25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Elven Legacy: Ranger

Három küldetéslemezzel gazdagodott év végére a tavasszal megjelent fantasy stratégia.

Írta: Blade Runner

A tavasszal megjelent Elven Legacy három küldetéslemezzel bővült ez év végén, amelyeket a Paradox Interactive-tól (a GamersGate oldalról) lehet letölteni egyenként 9,95 eurós áron. Így mindazok, akik már végigvitték az eredeti játékot, újabb kampányokkal játszhatnak. Cikkünkben az első, Ranger alcímű kiegészítőt mutatjuk be, melyben 16 új küldetés, 3 új hős és 12 új varázslat jelent kihívást a játékosoknak.

Elven Legacy: Ranger

Az eredeti három történetszállal szemben ezúttal csak az emberek szemszögéből látjuk a történéseket Illis földjén. A sztori meseszövése a kiegészítőben is legalább olyan érdekes, mint az eredeti Elven Legacyben volt. A játék alatt gyakran elgondolkodunk, végül is melyik szereplő áll a jó, és kik állnak a rossz oldalon. A kampány küldetései is érdekesek, egyszemélyes feladatok, kisebb-nagyobb seregek irányítása, üldözés és várvédelem egyaránt szerepel a palettán. Az eredeti játék hangalámondás problémáját gordiuszi csomóként (merthogy az nem volt valami magas szintű) úgy oldották meg, hogy ezúttal teljesen kihagyták, a kiegészítőben nincs felolvasás, minden párbeszédet csupán a képernyőn követhetünk írott formában.

Az alapvető játékmenet sem változott, először kijelöljük a csapatunkat, majd elhelyezzük őket a térképen, végül elindítjuk a sereget és megpróbáljuk az ellenséget legyőzni. Az arany, ezüst, bronz szintek is megmaradtak, és persze ezzel együtt a fordulókorlát. Ha valaki ezt túllépi, az adott küldetést elveszíti. Az alapjáték nehézségi szintje sem változott sokat, amikor valaki pár rossz lépést tesz, vagy elkapkodja a lépéseit, bizony könnyen elveszítheti az adott küldetést. A játék többször is végigjátszható, ha másért nem, hogy minél több arany szintű küldetésteljesítést gyűjtsünk össze.

Elven Legacy: Ranger

A grafika továbbra is szép, színes és fordulónkénti játékhoz képest elég magas színvonalú. A játék interfésze is jól átgondolt, könnyen meg lehet találni minden funkciót rajta (ami pedig nem is lenne annyira lényeges a játék típusa miatt, mivel itt a játékos tényleg annyi ideig szöszölhet minden egyes lépéssel, amilyen hosszan csak akar). Az animációk és a harci zajok is kellemesen elszórakoztatják a játékost. A zene a játék indításakor kellemes szimfonikus jellegű, ám a küldetések alatt egyfajta monoton háttérzaj hallható csupán (vízcsobogás, szélzúgás, levélsusogás stb.), amely helyett bármilyen, például a kezdés alatt felcsendülő zenei aláfestéshez hasonló darabok is biztosan jobbak lennének.

Az új lehetőségek sem változtatták meg az Elven Legacyt, így aki az eredetivel jól szórakozott, az a küldetéslemezzel is kellemesen tölti majd az időt. (És utána folytathatja a Siege és Magic alcímű további kiegészítőkkel.) A nehézség is maradt a régi, mind az összes saját csapat, de akár a hős megsemmisülése, vagy a fordulószám-túllépés esetén a játékos elveszíti a küldetést, így a játékot továbbra is a gyakorlott stratégáknak ajánlom, a többi fordulónkénti stratégia iránt érdeklődőnek inkább a Heroes of Might & Magic V (esetleg más hasonló jellegű játék) kipróbálását ajánlom.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

80%
grafika
8
hangok
5
játszhatóság
8
hangulat
9
Pozitívumok
 • Mély stratégia
 • Érdekes történet
 • Kellemes grafika
Negatívumok
 • Esetenként nagyon nehéz küldetések
 • A hangalámondás teljes hiánya

További képek

 • Elven Legacy: Ranger
 • Elven Legacy: Ranger
 • Elven Legacy: Ranger
 • Elven Legacy: Ranger
 • Elven Legacy: Ranger
 • Elven Legacy: Ranger
 • Elven Legacy: Ranger
 • Elven Legacy: Ranger
 • Elven Legacy: Ranger
 • Elven Legacy: Ranger

Elven Legacy: Ranger

Platform:

Fejlesztő: 1C:Ino-CO

Kiadó: Paradox Entertainment

Megjelenés: 2009. IV. negyedév

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!