25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

LEGO DC Super-Villains – gamescom próbakör

Mert nem csak a szuperhősöké a világ.

Írta: Dino

A Warner Bros. Interactive Entertainment gamescomos standján a TT Games legújabb LEGO-játékához, a LEGO DC Super-Villainshez kaptunk előre időpontot (a helyszínen aztán szerencsére sikerült bejutnunk a Hitman 2 bemutatójára is), ahol rövid felvezetés után saját magunk is kipróbálhattuk a töretlen sikerű széria legfrissebb darabját.

LEGO DC Super-Villains – gamescom próbakör

Szuperhősös videojátékból igen sok volt már, és a Traveler’s Tales LEGO sorozatában is számos DC és Marvel karakter szerepelt már. Azonban valahogy mindig a szuperhősök, azaz a jók oldalán álltunk, őket irányíthattuk számos kalandon keresztül. Nos, ennek most vége, a címnek megfelelően ugyanis a LEGO DC Super-Villains a „rosszakról” fog szólni. Azonban a fejlesztők úgy gondolták, hogy mókásabb lesz a történet, ha nem konkrétan egy negatív karaktert adnak a játékos kezébe, hanem létrehozhat egy saját szereplőt, aki a szupergonoszak oldalán száll be a harcba. Így aztán egy minden eddiginél részletesebb karakterszerkesztővel indít a játék, ahol megalkothatjuk saját virtuális minifiguránkat. A külcsín mellett pedig a belbecs megválasztása is ránk vár, értve ezalatt a különböző képességekkel való testreszabási lehetőséget. Ötfős csapatunk tagjait hatalmas listából válogathatjuk össze, köztük olyan elborult szereplőkkel, mint a szülinapi tortával lődöző Calendar Man, vagy a járókeretével repkedő Granny Goodness. De persze nem marad ki Joker, Harley Quinn és Lex Luthor se, de a kb. 150 szereplő között rengeteg olyat fog szerintem találni mindenki, akiről sose hallott korábban. (Kivéve persze, ha fanatikus képregényrajongó.)

LEGO DC Super-Villains – gamescom próbakör

A fejlesztők bevezetője után átülhettem a kirakott gépek egyikéhez, és magam is nyüstölhettem a Gorilla City nevezetű pályát. Mivel csak igen korlátozott idő állt rendelkezésre, a fejlesztők szerencsére segítettek is, hogy ne sokat kelljen gondolkodni a puzzle-k megoldásán, vagy hogy épp melyik karaktert érdemes választani ahhoz, hogy tovább tudjak jutni a pályán. Amúgy a játékmenet a megszokott volt: megyünk, szétcsapunk minden LEGO-pályaelemet, ugyanígy teszünk az ellenünk érkező szereplőkkel, majd megfelelő karok húzogatásával, kisebb-nagyobb feladványok megfejtésével (például egy labirintus forgatgatásával) vagy ügyes ugrándozással továbbhaladunk a pályán. Egyes helyeken meg szokás szerint építkeznünk is kell az elemekből, de ez most is kimerül a kontroller egy gombjának nyomva tartásával. Sokszor jött jól egy-egy szereplő speciális képessége, mint például Captain Cold fagyasztósugara, amely elengedhetetlen volt a továbbjutáshoz. Bénázásomat még videóra is rögzíthettem, így alább nézhetitek meg.

A LEGO DC Super-Villains valószínűleg nem fogja megváltani a sorozatot, de a látottak alapján újabb izgalmas epizód lesz, amelyben a karakterszerkesztőnek köszönhetően mindenki olyan figurával indulhat neki a pályáknak, amilyet összelegózik magának. A fejlesztők eddigi munkásságát ismerve pedig humorban tuti nem lesz hiány ezúttal is.
A játékra még másfél hónapot kell várni, október 19-én kerül a boltokba, PC-re, Playstation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre.

LEGO DC Super-Villains – gamescom próbakör

Időközben pedig bejelentették a szezonbérlet tartalmait is. Hat Level Pack és négy Character Pack csomagot kapnak azok, akik megvásárolják a season passt. Köztük lesz az új Warner mozifilmekhez kapcsolódó Aquaman Movie Level Pack és Shazam! Movie Level Pack, a DC Super Heroes TV Series Character Pack és DC Super-Villains TV Series Character Pack pedig olyan tévésorozatok szereplőivel bővíti a játékot, mint a Supergirl, az Arrow, a Black Lightning vagy a Legends of Tomorrow.

LEGO DC Super-Villains – gamescom próbakör

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • LEGO DC Super-Villains

LEGO DC Super-Villains

Platform:

Fejlesztő: TT Games

Kiadó: Warner Bros.

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés: 2018. október 19.

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!