25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Pursuit Force: Extreme Justice (PSP)

Autós üldözések, helikopteres gépágyúzás és hidroplános üldözés PSP-n.

Írta: Madrac

A régi idők játéktermi gépeit idézte fel bennem ez a játék, csak itt nem lehet ténylegesen egy gépfegyverrel irtani az ellent a megfelelő részeknél. Autós üldözések, helikopteres gépágyúzás és hidroplános üldözés is jól működik hőseinknek a Pursuit Force: Extreme Justice-ban.

Pursuit Force: Extreme Justice (PSP)

A Pursuit Force egy elit rendőrségi egység, mely a közutakon randalírozó bandák megfékezésének specialistája. A történet kezdetén egy esküvőn vagyunk épp, az egység két tagja fogadna örök hűséget egymásnak, de egy banda megzavarja az eseményt. Mivel épp a PF dugta börtönbe a támadókat korábban, és mert meglehetősen zabos a násznép, azonnal az üldözésükre indulnak. Bár sikeresen zárul az elfogás, egy titokzatos új rendőri alakulat azonnal ott terem és magának követeli az elfogott bűnözőket.

Egy korrektül felszerelt rendőrautó és egy helikopter mellett egy hidroplán képzi a gépparkunkat, bár szinte akármikor átugorhatunk egy másik autóra, motorra az üldözések folyamán. Legtöbb esetben használhatjuk kézifegyverünket is vagy zsákmányolhatunk jobbat a kiiktatott bűnözőktől. Sokat segít a játék során – főleg ha időre kell a célt elérni –, hogy átugorva a másik fél járművére lelőhetjük őket és megszerezhetjük a gépüket is. Lényegesen gyorsabb, mint magát az autót kilőni alóluk, és az akció során megsérült járőrautót is egy jobb állapotúra válthatjuk ezzel.

Pursuit Force: Extreme Justice (PSP)

A térképen tudjuk nyomon követni az épp aktuális feladatokat, valamint a laborban fejleszthetjük képességeinket a már teljesített pályákért kapott korongokért. Gyorsabb, erősebb lövés, gyorsabb járművek választhatóak itt. Négy külön kategóriában – pisztoly, autó, fizikai állapot és Justice –, hat-hat fejlesztés lehetséges.

Az irányítást jól elmagyarázzák folyamatosan a küldetések során, bár amikor a gépágyút kell kezelni, cseppet sem egyszerű a dolog, valamint a motorcsónak is úgy siklik a vízen, mintha jégpályán volna. Ha csak a bűnözőket támadjuk, és csak nekik ütközünk, akkor folyamatosan telik fel a Justice pontszámunk, ha pedig a civileket éri baj akkor komoly mértékben fogyásnak indul. Ha megtelt a kijelző, lehetőségünk van egy különleges mozdulatra, például mikor átugrunk az ellenfél autójára, már a levegőben lelőhetjük az összes ellenfelet, nem kell velük később vesződni. Minden eset végén egy főellenfél is helyet kap, mindig különböző módon lehet csak kiiktatni őket, mivel egy-egy különlegesen nagy és átalakított járművel vannak.

Pursuit Force: Extreme Justice (PSP)

A történet mód mellett a Bounty és a Challenges módok biztosítanak szórakozást, az elsőben az extra videókhoz, képekhez és pár cheathez gyűjthetjük be a csillagokat, míg a másodikban az összes feladat megoldásával egy jutalom képességet kaphatunk. Mindkét részben a történet közben már megismert részeket játszhatjuk újra.

A játék grafikája nem épp a legjobb, de a célnak még megfelel, rajzfilmszerű, különösebb részletesség nélkül. A hangok és a szereplők beszéde már jobb, gondos odafigyeléssel néhol még érzelmeket is felfedezhetünk benne. Aki pedig az akció közben lemaradt volna a történeti szálról, annak a végén egy eligazítás során tömören összefoglalják a szereplők, általában némi plusz információval együtt.

Pursuit Force: Extreme Justice (PSP)

A többjátékos részben négy játékmód kapott helyet. Míg három (Cops ’n’ Robbers, Ram Jam, Rampage) az egymás elleni harcra koncentrál a negyedikben (Survival) össze kell fogni a túlélésért, az egyik játékos vezet, míg a másik a hátsó képágyút kezeli.

Összességében nem lett volna egy rossz játék a Pursuit Force: Extreme Justice, legnagyobb hibája talán a küldetések teljesen eltérő nehézsége. Van, mely már szinte teljesen unalmas, olyan könnyen teljesíthető, míg a következőért vért kell izzadni, és még akkor is csak épphogy sikerül. Ha ezen finomítottak volna a fejlesztők az irányítással együtt, a közepes grafikát megbocsátotta volna mindenki. Aki autós üldözésekre vágyik, még mindig megpróbálkozhat vele ennek ellenére is természetesen, de készüljön fel, néhány ponton angyali türelmet igényel majd.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

65%
grafika
6
hangok
7
játszhatóság
7
hangulat
6

További képek

  • Pursuit Force: Extreme Justice
  • Pursuit Force: Extreme Justice
  • Pursuit Force: Extreme Justice
  • Pursuit Force: Extreme Justice
  • Pursuit Force: Extreme Justice
  • Pursuit Force: Extreme Justice
  • Pursuit Force: Extreme Justice
  • Pursuit Force: Extreme Justice

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!