Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Uncharted 3: Drake's Deception (PS3)

November elején folytatódnak Nathan Drake kalandjai.

2011.10.05. 10:00 | szerző: Dino | Előzetes

A PlayStation 3-on kétségtelenül az egyik legsikeresebb akció-kalandjáték sorozat az egy hónap múlva harmadik epizódjához érkező Uncharted. Nathan Drake kalandjai 2007-ben indultak, két évre rá érkezett a folytatás, majd újabb két évre volt szüksége a Naughty Dognak az újabb alkotás befejezéséhez.

Uncharted 3: Drake's Deception (PS3)

A gamescomos prezentáció első felében minimális újdonságot mutattak csak. Elsőként végigjátszották az E3-as demót, amelyben egy hánykódó óceánjárón kell elintéznünk a rosszfiúkat, majd amikor az süllyedni kezd, elmenekülnünk róla. Drake lopakodva közelíti meg az ellenfeleket, a dülöngélő hajón néha meg-megállva, hogy visszanyerje egyensúlyát. A csillárok ide-oda dőlnek a plafonon, hordók gurulnak a folyosókon, a látvány igazán fantasztikus – bár az első két rész fényében nem is számítottunk másra. Mint a fejlesztőtől megtudjuk, az óceán procedurális megvalósítású, azaz minden egyes végigjátszáskor máshogy hullámzik körülöttünk a víz. Főhősünk eközben tűzpárbajba keveredik egy nagyobb csapat ellenféllel, a hajó pedig süllyedni kezd, és hogy még nehezebb legyen a dolgunk, oldalra is borul. (Azt hiszem, azzal nem árulok el nagy titkot, hogy a végén kimenekülünk a hajó gyomrából...)

A második pályarészlet a kölni sajtókonferencián volt először látható, a zárt ajtós prezentáción azonban pár perccel tovább játszottak vele. A helyszín egy reptér, ahova Nathant egy régi ismerős, Elena is elkíséri, a macsó fickó azonban inkább elküldi őt, hogy egyedül próbáljon meg a repülőhöz férkőzni. A felszálló gépre jutásban aztán a dzsipbe szálló lány is segítségére lesz, a levegőben pedig hamarosan egy veszélyes kézitusába kerül: a teherszállító hátsó nyitott ajtajánál verekszik meg egy rosszarcú nagydarab figurával.

A bemutató második felében a multiplayer játékot lehetett röviden kipróbálni. Sajnos mivel a Sony egy közeli szállodában tartotta a prezentációt, ezen nem tudtam már maradni, de pár dolgot így is sikerült megtudni a multi részről. Az előző epizódhoz képest tovább bővítették a többszemélyes játéklehetőséget. Lesz természetesen Team Deathmatch, Free-for-All és Hardcore mód, a kooperatív játékot kedvelőkre pedig a Hunters, Arena és Adventure játéktípusok várnak. A Hunters érdekessége, hogy két játékos közösen száll szembe az ellenfelekkel, akik közül azonban kettő nem NPC, hanem szintén hús-vér játékos által irányított karakter lesz.

Uncharted 3: Drake's Deception (PS3)

Az Uncharted 3: Drake's Deception sztorija szerint amúgy Drake egy XVI. századi kincs után kezd kutatni, azonban szokás szerint ennél jóval tovább vezetnek a szálak, és egy titokzatos társulat is képbe kerül. Megfordulunk az arab félszigeten, de például egy francia kastélyba is eljutunk a játékban. Új fegyverek és új közelharci lehetőségek segítenek majd a kalandok során, és lopakodási lehetőségeinket is kibővítik az új epizódhoz.

Minderre pedig már nem is kell olyan sokat várni: a szokás szerint kizárólag PlayStation 3-ra megjelenő játék november 4-én érkezik a boltok polcaira. ■

Uncharted 3: Drake's Deception (PS3)Uncharted 3: Drake's Deception (PS3)Uncharted 3: Drake's Deception (PS3)Uncharted 3: Drake's Deception (PS3)Uncharted 3: Drake's Deception (PS3)Uncharted 3: Drake's Deception (PS3)Uncharted 3: Drake's Deception (PS3)Uncharted 3: Drake's Deception (PS3)
Uncharted 3: Drake's Deception (PS3)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Uncharted 3: Drake's Deception (PS3)

hozzászólások (11)

T-Jay
T-Jay 2011.10.10. 01:13
Hát ez erősen az "I can't wait" kategória...de már nincs sok hátra! Coming soon:-D
balays82
balays82 2011.10.10. 10:52
Közben kiderült, hogy az ún. Explorer Edition nálunk is kapható lesz, de a legolcsóbb helyen is 34 ezer forint. Egy kicsit sok, elég lenne az olcsóbb CE is, de ezek szerint arra tényleg nem sok esély van.
GeryG
GeryG 2011.10.10. 11:20
Igen, én is ilyen 40 környékét hallottam. Az tényleg baromi drága, nem éri meg. Viszont a simát mindenképpen megjelenés napján!!! :)
balays82
balays82 2011.10.28. 15:19
Szerencsére nem kellett megvárni a hosszú hétvégét, ma megérkezett a játék.Egy kicsit furcsa érzések is vannak most bennem, mert véget ért a nagy várakozás, el lehet kezdeni a játékot, viszont annak tudatában, hogy nagyjából 10-12 óra tiszta játékidő múlva már vége is az egésznek, aztán ki tudja, mikor lesz Uncharted 4.:-)
Az azonban biztos, hogy ez volt a "játékos pályafutásom" eddigi legdurvább hete. Kedden Arkham City, szerdán Battlefield 3, ma Uncharted 3. Az évnek pedig még messze nincs vége (meg jó pár játék ki is maradt menet közben), szóval az egész ősz egy nagy örömünnep annak, aki akár PC-n, akár konzolon (vagy mindkettőn) szeret játszani.
gregmerch
gregmerch 2011.10.28. 19:25
Nekem is itt van már a doboz :-).

Hát azt aláírom, hogy ez igen durva hét volt megjelenések terén, no meg azt is, hogy ez az ősz eddig talán a legtermékenyebb, de ezt minden évben elmondom egy párszor. Amikor az ember már azt hiszi, hogy ennél durvább már nem lehet, akkor jön a következő év. :-O

És akkor még csak most jön a november, és a december (és a január, a február, és így tovább). Assassin's Creed Revelations, TES Skyrim, CoD:MW3, The Old Republic, hogy csak a legforróbbakat említsem.

Egy biztos: idén nem lesz könnyű dolga a különböző címek és díjak odaítélőinek... :-D
ajánlott olvasnivaló