Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Call of Duty: Black Ops

November 9-én érkezik a hidegháborús időszakban játszódó CoD epizód.

2010.10.22. 11:15 | szerző: Dino | Előzetes

Már három hét sincs az új Call of Duty epizód megérkezéséig, így addig is röviden összefoglalnánk, mire számíthatunk az idei FPS játékban.
Ahogy a harmadik rész óta a páratlan sorszámú epizódoknál megszokhattuk (a Black Ops a hetedik a sorozatban), ezúttal is a Treyarch stúdió munkatársai felelnek a fejlesztésért. Azonban míg a CoD: World at War leginkább egy átskinezett Modern Warfare-nek tekinthető, idén jóval többet ígér a fejlesztőcsapat.

Call of Duty: Black Ops

A Black Ops a hidegháborúba viszi a játékost, akinek különböző karakterek bőrében kell titkos küldetésekben részt vennie. A nyár végi gamescomos bemutató során egy dél-kelet-ázsiai misszióba pillanthattunk például bele, amely során többek közt kiderült, hogy embereket használhatunk majd élő pajzsként, hogy lesz úszós rész, amely során a víz alatt kell bombákat elhelyeznünk, és hogy néha lopakodva lesz célszerű hátulról megközelíteni ellenfelünket, és úgy eltenni láb alól. De megjelenik a bullet time effekt is a játékban: az egyik akció során pisztolylövedékeink lassított felvételen csapódtak be a célpontba. Egy másik küldetés során pedig egy Hind helikopter irányítása is a feladatunk lesz. A helyszínek között amúgy megtalálható Vietnám, Kuba, Laosz és az Urál hegység.

Rengeteg kritika érte PC-s körökben a tavaly megjelent Call of Duty: Modern Warfare 2 multiplayer részét, köszönhetően annak, hogy egy váratlan húzással megszüntette a dedikált szerverek alkalmazásának lehetőségét. Az MW2-ben így csak az Infinity Ward saját, IWnet szolgáltatásán keresztül lehetett többszemélyes játékban részt venni. Konzolokon ez eddig is így ment, a PC-s játékosok azonban egy csomó megszokott kényelmi funkciótól estek el, nehezebben lehetett egy-egy megszokott társasághoz csatlakozni, és kedvenc pályáink vagy játékmódjaink kiválasztása se mindig volt lehetséges, ha másokhoz csatlakoztunk (a két DLC pedig ezen a korláton még tovább rontott). A negatív visszhangok hatására a Black Opsban visszatérnek a dedikált szerverek, azzal a megkötéssel, hogy a hírek szerint kizárólag a GameServers.com szolgáltató biztosít majd a játékosoknak szervereket.

Call of Duty: Black Ops

A játék megtartja a Call of Duty 4 óta megszokott multis lehetőségeket: a játékosok XP-t gyűjtenek az összecsapások során, és számos dolgot a fejlődés során oldhatnak fel. Karakterosztályunkat ezúttal is mi alakíthatjuk majd ki, ismét különböző perkeket válogatva össze. A fegyvereket is testre lehet majd szabni, akár klánunknak megfelelően feliratozva vagy emblémázva. Egyes kiegészítők ráadásul többféle formában is elérhetőek lesznek, például a Red Dot Sight és a Reflex Sight célja egyaránt a célzás segítése, de más külső megjelenése lesz. Újdonságként jelenik meg a CoD sorozatban a pénz, ebből vásárolhatunk majd például különböző fegyvereket és kiegészítőket. A killstreakek között is várhatóak újdonságok, mint például a robbanóanyagot szállító távirányítós jármű. (A játék extra gyűjtői kiadásához is egy ilyen rádiótávirányítású autó jár majd.)

A Call of Duty: Black Ops november 9-én érkezik, egy időben minden platformra. PC mellett PlayStation 3, Xbox 360, Wii és Nintendo DS verzió készül (ez utóbbin egy másik fejlesztőcsapat, az n-Space dolgozik). ■

Call of Duty: Black Ops
Call of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black Ops
Call of Duty: Black Ops
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Call of Duty: Black Ops

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló