Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Endless Ocean 2: Adventures of the Deep (Wii)

Ismét felfedezésre vár a tengerek, óceánok élővilága.

2010.05.22. 11:00 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

Két éve jelent meg az Endless Ocean címet viselő Wii játék, melyben búvárként merülhettünk alá, hogy megfigyeljük az óceánok élővilágát. Nemrég megérkezett a folytatás, számos területen javítva az előd játékmenetén.

Endless Ocean 2: Adventures of the Deep (Wii)

A sztoriba kezdő búvárként indulunk, és egész egyedi módon történik karakterünk kialakítása is: ahelyett, hogy egy szerkesztőben állítgatnánk, hogy férfival vagy nővel szeretnénk lenni, nemét és testfelépítését pár kérdésre adott válaszunkból határozza meg a játék. Kezdetben egyszerűbb feladatok várnak ránk, meg kell vizsgálni különböző állatokat, vagy megúsznunk egy cápa közeledését, aztán a küldetéseink fokozatosan nehezednek is. Fel kell kutatnunk egy kincset, le kell fotóznunk egy adott élőlényt, vagy lelkes amatőröket kell elkísérnünk víz alatti túrájukra (ehhez persze nem árt ismerni a fauna előfordulásának helyét, ugyanis az amatőrök egy bizonyos faj miatt szeretnének merülni, és akkor lesznek velünk elégedettek, ha azt meg tudjuk nekik mutatni). Az első részhez képest most már nemcsak fő küldetéseink vannak, hanem számos mellékküldetéssel is bővül a történet, így fogva szorosabbra a játékos és a vizek élőlényei közötti kapcsolatot. Az első rész kutatóhajó-bázisa a múlté, itt a központi táborunk egy csodás, pálmafákkal tűzdelt szigeten lesz. Innen indulhatunk útra: a korallzátonyoktól a sarkvidék vizeiig számos helyszín vár ránk (összesen hat, a világ különböző részein), a rá jellemző vízi állatokkal: kisebb és nagyobb halak, delfinek, cápák, krokodilok és még számos más lény várja, hogy összefussunk velük. Természetesen visszatér az akvárium, melybe az általunk megismert élőlényeket telepítve még közelebbről szemlélhetjük meg őket. Megmaradt a delfinidomítás és a delfin partnerrel való merülés lehetősége is (rájuk is lehet csimpaszkodni, akárcsak a nagyobb cetekre és bálnákra).

Endless Ocean 2: Adventures of the Deep (Wii)

Újdonság, hogy oxigénpalackunk kapacitása immáron végleges, azaz be kell osztanunk a levegőt az egyes merülésekkor. A vízi lények egy része ellenséges vagy esetleg sérült, őket az újonnan bevezetett nyugtató tűket kilövellő fegyverrel lehet megnyugtatni/meggyógyítani. Ugyancsak új a tengerek mélyén található kincsek felkutatásában segédkező szenzorunk.

Endless Ocean 2: Adventures of the Deep (Wii)

A többjátékos mód "sajnos" megmaradt a barátunkkal történő közös úszásnál, viszont a készített fotókat az SD-kártyára lementve akár PC-re is átemelhetjük.

Endless Ocean 2: Adventures of the Deep (Wii)

Az Endless Ocean 2 – akárcsak az elődje – szintén egy rendkívül egyedi hangulatú játék a különböző akciójátékok vagy autóversenyek mellett. Akiket érdekel a tengerek, óceánok vagy az Amazonas élővilága, bizonyára örömmel veti magát bele a virtuális búvárkodásba. Legyen szó mélytengeri árkokban található kincsek és élőlények felfedezéséről vagy a korallzátonyok színpompás élővilágának fotózgatásáról, a játék kitűnő pihenési lehetőség, egyfajta relaxációs gyakorlatként is felfogható, idegnyugtató lubickolás. ■

Endless Ocean 2: Adventures of the Deep (Wii)
Endless Ocean 2: Adventures of the Deep (Wii)Endless Ocean 2: Adventures of the Deep (Wii)Endless Ocean 2: Adventures of the Deep (Wii)Endless Ocean 2: Adventures of the Deep (Wii)Endless Ocean 2: Adventures of the Deep (Wii)Endless Ocean 2: Adventures of the Deep (Wii)Endless Ocean 2: Adventures of the Deep (Wii)Endless Ocean 2: Adventures of the Deep (Wii)Endless Ocean 2: Adventures of the Deep (Wii)Endless Ocean 2: Adventures of the Deep (Wii)

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló