Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Super Stardust Ultra

Super Stardust Ultra

Egy shoot'em-up feldolgozás érkezett nemrég PlayStation 4-re.

2015.04.10. 12:27 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

Mondhatni reneszánsza van a shoot’em-up játékoknak, hiszen az utóbbi években rendszeresen érkezik egy-egy ilyen típusú alkotás. Gondoljunk csak a PlayStation 4 egyik nyitócímeként megjelent, igen látványos Resogunra, vagy akár a Digital Reality egyik utolsó játékára, a Sine Morára. Mindemellett igen erős trend a korábbi konzolgenerációk játékainak újbóli elővétele is, HD-sített, bővített vagy genetikailag módosított újrakiadás céljából. Ezen csillagok együttállásának eredménye lett a PlayStation 4-re megjelent Super Stardust Ultra, amely alapvetően a 2007-es, PS3-as Super Stardust HD átdolgozása a Sony aktuális konzoljára.

Super Stardust Ultra

A játékon nem az eredeti fejlesztő (azaz a Housemarque) dolgozott, helyettük a D3T csapat végezte a fejlesztést, akik azonban túl sokat nem adtak hozzá a nyolc évvel ezelőtti játékhoz, bár valószínűleg nem is ez volt a céljuk. A két analóg karral vezérelhető shoot’em-upban egy bolygó körüli gömbfelületen irányíthatjuk űrhajónkat, és háromféle – fejleszthető – fegyverrel, valamint pusztíthatjuk a különböző aszteroidákat és ellenséges organizmusokat, az egyre növekvő bónuszszorzó mellett gyűjtve minél több pontot és kerülve minél magasabbra a ranglistán. Az egyszemélyes játékmódok között a standard az Arcade, amelyben egyre nehezednek a körülmények, miközben bolygóról bolygóra haladunk, ezen kívül van például Endless játékmód, amelyben nevének megfelelően végtelen számban jönnek az ellenséges lények, vagy a Bomber, amelyben kizárólag bombával rombolhatunk, amiből viszont korlátozott számút kapunk. Újdonságként a Blockade játékmódot kapjuk az Ultra kiadásban, amely az ősi mobiltelefonos Snake-hez hasonló játékmenetet nyújt: űrhajónk falat húz maga mögé, amelybe nem szabad beleütköznünk. Kétszemélyes játékra is lehetőségünk van, simán egymás mellett haladva vagy osztott képernyőn – ilyenkor már eltávolodhatunk egymás űrhajójától –, valamint Versus módban egymást kell kilőnünk. Érdekes újdonság még az Interactive Streaming játékmód, amelynek akkor van értelme, ha elég nézőt tudunk begyűjteni játék közben, ők ugyanis néha szavazhatnak egy-egy játékbeli történésről, ezzel segítve minket vagy megnehezítve dolgunkat.

Super Stardust Ultra

A Super Stardust Ultra azon kevés PS4-es játék közé tartozik, amely sztereoszkópikus 3D-s megjelenítést támogat, így megfelelő tévén még jobb látványban lehet részünk – igaz, ekkor az 1080p-s felbontásról le kell mondanunk, a 3D-t csak 720p-ben tudja a játék. A végeláthatatlan lövöldözést amúgy természetesen látványos effektek kísérik akkor is, ha nem 3D-ben játszunk.

Super Stardust Ultra

A Super Stardust Ultra igazából azoknak való, akik szeretik a shoot’em-up stílust, de még nem találkoztak a Housemarque játékával valamelyik korábbi verziójában. Másoknak nem fog sok újat nyújtani, így számukra maximum akkor lehet érdekes, ha az aktuális konzolgenerációra szeretnék frissíteni programkönyvtárukban ezt a címet. ■

Super Stardust UltraSuper Stardust UltraSuper Stardust UltraSuper Stardust UltraSuper Stardust Ultra

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló