Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1

Megérkezett végre PC-re is az első pályacsomag.

2012.05.15. 11:55 | szerző: Phoenix | Ismertető/teszt

A Call of Duty: Modern Warfare 2-höz és Black Opshoz kapott DLC-k rendkívül hangzatos elnevezései – mint például Stimulus, Rezurrection és First Strike – után az elég semmitmondó Collection 1 címet kapta a Call of Duty: Modern Warfare 3-hoz érkezett pályapakk. A DLC-t az Xbox 360 tulajdonosok szokás szerint már régebben megkaparinthatták, a PC-seknek azonban most vált elérhetővé a Steamen, 13,99 eurós áron.

Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1

A csomag a meglévő 16 mellé 4 új multiplayer pályát és 2 új Spec Ops küldetést tartalmaz. A négy multi pálya mindegyike játszható természetesen Survival módban is (amely nekem amúgy nagy kedvencem). A Modern Warfare 2-es DLC-s emlékek után kissé pesszimistán álltam neki a tesztelésnek, azok a bónusz pályák ugyanis nem kifejezetten nyerték el a tetszésemet, de szerencsére hamar meggyőződhettem róla, hogy itt sokkal jobb az arány.

Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1

A Piazza pálya helyszíne egy kedves kis olasz tengerparti város, eltekintve ugye az éppen aktuális tűzharctól. Szűk sikátorokkal, búvóhelyekkel, belső terekkel tarkított, mesterlövészfegyverrel nem nagyon találtam a helyem rajta, leginkább a közelharc a jellemző.
A Liberationnél már más a helyzet, akadnak hosszabb lőtávok is, de sörétessel is végig lehet kommandózni a berobbantott alagutakon vagy a kiszáradt folyómedren. Nagyon kellemes kis pálya, de valamiért a játékosok általában leszavazzák, kevés lehetőségem adódott játszani rajta.
Az Overwatch a klasszikus toronyház teteje plusz építkezés feelinget ötvözi. Kicsit visszaadja az egyik MW2-es kedvencem, a HighRise hangulatát. Figyelnie kell az embernek, egyrészt, hogy hova lép, mert csúnya nagyokat lehet zuhanni, másrészt meg hogy hova megy, mert a pálya egyes részei igen jól belőhetők.
A végére hagytam a Black Boxot, amely külvárosi környezetben, a lezuhant Air Force One roncsai körül zajlik. A négy közül ez az egy, amely nem igazán jött be, kicsit csúnyább, kidolgozatlanabb a többinél, ezen túl egy kicsit kusza, kiismerhetetlen, olyan szempontból, hogy soha nem tudtam, hogy aktuálisan honnan lőhetnek le. Mesterlövészek könnyen találnak rajta lőállást, ami nem baj, de ha nincs olyan pont, ahol nem lőhetnek le minket a pálya másik végéről, az egy idő után némiképp idegesítő tud lenni.

Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1

A két új Spec Ops pálya zseniális! A Negotiatorön egy túszhelyzetet kell megoldanunk, azzal az aprósággal fűszerezve, hogy az elején mi magunk is túszok vagyunk. Egy óvatlan pillanatban az egyik ellenféltől elvesszük a pisztolyát, és már indul is az életmentésért folytatott vérengzés! A pályán elszórva található ugyanis 35 másik ártatlan ember, akiket a túszejtők az első adandó alkalommal kivégeznek, ha észlelik, hogy probléma van. Ezt a játék folyamatosan számolja, és jelzi, hogy hányan vannak már biztonságban és mennyit végeztek ki. Van a pályán jó néhány ajtóberobbantós-időlassítós akciójelenet, ezek jelentenek némi pihenést, ha szabad így fogalmaznom, mert ezek között folyamatosan kell előre haladni és rendkívüli módon koncentrálni. A küldetés alacsony fokozaton sem gyalog galopp, de az igazi kihívás veterán fokozaton teljesíteni veszteség nélkül!

Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1

A két új Spec Ops pálya közül egyértelműen a Negotiator a jobb, de a Black Ice sem rossz. Itt inkább a mozi feelingre mentek rá, mint a játékmenetre. Az eleje egy kicsit szerintem elbaltázott, ugyanis egy hójáróval kell megközelítenünk a bevetés helyszínét, közben pedig fél kézzel lőni mindenkire, aki mozog. Ilyet láthattunk már korábban, kicsit jobban megoldva, itt viszont annyian jönnek, hogy folyamatosan lőni kell, kitakarva ezzel a képernyőnek azt a felét, amerre egyébként a szakadék található. Egy gyémántbánya biztonsági központjába kell beverekednünk magunkat, lepakolni az időzített bombát, aztán ahogy kell, az adott idő alatt még ki is kell jussunk, miközben már minden füstöl, lángol, és készül a fejünkre szakadni az egész.

Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1

A Collection 1 nem olcsó, ahogy az eddigi pályacsomagok se voltak azok, de úgy gondolom, ez egy kifejezetten jól sikerült DLC lett. Az érintettek pedig az eddigi tapasztalataik alapján úgyis el tudják dönteni, megéri-e nekik az árát. ■

Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1
Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1Call of Duty: Modern Warfare 3 - Collection 1
Call of Duty: Modern Warfare 3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Call of Duty: Modern Warfare 3

hozzászólások (5)

Skorpio90
Skorpio90 2012.05.17. 14:25
Ja hogy ez olyan DLC-, mint amilyen pl. a L4D 1-2-höz, Portal-hoz jöttek, tök ingyen?
SwitcX88
SwitcX88 2012.05.17. 15:05
Persze, ha van elite előfizetésed konzolon. Egyébként 14€ steam-en. Érdemes beruházni rá, odavág nagyon. Mondjuk én csak 2400-ért vettem :-P
Dilikutya
Dilikutya 2012.05.19. 20:57
Volt a Left4Dead-hez ingyen DLC?
Amúgy nem. Ezek olyan plusz pályák, amiket régen a patch mellé csomagoltak, és ingyen lehetett letölteni.
SwitcX88
SwitcX88 2012.05.26. 19:36
Miért ne lett volna?
harcos32
harcos32 2012.05.31. 12:22
valaki tudna nekem segíteni nem indul el az mw3 pedig az mw2 és a black ops tökéletesen futot
ajánlott olvasnivaló