Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

The Walking Dead – Season 2

Lee után szabadon? Clementine életének újabb fejezete.

2014.09.07. 20:56 | szerző: Sityi | Ismertető/teszt

A hozzám hasonló érettebb ifjúság képviselői talán még emlékeznek a ’90-es évek elején-közepén a CD-ROM elterjedésével felvirágzó interaktív mozi műfajra: 7th Guest, 11th Hour, Phantasmagoria I-II, Under a Killing Moon, Gabriel Knight: The Beast Within, csak hogy párat említsek. Akik esetleg kimaradtak ebből a korszakból, íme a lényeg: az interaktív mozi az a műfaj volt, amikor az átvezető mozik sokszor nagyobb részét tették ki a játéknak, mint maga a játék, cserébe pár cím esetében a történeteket (a megadott keretek között persze) magunk alakíthattuk. Lényegében a Telltale Games támasztja fel modernizálva ezt a műfajt, a The Walking Dead első évadától kezdve.

The Walking Dead – Season 2

A The Wolf Among Us ismertetőmben is már kitértem arra, hogy a Telltale kezdi elvinni játékait az interaktív dráma irányába, és ez a The Walking Dead második évadjára hatványozottan igaz. Nem emlékszem, hogy a játék során találkoztam-e egyáltalán klasszikus kalandjátékelemekkel... Volt egy-két primitív lopakodós rész, pár quick-time event, néha segíteni kellett a többi szereplőnek, és ezzel gyakorlatilag ki is merült az összes játék jellegű tulajdonsága a programnak; az időnk kb. 80%-át azzal töltjük, hogy a cselekményt nézzük és a párbeszédeknél kiválasztjuk az általunk preferált választ (bár sokszor ezt se muszáj). Ha Bigby Wolf kalandjainál azt írtam, hogy „egyre inkább interaktív mozi”, akkor ez a The Walking Dead Season 2-ra hatványozottan igaz. Olyannyira, hogy bátran állíthatom: ha mint játékot kéne értékelnem Clementine történetét, akkor azt kéne mondanom, pocsék lett. Alig van benne kihívás, alig van benne olyasmi, amit játéknak lehet nevezni... És mégis, nem tudom lealázni, hiszen a történet (apróbb tökéletlenségei ellenére) magával ragadó, az összes szereplő kidolgozott jellem, és hát az illúzió, hogy mi rendezzük a történetet, mesteri.

The Walking Dead – Season 2

Az első epizód ismertetőjében azt találtam írni, hogy „nem is vagyok benne biztos, hogy sikerül az új évadnak megugrania az első által felállított színvonalat”. Így az évad végén visszatekintve azt kell mondjam, vegyes érzéseim vannak. Ami a történetet illeti, szerintem sikerült a színvonalat tartani: kicsit gyenge kezdés után belendült a cselekmény és szép végek lettek (igen, többféle is lett). Viszont mint játék – ahogy azt már fentebb írtam –, hatalmas visszalépés, hiszen a kalandjátékelemek gyakorlatilag kikoptak az alkotásból.

The Walking Dead – Season 2

Jó lett a The Walking Dead Season 2? Kétségkívül. Jó játék lett a The Walking Dead Season 2? Határozottan nem. Ettől függetlenül élveztem azt a mintegy 8 órát, amíg végigvittem, ezért a magas pontszám. Ezek után kíváncsi vagyok, milyen lesz a Telltale-től a The Game of Thrones és a Borderlands – az előbbinél véleményem szerint simán működhet ez az interaktív dráma keret, de az utóbbinál kétlem... ■

The Walking Dead – Season 2
The Walking Dead – Season 2The Walking Dead – Season 2The Walking Dead – Season 2The Walking Dead – Season 2The Walking Dead – Season 2The Walking Dead – Season 2The Walking Dead – Season 2The Walking Dead – Season 2The Walking Dead – Season 2The Walking Dead – Season 2The Walking Dead – Season 2The Walking Dead – Season 2The Walking Dead – Season 2The Walking Dead – Season 2The Walking Dead – Season 2The Walking Dead – Season 2The Walking Dead – Season 2The Walking Dead – Season 2The Walking Dead – Season 2

értékelés

The Walking Dead: Season 2

The Walking Dead: Season 2
Pozitívumok
  • The Walking Dead – kell ennél több?
Negatívumok
  • Aki játszani akar, az csalódhat
Minimális rendszerigény: Intel Core 2 Duo 2 GHz vagy hasonló processzor, 3 GB RAM, AMD vagy NVIDIA videokártya 512 MB memóriával, 2 GB HDD, Windows XP SP3
Ajánlott konfiguráció: Intel Core 2 Duo 2,3 GHz vagy hasonló processzor, 4 GB RAM, AMD vagy NVIDIA videokártya 1 GB memóriával, 2 GB HDD, Windows 7
8,0
grafika 8
hangok 9
játszhatóság 5
hangulat 10
The Walking Dead: Season 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Walking Dead: Season 2

hozzászólások (5)

jawsika
jawsika 2014.09.07. 22:13
Ez egy kicsit soványka lett ismertetőnek. Én is ismerem, imádom a játékot, de ennél írhattál volna többet is. Persze tudom, spoiler nélkül nehéz.
xeLaR
xeLaR 2014.09.07. 22:23
Nagyjából mindent elmondott a játékról, amit tudni kell, a többi meg vagy spoileres, vagy egyéni vélemény lett volna.

Még egyet is értek az írással, habár én inkább csalódtam a második szezon sztorijában. A lényeget elmondta, a többi részét (sztori, karakterek) pedig mindenki maga ítéli meg.
Sityi
Sityi 2014.09.08. 09:02
xeLaR fején találta a szöget: spoilerezés nélkül nem tudom, hogy írhatnék többet erről. Míg az első évad interaktív dráma és játék volt, addig ez sokkal inkább interaktív dráma, mint játék. Innentől meg vagyok lőve, mert ha a sztoriról írok, az spoiler, a fennmaradó játék viszont kevés egy igazán mélyenszántó kivesézéshez (csak hogy valamenyire zombis témájú képzavarral éljek).
jawsika
jawsika 2014.09.08. 14:43
Igen, közben gondolkodtam. Igazatok van, én az alapszituáció felvázolását tartottam kevésnek. Mármint, hogy kivel játszol, és hogy ki is ő stb. Persze, itt is nehéz, na. MIndegy, a lényeg, hogy a game jó. :D Már amennyire game.
Sityi
ajánlott olvasnivaló