25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

The Wolf Among Us - Season 1

Nem félünk a farkastól, nem bántjuk, csak megkóstoljuk.

Írta: Sityi 2 hozzászólás

Lezárult hát az első évadja a Telltale új sorozatának, a The Wolf Among Usnak. Én meg kicsit bután és üresen ülök itt a képernyő előtt, hiszen szavakba kéne öntenem, mit is gondolok-érzek a játékkal kapcsolatban – mindezt persze úgy, hogy a történetből nem fedek fel semmit.

The Wolf Among Us - Season 1

Hogy miért is vagyok ennyire filozofikus hangulatban? Annak idején a Telltale találta ki tulajdonképpen az epizodikusan megjelenő kalandjátékok műfaját, és egész szép sikereket értek el: Sam & Max, Back to the Future, Tales of Monkey Island, hogy csak az ismertebbeket említsem. Vérbeli point & click kalandjátékok a vérbeli point & click kalandjáték-rajongóknak. Aztán jött a The Walking Dead Season 1, és egyszerűsödni kezdett a játékmechanika. Félreértés ne essék: a The Walking Dead első évada fantasztikus alkotás lett, de ezt sokkal inkább a szívbemarkoló története miatt érdemelte ki, semmint a kalandjátékelemek miatt – ezt viszont remekül kompenzálták az általunk irányított párbeszédek és a sok választási kényszer. Persze a történet gerince változatlan marad, akárhogy is döntünk, viszont – olykor nem is kicsit – más színezetet kap az egész, ha egy újrajátszás során másként játszunk.

The Wolf Among Us - Season 1

És ezzel elérkeztünk Bigby Wolf barátunk történetéhez. Ahogy telt az idő és ahogy jöttek az új epizódok, egyre kevesebb kalandjátékot és egyre több drámát, illetve quick time eventeket kaptam. Az ötödik epizódban már egy darab tárgyat nem vehettem fel, a vizsgálható objektumok száma is emlékezetem szerint 10 alatt maradt, cserébe a párbeszédekben adott válaszaimnak nagyobb súlya lett, illetve egész sokszor kellett a billentyűzetemet különféle akciójelenetekben püfölnöm. Hazudnék, ha azt mondanám, nem szórakoztam jól. Hazudnék, ha azt mondanám, nem tetszett a The Wolf Among Us. Továbbra is tartom: Bill Willingham világa fantasztikus, és a Telltale kellő tisztelettel és hozzáértéssel, nagyszerűen ültette át számítógépekre és konzolokra. Ahogy azt már említettem az első epizód alapján írt cikkemben: ezek a meselények már nem gyerekkorunk kedves kis figurái. Bigby ha átalakul farkassá, elég durva és véres mészárlást tud rendezni, és hát a kis hableányt is megtekinthetjük próba közben a sztriptízklubjában. És igen, az a foglalkozása... (Remélem, ennyi spoiler még nem baj... ;) ) Ugyanakkor a The Wolf Among Us már egyre kevésbé kalandjáték, egyre inkább interaktív mozi, játékelemekkel megfűszerezve. Ráadásul rövid is: az öt epizódot összesen 8 óra alatt végeztem ki, és ebben már benne van némi olvasgatás is az extrák között található háttérinformációkról. Nem vagyok benne biztos, hogy nem-e a párhuzamosan futó The Walking Dead 2. évad miatt került háttérbe a puzzle-elemek kidolgozása, hiszen egy dialógust gondolom még elágazásokkal együtt is könnyebb és gyorsabb kidolgozni. És így adódik a kérdés: hogy fogja ez a kis stúdió győzni a Tales from the Borderlandset és a Game of Thronest a The Walking Dead és most már a The Wolf Among Us mellett?

The Wolf Among Us - Season 1

Itt van tehát egy fantasztikus sztori, érdekes szereplők, csavaros történetvezetés – csak épp a játék maga az, ami halványodik epizódról epizódra. A The Wolf Among Us nagyon jó interaktív alkotás, érdemes beruházni rá – csak játékélményt ne várjunk túl sokat tőle.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

80%
grafika
8
hangok
9
játszhatóság
5
hangulat
10
Pozitívumok
 • Remek történet
 • Remek színészi teljesítmény
Negatívumok
 • Nem vagyok benne biztos, hogy játékként mennyire állja meg a helyét

További képek

 • The Wolf Among Us
 • The Wolf Among Us
 • The Wolf Among Us
 • The Wolf Among Us
 • The Wolf Among Us
 • The Wolf Among Us
 • The Wolf Among Us
 • The Wolf Among Us
 • The Wolf Among Us
 • The Wolf Among Us
 • The Wolf Among Us
 • The Wolf Among Us
 • The Wolf Among Us
 • The Wolf Among Us
 • The Wolf Among Us
 • The Wolf Among Us
 • The Wolf Among Us
 • The Wolf Among Us
 • The Wolf Among Us
 • The Wolf Among Us
 • The Wolf Among Us

The Wolf Among Us

Platform:

Fejlesztő: Telltale Games (2004-2018.)

Megjelenés:
2013. október 16. PC
n/a: Mac, PS3, PS4, X360, X1

Minimális rendszerigény: Intel Core 2 Duo 2 GHz vagy hasonló processzor, 3 GB RAM, AMD vagy NVIDIA videokártya 512 MB memóriával, 2 GB HDD, Windows XP SP3

Ajánlott konfiguráció: Intel Core 2 Duo 2,3 GHz vagy hasonló processzor, 4 GB RAM, AMD vagy NVIDIA videokártya 1 GB memóriával, 2 GB HDD, Windows 7

» Tovább a játék adatlapjára

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Sityi
Sityi [1613]
A Gone Home-ot nem iserem, a Dear Esther pedig bevallottan inkabb muveszi alkotas, semmint jatek. En leginkabb abbol indultam ki, hogy mi a Back to the Future egy epizodja is volt vagy 4 ora es klasszikus kalandjatekkent mukodott, addig a Walking Deaddel elindultak az interaktiv mozi fele. Ami onmagaban nem baj, csak akkor ne kalandjatekkent akarjak eladni nekem azt, ami nem az. Nem tudtam lepontozni a jatekot, mert kiemelkedoen szorakoztato, csakhat ezt inkabb a tortenetnek, semmint a nyujtott jatekelmenynek koszonheti.
xeLaR
xeLaR [4243]
Sztem játékként jobban megállja a helyét, mint mondjuk egy Gone Home vagy egy Dear Esther, de nekem is bajom van a Telltale játékainak (és epizódjainak) az egyszerűsödésével. Főleg azért, mert valszeg emiatt olyan rövidek ezek az epizódok. Úgy értem anno a Sam&Max első évaduknál nagyjából 3 óra volt egy epizód, mára ez lényegében lefeleződött (pedig még a Walking Dead első évadjának első 3 epizódja még olyan 2-2,5 óráig eltartott).

Ha pedig ez a trend így megy tovább, akkor a Game of Thrones játékuk megjelenésére lehet rosszul fognak reagálni a játékosok. Legalábbis rám lehet igaz lesz, mert nincs túl jó véleményem emiatt a Walking Dead 2. évadjáról.

Viszont, hogy a Wolf Among Us-ról is legyen vmi...jó írás, jó játék, jó pontszám:-)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (2 db)