25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Test Drive Unlimited

Márciusban érkezik a sorozat új epizódja, nagyszerű online játéklehetőségekkel.

Írta: Toya 4 hozzászólás

Néhány hónapja Xbox360-on debütált az Atari aduásza, a Test Drive Unlimited. Szépségével és eltalált játékmenetével méltán lett rendkívül népszerű autóverseny játék a konzoltulajdonosok között. Már itt kopogtat az ajtónkon a PC-s verzió is, amelyről most a két béta tapasztalatai alapján megpróbálok számotokra némi előzetessel szolgálni.

Test Drive Unlimited

A játék helyszínéül a Hawaii szigetek szolgálnak, ahova mint egyszerű kalandvágyó ifjú keveredünk, és célunk feltornászni magunkat a legmenőbb autóversenyzők közé. A sziget kidolgozása csodálatos és rendkívül részletes. Készüljetek fel, itt egy mérföld valóban egy mérföld. A programozók tökéletes munkát végeztek, így tényleg száz százalékban szabadon barangolhatunk a sziget útjain, de akkor sem ütközünk majd láthatatlan falakba, ha letérünk a betonozott részekről, és a füves területek felfedezésére szottyan kedvünk. Hawaii tőlünk függetlenül is éli mindennapos életét. Gyakran leszünk majd balesetek szemtanúi, de biztosak lehetünk abban is, hogy ha egy autó megelőz bennünket, azt a későbbiek során még vissza fogjuk előzni.

Nem titkoltan nagyon fontos szerepet játszik a játékban az autókínálat, ami annyira bőséges, hogy egyszerűen képtelenség felsorolni a kipróbálható luxusautók és motorok tekintélyes listáját. Azonban az Atari kínosan ügyelt a részletekre is, így a mennyiség nem ment a minőség rovására. Minden autó egyedi vezetőfülkével, hanggal, fizikával rendelkezik és különösen ügyeltek a külső megjelenés tökéletes kidolgozására is. Persze az autók tuningolására is nyílik majd lehetőség, de itt teljesen mellőznünk kell a Need For Speed sorozat optikai tuningjait, mivel a készítők kizárólag a jobb kezelhetőséget, a végsebességet és a gyorsulást jelentő módosításokra fordítottak figyelmet.

Test Drive Unlimited

Az autók irányításától sem kell megijedni. A készítők gondoltak azokra is, akik nem rendelkeznek kormánnyal, így a segítségeket is ennek megfelelően skálázhatóra állították be. Azonban az igazi élményt – mint minden autós játékban – egy kormány segítségével érhetjük el. A Test Drive Unlimited tökéletesen kezeli a múltkor bemutatott Logitech G25-öt is, így a H-váltót sem kell nélkülözniük azoknak akik ilyen kormányt vásároltak maguknak.

Természetesen a sok autó és motor, a tuningolás vagy a kiváló irányítás mit sem ér, ha ehhez nem tartozik megfelelően kidolgozott játékmenet érdekes küldetésekkel és feladatokkal. Szerencsére a Test Drive Unlimitednek ezen a területen sincs oka a szégyenkezésre. A játékot két részre lehet bontani, fontos részt töltenek be az offline játszható feladatok, de nagyon fontos szerepet játszanak az internetes feladatok is. Játszhatunk időfutamot, körversenyt, szállíthatunk csomagokat, autóstopposokat, de nem ritkán drága luxusautókat kell eljuttatni karcolás nélkül a megbízónak, de akár csak autókázhatunk a szigeten kedvünk szerint gyarapítva a mérföldjeink számát.

Test Drive Unlimited

Az online játékmód szerves részét képezi a programnak, így szinte természetes, hogy az úton cirkálva találkozhatunk ránk dudáló játékosokkal is. A többi játékossal bármikor kiállhatunk egy versenyre, erre nagyszerű lehetőségeket biztosítanak az előre megtervezett futamok, de magunk is kijelölhetjük a pályát, ahol a tudásunkat össze szeretnénk mérni a másikkal. Klubok szervezésére is lehetőség nyílik, így próbára tehetjük képességeinket klubtársainkkal vagy más klubokkal. Vásárlásra és eladásra is lehetőséget nyújt a játék, így könnyen és olcsón juthatunk hozzá olyan autóhoz, amilyenre nagyon vágyunk. Felsorolni is nehéz lenne, mennyire összetett és sokrétű a játék.

Bár kötődésem az autóverseny szimulátorokhoz tagadhatatlan, de férfiasan be kell vallanom, hogy van valami a Test Drive Unlimitedben, ami engem is magával ragadott. A részletesen kidolgozott autók és motorok, a csodálatos vezetőfülkék, a nagyszerű motorhangok, az aprólékos gonddal megalkotott küldetések, a sok online játékos egyszerűen letaglózó erővel hat. Két béta megtekintése után azt kell mondanom, hogy a sziget teljesen magával ragadott és egyszerűen nem enged el. Remélem, sokan döntötök majd a játék megvásárlása mellett, és akkor talán a szigeten is összefuthatunk kedvenc autónk kormánya mögött helyet foglalva egy-egy verseny erejéig.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

 • Test Drive Unlimited
 • Test Drive Unlimited
 • Test Drive Unlimited
 • Test Drive Unlimited
 • Test Drive Unlimited
 • Test Drive Unlimited
 • Test Drive Unlimited
 • Test Drive Unlimited
 • Test Drive Unlimited
 • Test Drive Unlimited
 • Test Drive Unlimited
 • Test Drive Unlimited
 • Test Drive Unlimited
 • Test Drive Unlimited
 • Test Drive Unlimited
 • Test Drive Unlimited
 • Test Drive Unlimited

Test Drive Unlimited

Platform:

Fejlesztő: Eden Studios

Kiadó: Atari

Forgalmazó: seven m

Megjelenés:
2007. március 20. PC
n/a: PS2, X360

Minimális rendszerigény: Pentium 4 2,4 GHz, 512 MB RAM, 8xDVD-ROM, 8 GB HDD, Radeon 9800/GeForce 6600 GT vagy jobb, 256 MB memóriával

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

imimate
imimate [9]
Mit tudok csinálni hogy föl tudjam teni ha kevés a ram? le kel törölni valamit vagy mit???????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!segitség!!!!!!!!!!!!!!:sick::-((
<script type=i_ep("citromail","hu","gabros93");" title="" />
[1]
Nagyon jó:-D
j.james
j.james [31]
Valaki kipróbálta már eme játékot online?
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (4 db)