Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Middle-earth: Shadow of Mordor - The Bright Lord

Az Egy Gyűrű birtokában vághatunk neki az újabb DLC-nek.

2015.03.09. 09:25 | szerző: Sityi | Ismertető/teszt

Jó Szméagol, leül szépen a sarokba! Tessék, friss nyers (blöe!) halacska... Szépen hagyd Sityi bácsit cikket írni... Nnnna!
Akik játszottak a Middle-earth: Shadow of Mordor alapjátékkal, azok emlékezhetnek rá, hogy Celebrimbor említette Talionnak, hogy őt átverte Szauron, és a családját is megölte –az újabb, The Bright Lord címet viselő DLC-ben ezt a szomorú történetet ismerhetjük meg. Szauron álruhában kereste fel Celebrimbort, akit rávett arra, hogy a hatalom gyűrűit együtt megkovácsolják. Aztán Szauron elrabolta Celebrimbor feleségét és leányát, így kényszerítve őt ara, hogy az Egy Gyűrűt is elkészítsék a Végzet hegyében. Celebrimbor az árulás miatt érzett dühében a Gyűrűt ellopta, ahogy elkészült, és háborút indított Szauron ellen. Itt kapcsolódunk be a játékba, és a kérdés adott: hogy veheti fel egy tünde a küzdelmet Szauron orkjai ellen? Nos, a megoldás meglepően kézenfekvő. Az alapjátékban Talion egy idő után szert tesz egy olyan képességre, amellyel maga mellé állíthat orkokat – nos, tünde gyűrűkovácsunk alapból rendelkezik ezzel, és a mi feladatunk az, hogy a térképen bóklászó öt uruk hadurat megbűvölve Szauron ellen vonuljunk.

Middle-earth: Shadow of Mordor - The Bright Lord

Az igazi csavart a játékmenetben az adja, hogy birtokunkban van a Drágaság. Ha aktiváljuk, kis időre panoptikummá válik a játéktér, mi pedig simán kaszabolhatunk, kivégezhetünk, vagy épp „hipnotizálhatunk” orkokat – népsűrűségtől függően elég sokat: egy felbolygatott helyőrségnél az orkok nagy részét így pikk-pakk magunk mellé állíthatjuk, hogy ők aztán ledarálják a maradékot. Ha lejár ez az idő, újratölteni úgy tudjuk a Drágaság erejét, hogy 12 orkot átállítunk magunk mellé. Az átállított közlegények és kapitányok aztán követnek minket, de ha esetleg nagyon előreszaladtunk, hívásra mindig jön egy pár (maximum 5) – bár két hívás között várnunk kell egy kicsit. A tornyokat, amelyeknek a szellemváltozatát Talionnal kellett megmásznunk, Celebrimbor itt építteti fel orkjaival. De az alapjátékkal ellentétben, ahol elég volt felmásznunk rájuk, hogy elfoglaljuk, itt (a zsáner keretein belül) változatos feladatokhoz kötött a dolog: védd meg, kapd el, nyírd ki, ilyesmi. És persze Celebrimbor sem tud meghalni, akárcsak Talion – bár ő itt a Drágaság miatt képtelen erre. Ami számomra fura volt, az az, hogy végig alkonyat volt, az alapjáték nappal-éjszaka ciklusa valahogy most kimaradt.

Middle-earth: Shadow of Mordor - The Bright Lord

Nekem jobban bejött a The Bright Lord DLC, mint a Lord of the Hunt – itt a sztori sokkal jobban össze van szedve. Megkockáztatok egy olyan kijelentést, hogy míg a törppel való közös vadászat inkább olyan DLC-s volt, addig a tünde egyszemélyes hadjárata sokkal inkább a régi vágású kiegészítők hangulatát hozza: új történet, finomított/megváltoztatott játékmechanika, kvázi új főszereplő és helyszín – sokkal jobban el tudtam az alapjátéktól vonatkoztatni. Ha megvan az alap Shadow of Mordor, ez a DLC mindenképp kötelező vétel – ha pedig nincs, nyomás az alapjátékot is megvenni! :D ■

Middle-earth: Shadow of Mordor - The Bright Lord
Middle-earth: Shadow of Mordor - The Bright LordMiddle-earth: Shadow of Mordor - The Bright LordMiddle-earth: Shadow of Mordor - The Bright LordMiddle-earth: Shadow of Mordor - The Bright LordMiddle-earth: Shadow of Mordor - The Bright LordMiddle-earth: Shadow of Mordor - The Bright LordMiddle-earth: Shadow of Mordor - The Bright LordMiddle-earth: Shadow of Mordor - The Bright LordMiddle-earth: Shadow of Mordor - The Bright LordMiddle-earth: Shadow of Mordor - The Bright LordMiddle-earth: Shadow of Mordor - The Bright LordMiddle-earth: Shadow of Mordor - The Bright Lord
Middle-earth: Shadow of Mordor
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Middle-earth: Shadow of Mordor

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló