Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

WipEout Pulse (PSP)

A Pure után újabb kézikonzolos Wipeout epizód érkezik a PSP-re.

2007.10.06. 00:00 | szerző: Madrac | Ismertető/teszt

A PC-s közönség számára is ismerős lehet a WipEout sorozat, melyben rakétaszerű autókkal kell szupergyors pályaversenyeken indulni, a fegyverek használata is engedélyezett. Az utóbbi évek PlayStation és PS2 verziói, majd a PSP-s WipEout Pure után most megérkezett a sorozat legújabb kézikonzolos része is a Pulse formájában.

WipEout Pulse (PSP)

A program nem változott sokat az évek folyamán, új pályák, járművek, fegyverek és játékmódok kerültek bele, de a lényege most is ugyanaz maradt. Huszonnégy új versenypálya található a Pulse-ban, mindegyiken háromféle versenyt rendeznek meg, valamint tizenhat zone tracket is kapunk, melyek ultragyors körei szó szerint darabokra szedik versenygépünket. Nyolc csapat képviseli magát, mindegyik két-két autóval, de akinek nem tetszenek az alap kinézetek, alkothat magának sajátot is. A megoldás ugyan kicsit körülményes, a játék weboldalára bejelentkezve a számítógépen tervezhetjük meg a skint és utána a játékon belül menthetjük le az internetről a konzolra, de határozottan könnyebben kezelhető, mintha a PSP-n kellene megalkotnunk ugyanazt.

A játékmódok között helyet kap a normál verseny, többféle sebességi változatban (Venom, Flash, Rapier, Phantom), az Elimination, amelyben az összes ellenfelet el kell pusztítani, a Zone Race, amikor egyre nagyobb sebesség mellett kell a pályán minél több szakaszt teljesíteni. A Time Trial módban minél jobb köridőt kell elérni, és körönként egy Speed Boost is a rendelkezésünkre áll ehhez. A Speed Lap hasonló feladat, de itt a legjobb köridőt kell megdönteni a sikerért, a Tournament a megszokott bajnokság mód, míg az egymás elleni küzdelemhez ott van pluszban a Head to Head.

WipEout Pulse (PSP)

A WipEout sorozatnak szerves részét képezik a fegyverek is, ezeket a pályákon elhelyezett X mezőre hajtva véletlenszerűen kapjuk. Kaphatunk egy hármas rakétacsomagot, melyek kicsit elterülve szabályosan beteríthetik az utat előttünk, hőkövető rakétát, mely 100%-os biztonsággal talál célba, egy harminc lőszeres ágyút, mellyel a kanyarokban lehet könnyen lelökni ellenfeleinket az ideális ívről, de dobálhatunk magunk mögé bombát vagy négy darab méretes aknát is. A plazma remek szolgálatot tehet szintén, bár komoly töltődési ideje miatt gyakorlatot igényel használata, a Quake pedig egy pusztító energiahullámot indít útnak előttünk a pályán. A bónuszok között az autopilóta talán a leghasznosabb, de a pajzs és a turbó is remekül használható. A ritka fegyverek között a Shuriken éles pengéket pattogtat végig a pályán, a Leech leszívja az ellenfél energiáját és visszatölti a sajátunkat, míg a Repulsor egy lökéshullámot indít el hátrafele, egy kissé visszatolva ellenfeleinket.

A játék irányítása könnyen megszokható, de a tényleges jó teljesítményhez komoly mennyiségű gyakorlás kell, hisz a különböző sebességű játékmódokban másként kell a pályákat teljesíteni. Sokat segít a légfék, használatával akár maximális sebességgel is bevehetjük a kanyarokat. A fegyverek véletlenszerűsége néha bosszantó, de mindig megtalálhatjuk a hasznát az épp aktuálisnak is. A pályákon néhol gyorsítópadokat találunk, ha mindet felhasználjuk, jó pár másodpercet lefaraghatunk köridőnkből. Sajnos elég sokszor úgy helyezték el a gyorsítópadokat és a fegyvert adó X-eket, hogy csak az egyik érhető el közülük.

WipEout Pulse (PSP)

Grafikailag igen kellemesen oldották meg a játékot, a futurisztikus helyszínek különféle reklámokkal és más hangulatkeltő tárgyakkal szegélyezettek, és a játék a sebesség érzetét is remekül visszaadja. A járművek áramvonalasak és egyszerűek, semmi extrát nem kell várni tőlük, ellenben a fegyverek hatásai és a robbanások nagyon szépek lettek. A játék hangjai megfelelnek a kívánalmaknak, minden pálya előtt felolvassák annak történetét, a fegyverek hangjai és a robbanások is jók. A WipEout sorozatnak mindig is erőssége volt a zene, általában az elektronikus előadók krémje adta hozzá a számokat, most sincs másként ez, Aphex Twin és Kraftwerk is felhangzik a versenyek közben. Összesen tizenhat zeneszámot tartalmaz a játék.

Akik szeretik a gyors, pergős, akciódús versenyeket, szeretni fogják a legújabb WipEout részt is, mely ugyan komoly újdonságokat nem tartalmaz, de mindenképen több, mint egy sima konverzió. A testreszabható járműkinézetek és az internetről utólag letölthető autók, zenék, pályák pedig tovább növelik értékét, legjobb eredményeinket pedig akár az online ranglistákra is elküldhetjük. ■

WipEout Pulse (PSP)
WipEout Pulse (PSP)WipEout Pulse (PSP)WipEout Pulse (PSP)WipEout Pulse (PSP)WipEout Pulse (PSP)

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló