Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Planet Coaster

Planet Coaster: Adventure Pack

Lara Croft kalandjaiba keverhetjük látogatóinkat az új DLC-ben.

2018.01.03. 00:06 | szerző: Lacko | Ismertető/teszt

Meglepetésként robbant be a vidámparkos játékok közé a Planet Coaster, és szinte rögtön letaszította trónjáról a RollerCoaster Tycoont. Ennek nem csak az az oka, hogy sokkal részletesebb ez a játék, és sokkal több lehetőséget ad a játékosnak, hogy kreatívan megalkosson mindent, amire csak szüksége van ahhoz, hogy egy jól kinéző parkot építhessen. Hanem főleg az, hogy a fejlesztők folyamatosan új funkciókat és tartalmakat pakolnak a játékba, amelyek többsége ingyenes. De azért valamiből persze meg kell élniük, így néha fizetős DLC-ket is kiadnak. Ilyenek voltak például a Back to the Future díszletei, vagy a főleg horrorelemeket tartalmazó Spooky Pack. És ilyen a cikkünkben bemutatásra kerülő Adventure Pack is.

Planet Coaster: Adventure Pack

A nemrég megjelent DLC az Indiana Jones és Lara Croft közötti témát dolgozza fel: azaz trópusi környezetben, ősi civilizációk épületei között, szörnyű csapdák és éles bárdhintákon át, rémisztő skorpió- és kígyósereg mellett a kincsvadászatra... akarom mondani, archeológiai kutatásokra fókuszál.

Planet Coaster: Adventure Pack

A packben kapunk egy rahedli animált szobrot: támadó kígyókat, skorpiókat, krokodilokat, vízilovakat (mindezt csomóféle méretben és más-más animációval), archeológusokat és csapdákat. Ezeken kívül statikus szobrokat és alkatrészeiket (így mi magunk bármilyen formában összeépíthetjük őket). Valamint ősi civilizációk építőelemeit, amelyekből például azték piramisbelsőket építhetünk.

Planet Coaster: Adventure Pack

Tartalmaz még a csomag egy csomó új trópusi növényt, és rengeteg új speciális effektet is, amelyek leginkább a láva témakörbe tartoznak: lávapadló, lávakitörések, lávafüst, lávára ömlő víz gőze stb. Látható, hogy a packen belül egy-egy téma is milyen részletesen szét lett szedve, hogy bármit megépíthessünk. Felsorolni is nehéz, hiszen sok mindent ki is hagytam a fenti felsorolásból: zombikat, skarabeuszokat, arany építőelemeket, jeepet, teherautót, kalandor repülőt stb.

Planet Coaster: Adventure Pack

Míg a korábbi témacsomag, a Spooky Pack annyira nem jött be nekem, addig az Adventure Pack nagyon is jól jött a már félig kész vidámparkomhoz. Ezt még a nyári élmények alapján terveztük a fiammal, és akkor szomorúan konstatáltuk, hogy nem készíthetünk azték témájú részt, ami pedig volt az igazi vidámparkban, amit meglátogattunk. Így hát új szektort nyitottunk a kalandos résznek, és kezdetnek felhúztunk egy maja WC-t, és egy már előre elkészített azték témájú italboltot. Majd nekiláttunk egy új hullámvasútnak, ami teljesen ebben a témában készült: már a kezdőpavilonban is mérges kígyók tekeregnek a tömör arany oszlopok között, és egy lezuhant, de fennakadt repülőgép is riogatja a látogatókat. Aztán indulás után átsiklanak egy lávával teli barlangon, hogy néhány kanyar után egy rejtélyes épületbe érjenek, ahol forgó fűrészek csapnak fel két oldalról. Ezután elhúznak egy animált jelenet előtt, ahol óriási krokodilok támadnak meg archeológusokat, akik veszettül próbálják kiásni repülőjük kerekét egy halom vonagló kígyó közül. Végül, amikor lelassul a hullámvasút, még bekanyarodnak egy gigantikus, rémisztő skorpió mellett, ami úgy van időzítve, hogy pont feléjük döfjön.

Planet Coaster: Adventure Pack

Azt hiszem, a fenti kis leírással sikerült jól szemléltetni, mire is jó a Planet Coaster DLC-je. Az Adventure Pack így értelemszerűen azoknak jöhet jól, akiknek a fantáziáját hozzánk hasonlóan megmozgatja ez a téma. ■

A Planet Coaster kizárólag PC-re jelent meg. Az Adventure Pack DLC-t a fejlesztőktől kaptuk tesztelésre.

Planet Coaster
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Planet Coaster

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló