25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

Samsung 1000P digitális képkeret

Bluetoothon is tölthetünk képeket a képkeret 2 GB memóriájába.

Írta: Dino

Több digitális képkeret (pl. a Samsung SPF-107H) kipróbálása után már azt hittem, nem nagyon lehet újat kitalálni, de a Samsung 1000P tesztje során kiderült, hogy még mindig vannak lehetőségek a termék praktikusabbá tételére. Lássuk, miben különbözik az új modell a dél-koreai gyártó korábbi típusaitól!

Első ránézésre már a felépítésből is érződik, hogy egy masszívabb készülékkel van dolgunk: nem egy kis kihajtható támaszték van a hátlapon, hanem egy 1 centi vastagságú talpazaton áll a 10 hüvelykes, 1024*600-as felbontású kijelző. A design a fent már említett SPF-107H típushoz hasonlóan fényes fekete és átlátszó műanyag kombinációja, a kijelző fekete kávájának széle átlátszóba megy át, míg a talpazat alsó rétege átlátszó, felső fele pedig fekete.

Amellett, hogy 2 gigabyte belső memóriája van az 1000P-nek, bemeneti lehetőségek széles választékát is kínálja. Találunk rajta USB csatlakozót pendrive csatlakoztatásához, SD/SDHC kártya fogadására is képes, de ráköthetjük PC-nkre is. USB-s kapcsolaton számítógépünkről tölthetünk rá fotókat, vagy extra kijelzőként használhatjuk a Samsung vezérlőprogramjának segítségével. (Ezúttal a függőleges helyzetben való használatról a talpazat kialakítása miatt le kell mondani.) A talpazat hátán a fentiek mellett találunk még 3,5-es fülhallgató jacket, no meg a tápegység csatlakozóját.

A képkeret elsődleges funkciója, hogy fotóinkat nézegethessük rajta, ezeket JPEG vagy BMP formátumban pakolhatjuk rá (pozitív meglepetés volt, hogy végre megoldották a progresszív JPEG kezelését is, ami rejtélyes módon a korábbi típusokból még kimaradt). Emellett azonban zenéket és videókat is lejátszik a készülék, az előbbit MP3 formátumból, utóbbit M-JPEG ill. MPEG 1 és 4 file-okból. (Ebből kifolyólag beépített hangszórók is kerültek az 1000P-be, 2*0,7 W-os teljesítménnyel.) A telefonomról áttöltött videókat például pikk-pakk elindította. A képek megjelenítése lehet egymás utáni vagy véletlenszerű sorrendű, különféle átmenetekkel és időzítéssel. Kapunk még benne naptár és óra funkciót is, és akár több ébresztési időpontot is beállíthatunk.

Ami pedig számomra újdonság volt, az egyrészt a távirányító, amely sokkal kényelmesebb használatot biztosított, mint a talpazat elején lévő érintőgombok, amelyek hozzáéréskor váltak csak láthatóvá. Igaz, a kezelőfelület néha kissé lassúnak bizonyult, de optimális esetben egyszeri konfigurálás után úgyis csak bekapcsoljuk a képkeretet, aztán hagyjuk, hogy tegye a dolgát. Kivétel talán a képek feltöltése, amire a fent már említett bemeneti források mellett egy vezeték nélküli lehetőséget is biztosít a Samgung: Bluetooth eszközről küldhetünk fotókat a képkeretre vagy férhetünk hozzá például a párosított Bluetooth-képes mobiltelefonunk file-jaihoz. Jópofaságként megemlíthető még a csomagolás ötletessége: a kartondobozt teljesen széthajtva és kifordítva mintás ajándékcsomagolást kapunk, így a csomagolópapírt is megspórolhatjuk (igaz, rögtön látszik kívülről a feliratokból, hogy mit takar a díszes doboz :-) ). Végül kicsit furcsának találtam még, hogy miért 16:9 oldalarányú az 1000P kijelzője, miközben a fényképezőgépek nagy része 4:3 vagy 3:2 aránnyal dolgozik, de akit ez zavar, az választhatja például a 800W vagy 1000W modelleket.

A Samsung 1000P 2 GB belső memóriát és számtalan – köztük Bluetooth-os – fotófeltöltési lehetőséget biztosítva egy jól használható, prémium kategóriás digitális képkeret. 1 év garanciával, bruttó 50000 forint körüli áron kerül a boltokba.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Samsung 1000P digitális képkeret
  • Samsung 1000P digitális képkeret
  • Samsung 1000P digitális képkeret
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!