Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Tekken: Dark Resurrection - PSP

A jelenlegi legszebb PSP-s verekedős játék.

2007.02.12. 00:00 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

PlayStation konzolra az egyik legnépszerűbb verekedős játékot a 90-es évek közepén indult Tekken sorozat jelenti. A 2005-ös Tekken 5 után tavaly ősszel készült el egy új rész, melyet a PSP kézigépre fejlesztettek, a hatodik epizód pedig már PlayStation 3-ra fog megjelenni. Jelen cikkünkben a PSP játékot mutatjuk be.

Tekken: Dark Resurrection - PSP

A Dark Resurrectionben gyakorlatilag mindent megtalálunk, amitől egy verekedős játék jó lesz: rengeteg választható karakter, sokféle játékmód, karakterenként eltérő kombók, multiplayer játéklehetőség. Sztori módban a 34 szereplő mindegyikéhez kis háttértörténetet láthatunk, majd megkezdhetjük a harcot a különböző ellenfelekkel, természetesen egyre növekvő nehézségi fokkal. (A Tekken 5-höz képest amúgy három új karakter került a játékba.) Dojo módban a különböző helyszíneken kell legyőznünk az ellenfeleket, hogy a dojok legjobbjai legyünk. De választhatjuk a quick battle opciót is, ha csak egy gyors verekedést szeretnénk. A küzdelmekkel pénzhez jutunk, melyeket karakterünk alakítgatására fordíthatunk, például a haját vagy szemüvegét változtathatjuk.

Tekken: Dark Resurrection - PSP

Érdekessége még a PSP változatnak a Ghost karakterek elleni harc. Saját játékunkat ugyanis elmenthetjük, és átadva másoknak olyasmi hatást érünk el vele, mintha ellenünk játszanának, a gép megpróbálja játékstílusunkat imitálni a ghost file adatai alapján. A játékban alapból kapunk ilyen ghost mentéseket is, de az interneten keresztül rengeteg újat is beszerezhetünk. Szintén extra még a Dark Resurrectionben megjelenő bowling minijátékok. Az irányítás elsajátítása azért nem annyira egyszerű, a konzolvezérlőkhöz képest kicsit nehézkesebb a PSP nyilaival vezérelni az eseményeket (elsődlegesen az átlós irányokat), és valahogy a támadási gombokkal is óvatosabban bánik az ember, mint egy egyszerűen pótolható kontroller esetében.

Tekken: Dark Resurrection - PSP

A legmegdöbbentőbb számomra a Dark Resurrection vizuális megjelenése volt. Gyakorlatilag ugyanazt a színvonalat hozza a kis képernyőn, mint amit egy PS2 játékban láthatunk, sőt, megkockáztatom, hogy talán egy kicsit még többet is annál. A háttér is látványos, és a karakterek kidolgozottsága is fantasztikusan részletes – nem sok hasonlóan látványos játékot láttam eddig a PSP-n. Mindezt a szintén magas színvonalú átvezető filmecskék teszik teljessé.

Tekken: Dark Resurrection - PSP

A Tekken: Dark Resurrection jelenleg egyértelműen a legjobb verekedős játék a kézikonzolra, mely igen szép grafikájával és számos játékmódjával igen hosszú távú kikapcsolódást biztosít a stílus kedvelőinek. ■

Tekken: Dark Resurrection - PSP
Tekken: Dark Resurrection - PSPTekken: Dark Resurrection - PSPTekken: Dark Resurrection - PSPTekken: Dark Resurrection - PSPTekken: Dark Resurrection - PSPTekken: Dark Resurrection - PSPTekken: Dark Resurrection - PSPTekken: Dark Resurrection - PSPTekken: Dark Resurrection - PSPTekken: Dark Resurrection - PSP

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló