Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Kék mélység DVD

Egészestés természetfilm került DVD-re az óceánok állatairól.

2007.03.15. 00:00 | szerző: Dino | DVD

Nemrég mutattuk be magazinunkban a Genezis című filmet, és most egy újabb, elsődlegesen a nagy vászonra szánt természetfilmről írunk. A kék mélység alkotói az élet eredete helyett a planétánk nagyobbik részét borító tengereket, óceánokat választották témájuknak, és ezek élővilágát igyekeztek látványos felvételekkel bemutatni.

Kék mélység DVD

A három éven keresztül tartó forgatás során a filmes stábok Mexikótól és Japántól, Bermudán és Új-Zélandon keresztül a Galapagos szigetekig és az Északi-sarkig bezárólag számtalan helyszínen megfordultak, hogy egy-egy különleges élőlényt bemutassanak. Így aztán láthatunk bálnákat, jegesmedvéket, pingvineket és teknősöket, de akár medúzákat is. A felvételek tényleg lélegzetelállítóak, vegyesen operálva humorral és megdöbbentéssel (gondolok itt például a pingvinek ugrálására illetve a kisbálna megzabálására). Közel másfél órában nézhetjük az óceánokat és a bennük illetve környezetükben élő állatokat.

Angol és magyar hangsávot egyaránt találunk a lemezen, utóbbiból az 5.1 keverés mellett sztereó változatot is. Igaz, mindössze a narrátor az, aki néha beszél a film közben, viszont az aláfestő zene jól kiegészíti a képi világot, és ennek jót tesz a surround. Akit pedig a szöveg nem érdekel, az választhatja a narráció nélküli zenei sávot is.

Kék mélység DVD

Az extrák szekcióban a film előzetese mellett egy közel ötven perces werkfilmet találunk, mely igen tartalmas lett (ezúttal nehéz is lett volna egy "minden szereplővel jó volt együtt dolgozni" típusú összeállítást összehozni :-). Az alkotók beszélnek a forgatásról, és láthatjuk például, ahogy az operatőr mellett pár méternyire úszik el egy óriási bálna, vagy hogy milyen módon oldották meg a pingvinek víz alatti filmezését. Végül négy filmajánlót tekinthetünk még meg. ■

Kék mélység DVDKék mélység DVDKék mélység DVDKék mélység DVD

hozzászólások (0)

cikkajánló

S.Ö.R. - Shakespeare Összes Rövidítve könyv+DVD

DVD-n is megjelent a már 500 magyar előadással büszkélkedő darab.

Ákos – Arénakoncert 2011 DVD

CD-n és Blu-rayen is megjelent a nagyszabású produkció felvétele.

AC/DC: Live at River Plate DVD

Buenos Airesben rögzítette a hard rock banda legújabb koncertfilmjét.

Üvegtigris 3 DVD

DVD és Blu-ray kiadásban is megjelent Rudolf Péter filmje.

Ákos: Szindbád turné 2010 DVD

A 2010-es koncertsorozat anyagának egy része jelent meg DVD-n.