Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Gravity Rush 2 Gravity Rush 2

Gravity Rush 2

Kat varázslatos kalandjai remek folytatást kaptak.

2017.01.24. 22:40 | szerző: Barnabás | Ismertető/teszt

Az eredetileg 2012-ben PlayStation Vita kézikonzolra megjelent Gravity Rush egy különleges játékmenettel és egyedi grafikai megjelenítéssel bíró világot kreált. Tavaly a felújított verzió is napvilágot látott PlayStation 4-en, amelyről nálunk is született egy ismertető. Az alapvetően korrekt, de nem túl kiemelkedő játéknak most megérkezett a folytatása, amely már alapból is a PS4 komolyabb hardverére íródott. Az SCE Japan Studio és a Project Siren által fejlesztett Gravity Rush 2 minden téren javítani tudott elődjén, ami nem kis fegyvertény.

Gravity Rush 2

A Keiichiro Toyama vezetésével összerakott szoftver története ott veszi fel a fonalat, ahol az első epizód és az azt követő, neten megnézhető, 20 perces animációs kisfilm, a Gravity Rush – Overture befejeződött. Érdemes kicsit utánanézni az alapoknak, mivel anélkül eléggé homályos lesz a történet eleje. A kiindulópont mindenesetre az, hogy Kat nevű főhősnőnk és Syd nevű nyomozó barátja egy rabszolgafarmszerű kis kolóniára kerül, ahol drágakövek bányászásával kell megkeresniük az élelemre és szállásra valót. Kat ideiglenesen elveszítette különleges képességeit, de szerencsére rövid idő elteltével előkerül Dusty, a macska, akinek segítségével ismét manipulálhatjuk a gravitációt, és játszi könnyedséggel repkedhetünk a világban. Innentől aztán beindul a sztori, amelynek során ismét találkozunk a szintén speciális képességekkel megáldott Raven barátnőnkkel, valamint most is eljutunk Hekseville nyüzsgő városába.

Gravity Rush 2

A játékmenet ezúttal is sokszínű lehetőségekkel, valamint nagyfokú szabadsággal rendelkezik. A játék egésze alatt többször fogunk a levegőben tartózkodni, mint a földön, és az egyedi közlekedési mód mellett az elénk táruló világ kidolgozottsága, továbbá a küldetések változatossága is magával ragadó. A fő küldetések mellett számtalan mellékküldetést is elvállalhatunk, amelyek kellően eredetiek, és többnyire hosszúak. Az ellenfelek terén ismét feltűnnek a nevik, amely szörnyek piros színű gyenge pontjaikon sebezhetőek, de emberek és nagy mecha robotok is az életünkre törnek. A főellenfelek különösen jól kidolgozottak, és izgalmas kihívást nyújtanak. Legfőbb fegyverünk velük szemben továbbra is a főleg levegőből indított, lendületből kivitelezett rúgás, de megmaradt gravitációs erőnk segítségével a különböző tereptárgyak dobálása is. Újdonságként két új gravitációs stílust is kapunk: lunar stílusban könnyebbé válik a gravitáció, így Kattel gyorsabbak leszünk, valamint magasabbra tudunk ugrani. A jupiter pedig ennek ellentéte, ezáltal keményebb, súlyosabb csapásokkal tudjuk ritkítani az ellenfeleinket. A harc az újabb lehetőségeknek köszönhetően sokkal változatosabb lett az előző résznél, több variációban, stílusosabban bánhatunk el támadóinkkal. Ráadásul több esetben Raven is csatlakozik hozzánk a harcok során, amely tovább színesíti az összecsapásokat.

Gravity Rush 2

A játék gyűjtögető aspektusa sem maradhatott ki, a lila színű drágaköveket most is nagy számban szedegethetjük össze a játék világának különböző, néha jól elrejtett pontjairól. Összeszedésükre azért is érdemes figyelmet fordítani, mivel segítségükkel tudjuk fejleszteni Kat különböző képességeit. Ugyan ezúttal sem bír túl nagy mélységgel a játék ezen része, de egy további lehetőséget biztosít a játékmenet változatosabbá tételéhez.
A Gravity Rush 2 nem lett rövid, végigjátszása kiteszi a 30-40 órát, így jó darabig élvezhetjük a szórakoztató, változatos küldetéseket. A lopakodós küldetések sajnos kissé belerondítanak az élvezeti faktorba, ugyanis ezek teljesítése eléggé frusztráló. Eddig majdnem mindegyik platformer kalandban idegesítő volt ez a küldetéstípus (erre jó példa az Assassin’s Creed sorozat), mégis újra és újra felbukkan. Ettől eltekintve egy remek szoftverrel van dolgunk, amelynek egy apró multiplayer része is van, ennek során más játékosok által elrejtett kincsesládákat kell felkutatnunk az általuk készített képek alapján.

Gravity Rush 2

A Gravity Rush 2 grafikája egyedi módon jeleníti meg a rajzfilmszerű, sajátos világot, amelyben élmény elveszni. Az effektek és az animációk jól kidolgozottak, valamint a városok is sokkal élőbbek, nyüzsgőbbek, mint az első részben. Az átvezető jelenetek ezúttal is képregényes formában zajlanak, amelyek továbbra is nagyon stílusosra és ízlésesre sikerültek. Az irányítást ugyan elsőre kicsit szokni kell, és bizony sokszor előfordul, hogy nem teljesen arra siklunk a levegőben, amerre szeretnénk, de egy idő után bele lehet jönni a kezelésbe. Kisebb bajok még a kamerakezeléssel fordulnak elő a szűk helyeken, de ez nem megy igazán a játékmenet rovására. A hangok, zenék elsőrangúak és ugyan halandzsa nyelvezettel bír a játék, a szinkron ennek ellenére is élvezetes.

Gravity Rush 2

A Gravity Rush 2 tehát egy minden ízében remek folytatás lett, amely nem is olyan gyakori jelenség manapság a játékok világában. Sokkal változatosabb, kidolgozottabb, szebb és nagyobb lett elődjénél, és ugyan rendelkezik pár apróbb hibával, de ezek nem csorbítják az általa kínált nagyszerű játékélményt. Aki szerette az első részt, annak kötelezően beszerzendő a folytatás, de aki kedveli a változatos, egyedi platformer kalandokat, az is nyugodtan kezdheti a Kat kalandjaival való ismerkedést a Gravity Rush 2-vel. Remekül kezdődik az év a PS4 játékosok számára, reméljük, hogy hasonlóan színvonalas alkotásokkal fog elkényeztetni minket az esztendő. ■

Gravity Rush 2
Gravity Rush 2Gravity Rush 2Gravity Rush 2Gravity Rush 2Gravity Rush 2Gravity Rush 2Gravity Rush 2Gravity Rush 2Gravity Rush 2Gravity Rush 2

értékelés

Gravity Rush 2

Pozitívumok
  • Stílusos, egyedi grafika.
  • Változatos küldetések.
  • Kiváló játékmenet, élvezetes harcok.
Negatívumok
  • Lopakodós küldetések.
  • Kicsit nehézkes irányítás, kamerakezelés.
Gravity Rush 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Gravity Rush 2

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló