25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

Acer Predator Galea 500 headset

Gamer perifériákban is erősíteni kezdett a tajvani cég.

Írta: Dino

Acer Predator Galea 500 headset

Az Acer a gamer vonalon is igyekszik felhozni magát, így a játékosoknak készült notebookjai, asztali gépei és monitorai mellett egy-két periféria is megtalálható már a palettán. Ezek közé tartozik a Galea 500 headset is, amely egy nagyméretű, USB-csatlakozású fejhallgató.

Acer Predator Galea 500 headset

Első kipróbáláskor örömmel tapasztaltam, hogy a fülpárnák jó puhák, és teljesen körbeveszik a fülemet (nagyon nem szeretem, amikor összenyomják a fülcimpámat), azonban némi üröm vegyült az örömbe, amikor nagyjából fél óra múltán fentről érkező nyomást éreztem füleimen. A felső pánt ugyanis nem tartotta eléggé a headsetet, így a súlya ránehezedett hallószerveimre. Ráadásul a kábelen lévő vezérlőszerv se pici darab, és ez is tovább húzta lefelé a cuccot, ha nem csíptettem oda a pólómhoz.

Ha már a vezérlő került szóba: a szokásos gombok (hangerőszabályzás, mikrofonnémítás) mellett válthatunk hangszínt (zene, film és sport üzemmódok közül válogatva), valamint egy nagy kerek gomb segítségével bekapcsolhatjuk a TrueHarmony 3D Soundscape funkciót. Ez egy igen érdekes megoldás volt, ugyanis rögzíti a hangforrás irányát, és ha fejünket forgatjuk, akkor annak megfelelően változik az is, hogy honnan halljuk a hangokat – akár a sztereó zenéket is. Ez utóbbi esetben persze kicsit fura volt ez így, de játék közben hasznos lehet, hogy fejünk mozgását is leköveti a headset, így gyakorlatilag a monitorunkhoz viszonyítva szólaltatja meg a hangokat. Egy extra gomb szolgál még amúgy arra, hogy a Soundscape-et középre állítsuk.

Acer Predator Galea 500 headset

A Galea 500 kizárólag USB-s csatlakozású (a Soundscape 3D-s hangzás miatt ez elengedhetetlen), így PC-nkhez tudjuk használni, telefonunkhoz nem vihetjük magunkkal, ha a fülbedugós modellek helyett a nagyméretű fejhallgatókat preferálnánk az utcán. Rugalmasan hajlítható mikrofonja kihúzható és visszatolható, így használaton kívül nincs útban. Két oldalon a rács mögött az Acer Predator logója világít kéken.

A nagyméretű hangszóróknak köszönhetően amúgy jól szólt a fejhallgató, zenéhez és játékhoz egyaránt remekül tudtam használni. Extrának pedig egy puha tasakot is mellékelnek hozzá.
Az Acer Predator Galea 500 headset 60 ezer forintért vásárolható meg.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!