő vezérlésbe illeszkedik a Nintendo nemrég megjelent Wii konzolja is, melyet videóval is kísért cikkben mutatunk be. Úgy gondoljuk, az ilyen és ehhez hasonló, közösségi játékra is alkalmas alkalmazások adják a konzolok egyik fő varázsát, persze amellett, hogy egy konzolt megvásárolva hosszú ideig nincs szükség hardveres fejlesztésre sem ahhoz, hogy a legújabb játékokkal szaggatás nélkül játszhassunk.

Rovatunkat rögtön több cikkel indítjuk útjára, aztán természetesen ezt is folyamatosan bővíteni fogjuk, ahogy egy-egy újdonság vagy érdekesség a kezünkbe kerül. Kisebb kitérőként pedig néha egy-egy mobiltelefonos, esetleg PDA-s játékról is írunk majd, hogy minél színesebb legyen a rovat.

Megjegyzéseiteket, észrevételeiteket pedig szokás szerint fórumunkban várjuk, ahol már olvasóink kérésére régebben elindult a külön konzolos terület.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Konzol rovat beköszöntő
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!