Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

HyperX Cloud Revolver S gamer headset videobemutató

USB-s hangeszközzel turbózták fel az eddigi csúcsmodellt.

2017.03.13. 14:07 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A HyperX alig pár éve lépett be a headsetek piacára, és elég hamar népszerű lett a gamerek körében, köszönhetően termékeik jó hangjának és kiemelkedő minőségének. Első fejhallgatóik még licencelt termékek voltak, aztán tavaly májusban jelent meg első teljesen saját fejlesztésű headsetjük, a Cloud Revolver. Ahogy a HyperX Cloud utódja, a Cloud II azzal tudott többet, hogy virtuális surround hangzásra is képes USB-s hangeszközt mellékeltek hozzá, úgy most a Revolver is megkapta frissített változatát, Cloud Revolver S néven.

A méretes dobozt most is papírfekni borítja, rajta a headset fényes képével. Miután sikerült kicsúsztatnunk belőle a belső részt, egy ezüst színű HyperX logo kerül a szemünk elé. A dobozt szétnyitva először a rövid használati útmutató kerül kezünkbe, rajta a gombok magyarázata, és információ, hogy különböző masinákhoz hogyan köthetjük hozzá. Majd egy szivacslap alatt megtaláljuk egy kétméteres kábel végén az USB-s kütyüt, no és persze magát a fejhallgatót is. Ezeken kívül találunk a dobozban egy másik kétméteres, végein jack csatlakozós kábelt, továbbá a felcsatolható zajszűrős, irányított mikrofont. Ez utóbbi továbbra is jack csatlakozón kapcsolódik a bal hangszóró aljához. A vezetékek mindegyike fonott borítást kapott.

A headset maga csak külsejében változott: a korábbi modellen piros színű részek ezúttal fehérek, a műanyag alkatrészek legtöbbje matt felületű lett, a fejünk felett átívelő puha pántrészt pedig szélesebbre tervezték. Ezen kívül a fém pántba került még egy kis gumibetét, ami a Revolver egy többek által kritizált problémáját hivatott javítani: a felső fém pánthoz hozzáérve ugyanis egy lassan lecsengő fémes hangot hallhattunk a korábbi modellnél, azonban a Revolver S-en ez már elég hamar elnémul, köszönhetően ezeknek a betéteknek. A hangszórót ugyanúgy műbőr borítású, memóriahabbal kitöltött fülpárna veszi körül, a kényelem továbbra is maximális.

A Revolver S műszakilag megegyezik a Revolverrel: ugyanolyan 50 mm-es membrán teljesít benne szolgálatot – de hát ami jó, azt nem is kell piszkálni, remek hangzása van ennek a fejhallgatónak továbbra is, használjuk akár játékokhoz vagy akár zenéhez.

És akkor térjünk rá az igazi újdonságra, azaz a headsethez járó USB-s hangeszközre! Ahogy a Cloud II esetében, úgy ezúttal is 7.1-es surround hangzást képes generálni a kütyü, azonban véleményem szerint most sokkal jobb kialakítást kapott. Az elülső részén a nagyobb gomb a surround ki/bekapcsolását szolgálja, míg a kisebbik a mikrofont némítja el. Mindkettőnél piros LED jelzi az aktív állapotot. Újdonság a hangszínszabályzó gomb megjelenése, ezzel a normál mellett három extra mód közül választhatunk: basszuskiemelés, semleges hangzás, valamint beszédhang-kiemelés. Ezek nem használhatóak amúgy a surround móddal együtt.
A Cloud II-től eltérően a hangerőszabályzók a dobozka oldalán egy-egy forgatható potméter formájában helyezkednek el (külön a fejhallgatóé és külön a mikrofoné), ami sokkal jobban érezhető szabályzást tesz lehetővé, mint a korábban látott plusz/mínusz gombok.
A surround mód varázslatnak tűnhet, azonban működik, és a gomb megnyomása után valóban nagyobb teret kapnak a hangok, jelentősen megváltozik a hangzása a headsetnek.

A Revolver S PC mellett használható Machez, valamint konzolokhoz, például PlayStation 4-hez és Xbox One-hoz is, de mobiltelefonunkra is ráköthetjük. PS4-re az USB-s hangeszközzel is használhatjuk, de persze közvetlenül is rácsatlakoztathatjuk a gamepadre, ha úgy szimpatikusabb.

A HyperX Cloud Revolver S ajánlott fogyasztói ára 52990 forint, ami 13 ezerrel drágább a sima Revolvernél, cserébe viszont egy szoftver nélkül surround hangzást generáló USB-s hangeszközt is kapunk a hangzása és minősége tekintetében továbbra is prémium kategóriás headsethez. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló