25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Egyéb

GC2007: Sony sajtótájékoztató

A Die Toten Hosen is jelen volt az eseményen. Video összefoglalóval!

Írta: Dino 2 hozzászólás

Nagy tömeg várta a beengedést a Sony szerda esti sajtótájékoztatója előtt a 3-as pavilonban. A szervezők aztán 10-15 perc után sikeresen rájöttek arra, hogy ennyi embert lehetetlen név szerint azonosítva beereszteni az elkerített standra, ha mérsékelt késés mellett el szeretnék kezdeni a rendezvényt, így végül gyorsítottak kicsit a procedúrán, nem számított, hogy fel voltunk írva a listára. Az ülőhelyek hamar beteltek, így a háttérben álldogálva néztem végig a tájékoztatót.

GC2007: Sony sajtótájékoztató

David Reeves, a Sony Computer Entertainment Europe elnöke volt az est házigazdája, aki néha minden átmenet nélkül váltott angolról németre, amikor egy-egy germán témáról esett szó, sőt, még pár japán mondat is elhangzott a szájából, amikor egy-egy olyan fejlesztőt köszöntött, aki a felkelő nap országából érkezett Lipcsébe (hátulról figyelve az eseményeket láthattam a súgógép kontroll-képernyőjét is, azon fonetikusan szerepeltek a japán szövegek :-). Előadását több részre bontotta, beszélt a PS3 és PSP sikeréről, majd néhány új bejelentést tett.

No de kezdjük az elején. Érthetően a legfontosabb témakör jelenleg a PlayStation 3, így ezzel kezdődött a beszéd is. Reeves sikeresnek ítéli meg a PS3 fogyását, a közelmúltbeli árcsökkentés után pedig jelentős növekedés indult a vásárlás terén. Játékok közül többek között kiemelte a Resistance: Fall of Mant, melyből a megjelenés óta 531 ezer darab fogyott, míg 469 ezer Motorstormot vásároltak a játékosok. Június végéig 36 játék jelent meg az új platformra, karácsonyig ez a szám 65-re növekszik. Eladott konzolonként 2,6 darab játékot vásárolnak. Emellett kiemelte, hogy a PlayStation 2 még mindig nagyon erős, több fogy belőle, mint például az Xbox 360-ból. Növekszik a PlayStation Network online szolgáltatás is, jelenleg 645 ezer feletti regisztrált felhasználóval rendelkezik, akik részéről 7,6 millió letöltés történt.

Jövő év elején vezetik be PlayStation 3-hoz a Play TV-t, mely egy kiegészítő eszköz lesz, digitális tévézésre alkalmassá téve a konzolt. Egy kis fekete dobozt kell rákapcsolnunk PS3-unkra, melynek segítségével hagyományos és HD adások vételére és rögzítésére nyílik lehetőségünk. Az elhangzott digitális szolgáltatók névsora alapján úgy tűnik, hazánkban egyelőre nem lesz létjogosultsága ennek a kiegészítőnek, de talán előbb-utóbb azért itthon is használható lesz. A bemutatón láthattuk az elektronikus tévéműsort, mely egy átlátható felületet ad az aktuálisan futó, valamint az elkövetkező héten várható műsorok listájához, és könnyedén kiválaszthatjuk, mi érdekel bennünket. Pillanatok kérdése a műsorok rögzítésének beállítása is, a könyvtárból pedig szintén egyszerűen visszakereshetjük a megtekinteni vágyott programot.

GC2007: Sony sajtótájékoztató

Ezután az új PS3 játékokra terelődött a szó. Szeptember 19-én jelenik meg Európában a Heavenly Sword, nemsokára várható a Resistance fejlesztőitől a Ratchet & Clank: Tools of Destruction, és jön az Uncharted: Drake's Fortune akció-kalandjáték is. Év végéig ezeken kívül olyan címek várhatóak még, mint a Warhawk, a Folklore, a Lair, a SingStar, a The Eye of Judgement, valamint a Wipeout HD. Rövid trailert láthattunk a Gran Turismo 5 Prologue-ból is, mely októbertől jelenik meg a PlayStation Store-ban, valamint Blu-ray változatban. 16 autó vehet majd részt a versenyekben, és online futamokon is indulhatunk majd. A kiállításon később alkalmunk nyílt magától a fejlesztést vezető Kazunori Yamauchitól látni egy zártajtós bemutatót, így később még visszatérünk erre a játékra.

A PlayStation Portable részben elsőként az E3-on bemutatott új Slim változatról esett szó. Szeptember elején érkezik a boltokba a vékonyabb, továbbfejlesztett PSP, zongorafekete, ezüst és fehér mellett új csomagok részeként Simpsonos sárga verzióban és piros-fekete Spider-Man változatban. Az újdonságként bejelentett Go! brand három terméket-szolgáltatást foglal magába. Híreinkben nemrég már beszámoltunk a Go!Messengerről, mely kommunikációs eszközzé alakítja marokkonzolunkat, webkamera segítségével akár videotelefonálásra is alkalmassá téve azt. A BT-vel közösen kifejlesztett alkalmazás egész Európában használható lesz. Szintén írtunk már a Go!Explore-ról, mely nem más, mint egy PSP-hez csatlakoztatható GPS vevő, és a navigációhoz szükséges szoftver, térképekkel. A hazai NavNGo cég rendszere található a csomagban, különböző területek térképeivel – sajnos egyelőre Magyarország nem szerepelt a felsorolásban. A harmadik Go! termék a Go!Cam kamera, melyet a PSP tetejére csatlakoztathatunk.

Végül elérkeztünk a show fénypontjához – legalábbis számomra egyértelműen a sajtótájékoztató utolsó része jelentette ezt, a színpadra ugyanis Campino, Andi, Kuddel, Breiti és Vom érkezett, akiket együtt Die Toten Hosen néven ismernek a német punkrock iránt rajongók. Érkezésük indoka pedig nem más volt, mint a SingStar: Die Toten Hosen közelgő megjelenése. Ebben a karaoke játékban a német együttes 25 éves pályafutásának legjobb számai lesznek megtalálhatóak, a Hier kommt Alextől a Freunde-ig bezárólag. A Sony főnöke kijelentette, hogy neki a Steh auf, wenn du am Boden bist a kedvence, így a színpadon élőben lenyomták Campinoékkal ezt a számot – az Andi-Kuddel duó nyerte az összecsapást Reeves és Campino ellen.

GC2007: Sony sajtótájékoztató

Igazán jelentős újdonságot ugyan nem hallhattunk a Sony idei sajtótájékoztatóján a Games Conventionön, számomra egyik kedvenc együttesem megjelenése mégis felejthetetlenné tette az estét. Látszik ugyanakkor a Sony törekvése, hogy játékkonzoljai segítségével komplex szórakoztató-rendszereket biztosítson a vásárlóknak, illetve folyamatosan új felhasználói csoportokat is elérjen, erre utal legalábbis a digitális tévé vevő bejelentése, valamint a PSP különböző nem játék célú kiegészítései. Ez az irány lehet, hogy tényleg segítheti az eladásokat, ugyanakkor úgy gondolom, fontos a játékokra is koncentrálni, mert bár nagyszerű címek érkeznek még az idén a PS3-ra is, a nagy konkurens Xbox 360 se ül karba tett kézzel...

Végül pedig tekintsétek meg a sajtótájékoztatóról készült video-összefoglalónkat:

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • GC2007: Sony sajtótájékoztató
  • GC2007: Sony sajtótájékoztató
  • GC2007: Sony sajtótájékoztató
  • GC2007: Sony sajtótájékoztató
  • GC2007: Sony sajtótájékoztató
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Balikiraly
Balikiraly [383]
A forma1 ról egy szót sem ejtettek:-D:-D:-D A Sony elvesztette a licenc-et:-D Végre megcsillant a remény!!!!
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (2 db)