25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

The Sims 2: Nagyvárosi élet

Irány a panel! Az aktuális "rókabőr" témája a városi élet.

Írta: Playbahnosh 2 hozzászólás

A Sims 3 megjelenése alig öt hónap múlva esedékes, de úgy látszik, az EA-nél még az utolsó csepp zsírszegény aludttejet is kifacsarják a "Szimsz Dvá" nevű kivénhedt bociból, mielőtt a dögkút a budget polcra száműznék.

Aktuális kiegészítőnk tárgya ezúttal: a nagyvárosi élet. Az itthoni életérzést eddig leginkább megközelítő bővítményben most a betondzsungelben kell megállnunk a helyünket. A takaros kis kertvárosi viskónkat másfélszobás garzonra cserélve az élet új kihívásai várnak ránk. Akik panelben, vagy annak közelében laknak, azoknak köszönöm a figyelmet, mert úgyis pontosan tudják, miről van szó. De ha valami véletlen folytán mégis szeretnétek a képernyőn is átélni saját mindennapjaitokat, akkor tartsatok velünk, vidékiekkel. :-)

Főleg az albiban tengődő egyetemisták érezhetik át a kiegészítő ironikus varázsát, ugyanis a lakást, ahová beköltözünk, nekünk is bérelnünk kell. Persze a főbérlő néha-néha beugrik lecsekkolni, hogy még egyben van-e a kecó, és azért a fizetési határidőkre is emlékeztet minket, csak úgy merő jó szándékból. Mivel bérelt ingatlanról van szó, ezért nem bonthatjuk szét a kéglit, viszont átrendezhetjük a berendezést, dekorálhatunk, hozhatunk növényeket, új függönyt rakhatunk fel, és nézhetjük a Mónika Show-t, ha mindezt meguntuk. Kész urbánus utópia. :-)

Ha nem bírnánk kinyögni a havi rezsit, lakótársat is fogadhatunk magunk mellé, annak minden "szépségével" együtt. Közvetlenül ugyanis nem irányíthatjuk újdonsült élettársunkat, így kénytelenek leszünk elég sokat tűrni a fele királyságunkért cserébe. A jó lakótárs segít a takarításban, elmosogat, néha főz, jó vele beszélgetni de általában csendes... Pont, mint a mesében. A valóság általában egy kicsit szürkébb, például igen ciki tud lenni, ha a lakótárs felhozza nőjét, te viszont aludnál, mert holnap ZH. Khm. Nos, a játékban is elég zsákbamacska az új lakó jelleme, viszont ha nagyon elmérgesedne a jószomszédi iszony, ki is dobhatjuk az illetőt, persze akkor megint fizethetünk, mint a katonatiszt. Miután eléggé ökölbeszorult az arcunk a Mónika Show-tól, ki is léphetünk kis lakásunk ajtaján. Például átruccanhatunk szomszédolni, cseveghetünk, barátkozhatunk, amire szükség is lesz, mert immáron a ház lakói közt is van hírnevünk, amit egy külön kis fülön találunk. Ha bevágódunk a szomszédoknál, sokkal könnyebb lesz az életünk, de ha az őrületbe kergetjük a tömböt Balázs Pali mániánkkal (amit ugye csak éjjel kettőkor lehet kiélni, 200 dB felett), akkor rövid úton kiutálnak minket. Érdemes tehát jóban lenni a lakókkal.

Egy kevésbé ismert lakótelepi elfoglaltságot is találunk a játékban, és ez a boszorkányság. A koromsötét fekete mágiától az angyali csodatettekig szinte bármit megtanulhatunk. Jósolhatunk, seprűn lovagolhatunk, bájitalokat kotyvaszthatunk, és ehhez hasonlók. Szobatársunk meglehetősen jó kísérleti nyúlnak bizonyulhat, ha beiratkozunk a Harry Potter szakkörre. Ugyan nem mindennap látunk seprűn száguldozó boszikat az éjszakában, de ennek a játéknak azt hiszem, ezt nyugodtan elnézhetjük. Mindenesetre érdekes kis extra, az biztos.

Szinte már említésszámba se megy, hogy új bútorokat, tapétákat, ruhákat, zenéket és egyéb finomságokat is találunk a kiegészítőben. Az építkezésnél is van egy újdonság, a csigalépcső. Nem egy Kánaán, de egy kiegészítőtől megteszi. Mi mást mondhatnék? A grafika szélsebesen megy ki a divatból, de lényegében a megszokott minőséget kapjuk, semmi cicoma. Ugyanez igaz a játék többi részére is. Az új játékelemek és a szarkasztikusan ironikus téma miatt mindenképpen megér egy próbát a szociológia hallgatóknak és a savanyú tej játék kedvelőinek. A harmadik rész érkezéséig mindenképpen jó elütni vele az időt, mert most már nem valószínű, hogy újabb kiegészítőt kapunk, hacsak ki nem hozzák a "The Sims 2: Homeless"-t. :-)

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

80%
grafika
7
hangok
8
játszhatóság
8
hangulat
8
Pozitívumok
  • "Hazai" hangulat
  • Néhány új cucc
Negatívumok
  • Öregedő grafika
  • Sokadik rókabőr

The Sims 2: Nagyvárosi élet

Platform:

Fejlesztő: Maxis

Kiadó: Electronic Arts

Megjelenés: 2008. augusztus

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Lizzy9
Lizzy9 [2]
Aaaaanyira jó lehet:) :love: már alig várom a karácsonyt h meg kaphassam!még jó egy hónap :( :sick: :-((
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (2 db)