Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

The Sly Collection (PS3)

Kedvenc mosómedvénk is megkapta a maga remake-jét.

2010.12.08. 13:55 | szerző: GeryG | Ismertető/teszt

Hollywood az utóbbi időben a rebootok és remake-ek korszakát éli. Az újragondolt alkotások egy része jól sikerült, míg a másik része kevésbé, ám sikerük elvitathatatlan. Ezt a hullámot igyekszik meglovagolni a játékipar is, így sorra jelentik be a különböző platformok korábbi klasszikusainak HD minőségű újrakiadását.
2002-ben PlayStation 2-re jelent meg a Sly Cooper and the Thievius Raccoonus, egy cel-shader technológiát alkalmazó grafikájú platform játék. Szerethető karaktereivel, poénjaival és könnyed, szórakoztató történetével hamar belopta magát a játékosok szívébe. A következő években trilógiává bővült a tolvaj mosómedve története, s bár a kasszáknál nem aratott nagy sikereket, a fejlesztő Sucker Punch (tőlük kaptuk az inFamoust is) úgy érezte, megérdemel még egy esélyt. Ám nem egy negyedik részben gondolkoztak, hanem a trilógia felújítását bízták a Sanzaru Games csapatra. A Sony kiadásában pedig nemrég megérkezett a boltokba a The Sly Collection.

The Sly Collection (PS3)

A Blu-ray lemez mindhárom epizódot tartalmazza. Sly első kalandja a családi ereklye, a Thievius Raccoonus visszaszerzéséről szól, melyet egy rivális tolvajbanda lopott el. A második részben az első felvonás fő gonoszának újjáélesztését kell megakadályoznunk, míg a trilógia utolsó részében a Cooper család kincsekkel megrakott kriptájának felkutatása a cél.
A történet mindhárom epizódban jól vezetett és szórakoztató, ami köszönhető a jól megalkotott karaktereknek, párbeszédeknek és a számos poénnak.

The Sly Collection (PS3)

Az új kiadás sok újdonsággal nem kecsegteti a játékosokat, a fejlesztők elsősorban a grafika csinosításával foglalkoztak. Ennek köszönhetően élesebb textúrák kerültek a játékba, s a színek is sokkal élénkebbek már. A modellek ugyan nem lettek részletesebbek, de ezt nem lehet hibának felróni, hiszen az összhatás így is magával ragadja az embert. Mindehhez jócskán hozzátesz a 3D támogatás. Azoknak, akik rendelkeznek a megfelelő technikai háttérrel, mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a lehetőséget is!
A játék hangjait nem nagyon bolygatták a fejlesztők. Nem készült új szinkron vagy új zene, de erre nem is volt szükség, hiszen az eredeti is remekre sikerült. Sok helyen a régi rajzfilmekre emlékeztető megoldásként zenei effektekkel oldották meg a környezeti zajokat. Jellemzően ilyen, mikor Sly settenkedését basszusgitár pengetésével imitálják.

The Sly Collection (PS3)

A lemezre felkerült néhány minigame is, amelyekben például helikoptert kell irányítanunk, vagy csillagokat elkapdosnunk adott idő alatt. Ezeket a különböző epizódok végigjátszásával oldhatjuk fel, de hiába a Playstation Move támogatás, túl sokat nem tudnak hozzátenni a játék értékéhez. A mozgásérzékelős technológia a három epizódból kimaradt, pedig ott sokkal nagyobb élmény lett volna. Ha valaki a Move miatt gondolkozik a játék megvásárlásán, az sajnos csalódni fog.

The Sly Collection (PS3)

Összességében nézve a The Sly Collection egy jól sikerült újrakiadás, ami elsősorban kicsinosított grafikájában hozott változást. A fiatalabb korosztály mellett a felnőtteknek is kellemes kikapcsolódást nyújthat a rengeteg ma divatos "ezer monster jön velem szemben, de én mindenkit legyőzök" játékok között. A 3D és Move támogatás, valamint a tény, hogy egy áráért mindjárt három játékot kapunk, jó vétellé teszi nemcsak a régi rajongóknak, de azoknak is, akik korábban még nem találkoztak Sly és barátai kalandjaival. ■

értékelés

The Sly Trilogy (The Sly Collection)

The Sly Trilogy (The Sly Collection)
Pozitívumok
  • Sly még mindig a régi
  • 3+1 játék egy korongon
  • Kitűnő szinkron és zene
Negatívumok
  • Újdonságok teljes hiánya
  • Kihagyott Move ziccer
8,0
grafika 7
hangok 9
játszhatóság 7
hangulat 8

A The Sly Trilogy kizárólag PlayStation 3 platformra jelent meg.

The Sly Collection (PS3)The Sly Collection (PS3)The Sly Collection (PS3)The Sly Collection (PS3)The Sly Collection (PS3)The Sly Collection (PS3)The Sly Collection (PS3)The Sly Collection (PS3)The Sly Collection (PS3)The Sly Collection (PS3)The Sly Collection (PS3)
The Sly Trilogy (The Sly Collection)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Sly Trilogy (The Sly Collection)

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló