Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Borderlands: The Handsome Collection

Borderlands: The Handsome Collection

Jóképű Jancsi felemelkedése és bukása a határvidéken.

2015.04.21. 17:47 | szerző: gregmerch | Ismertető/teszt

Isten őrizz, hogy panaszkodjam, hiszen semmi okom nincs rá, de egy kis számvetést követően elmondhatom, hogy egészen pontosan a kismilliomodik újrakiadás tesztelését fejeztem be viszonylag rövid időn belül jelen ismertetőm megírása előtt. Ezúttal a Gearbox Software és a 2K Games egyik leghíresebb és legsikeresebb sorozatának, a Borderlandsnek újgenerációs csomagja került hozzám, amely a The Handsome Collection alcímet viseli, és abban – nem meglepő módon – Handsome Jack felemelkedését és bukását kísérhetjük végig a széria második és másfeledik epizódja során.

Borderlands: The Handsome Collection

Ahogy korábbi ismertetőinkben kollégáim már elmondták, a Pandora, illetve annak holdja felszínén játszódó utópisztikus történet a belső nézetes lövöldék és a szerepjátékok egyfajta szerelemgyermekeként fogható fel. Rengeteg tárgyat és bütykölhető fegyvert találhatunk, vásárolhatunk és használhatunk benne, amelyekkel nem kis pusztítást vihetünk végbe, ami persze elengedhetetlen karakterünk fejlesztéséhez. A széria talán legnagyobb erőssége az igen ötletes cuccok és arzenál mellett a remek, rajzfilmszerű, és végtelenül humoros megvalósítás. A cel-shaded technikára épülő, Unreal 3-as motor által elénk varázsolt képi világ ezúttal 1920*1080-as, FullHD felbontásban pompázik. Egy vagy maximum két játékos osztott képernyős kalandozása esetén hatvanas másodpercenkénti képfrissítést produkál, az ebbe a kiadásba újdonságként bekerült három- és négyszemélyes kooperatív mód pedig „csupán” ennek felét nyújtja. Én ezen abszolút nem akadtam fent, tekintve, hogy ez az fps-mennyiség is tükörsima játékot tesz lehetővé, így senkinek nem kell aggódni a számok bűvöletének csapdájába esve. A csomagba ezeken a változtatásokon kívül az a szintén nem elhanyagolható funkció is bekerült, amely lehetővé teszi az előző generációs PlayStation 3-as és Vita, illetve Xbox 360-as változatokból karaktereink és elért eredményeink importálását a jelenlegi konzolparkra (természetesen Sony-ról Sony és Microsoftról Microsoft masinára). A gyűjtemény, ahogy azt már a hasonló újrakiadásoktól megszokhattuk, valamennyi eddigi DLC-t tartalmazza, ami egy újabb érv a beszerzése mellett annak ismeretében, hogy ez az egyik legtermékenyebb sorozat a letölthető bővítések terén. Ez azt is jelenti, hogy nem csupán a kezdeti négy-négy, hanem valamennyi később érkezett karakterrel nekivághatunk a játékoknak, és azok minden eddigi küldetését és pályáját végigtolhatjuk. A Claptastic Voyage névre keresztelt új küldetést nem tartalmazza ugyan a korong, de ingyenesen letölthető a játék tulajdonosainak. Közben pedig minden maradt a régi, megszokott kerékvágásban, vagyis a rajzfilm- és képregényszerű grafikát valami hihetetlenül fárasztó, ugyanakkor borzasztóan hangulatos – és néha igencsak (elme)beteges – humor fűszerezi, a játékosok legnagyobb örömére.

Borderlands: The Handsome Collection

A Gearbox és a 2K méltán népszerű játéksorozatát, a Borderlandset is elérte tehát napjaink egyik legnagyobb őrülete, az újrakiadások egyelőre megállíthatatlannak tűnő áradata. A The Handsome Collectionben a címben is szereplő Handsome Jack körül zajló eseményeket játszhatjuk újra, amelyek az átvezető epizód – The Pre-Sequel! – és a második rész során bontakoznak ki. Remekül szórakoztam a tesztelés alatt ezzel a csinos kis gyűjteménnyel, amely igen combos tartalommal, és előző generációs karaktereink importálásának lehetőségével felvértezve került a boltok polcaira. Az első epizód hiányzik ugyan a gyűjteményből, de a kiadó ígérete szerint, amennyiben ez a kollekció szépen teljesít eladások terén, akár az is kaphat egy újgenerációs portot. Én a magam részéről támogatnám! ■

értékelés

Borderlands: The Handsome Collection

Pozitívumok
  • Fergeteges humor
  • Az eddigi legteljesebb tartalom
  • Két játékot kapunk egy áráért
  • Előző generációs karaktereinket importálhatjuk a mai konzolokra
Negatívumok
  • Az első rész nincs benne a repertoárban
  • Újabb róka lett megnyúzva az újrakiadások oltárán
8,5
grafika 8
hangok 9
játszhatóság 8
hangulat 9

A Borderlands: The Handsome Collection PlayStation 4-re és Xbox One-ra jelent meg. A cikk a PS4-es verzió alapján készült.

Borderlands: The Handsome CollectionBorderlands: The Handsome CollectionBorderlands: The Handsome CollectionBorderlands: The Handsome CollectionBorderlands: The Handsome CollectionBorderlands: The Handsome CollectionBorderlands: The Handsome CollectionBorderlands: The Handsome CollectionBorderlands: The Handsome CollectionBorderlands: The Handsome CollectionBorderlands: The Handsome CollectionBorderlands: The Handsome CollectionBorderlands: The Handsome CollectionBorderlands: The Handsome CollectionBorderlands: The Handsome Collection
Borderlands: The Handsome Collection
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Borderlands: The Handsome Collection

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló