Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Bus Simulator 18

Bus Simulator 18 – Official Map Extension DLC

Ha kicsi a térképed, toldd meg két településsel!

2019.05.26. 14:48 | szerző: Sityi | Ismertető/teszt

A tavalyi év egyik érdekes, ám annál fapadosabb játéka volt a Bus Simulator 18. Maga az alapötlet nem volt rossz, viszont a játékmechanikával és a grafikával akadtak (nem is olyan kicsi) problémák. Most megérkezett a térkép bővítése, így ránéztem, mi változott egy év alatt.

Bus Simulator 18 – Official Map Extension DLC

Kezdjük a jó dolgokkal: nagyon kellett már a nagyobb terep, mert fullasztóan kicsi volt az eredeti. Így se valami nagy, de legalább pár órával kitolódik az unalomba fulladás... Tudom, nem hangzik túl pozitívan a dolog így sem, de a fő gond az, hogy az elmúlt egy évben nem nagyon történt érdemi előrelépés a játékkal – pedig ki lehetett volna kalapálni annyira, hogy a fapadmérő mutatója csökkenjen. De térjünk vissza kicsit az új területre: kapunk repülőteret és egyetemi városrészt, valamint némi hegyi szakaszt. Alapjában véve nem rossz, és szerencsére az úthálózat is egész sokat bővült – csak épp 2019-ben ez kevésnek érződik még mindig.

És az a baj, hogy ez a „kevés” sokszor érződik, különféle apróságokon. A grafikát már kitárgyaltam az eredeti ismertetőben, ami miatt most muszáj egyet rúgnom bele, hogy a jelenlegi gépemen bizony vannak hirtelen megtorpanások, akadások. Nem gyakran, de bosszant, hogy egy ilyen fapad grafikájú játék képes megakadni egy i7-6850K+64 GB RAM+GeForce RTX 2070 kombón... Arról nem is beszélve, hogy ha esik az eső, a műszerfal üvegén is csorog a víz! Beázik a busz? Ennyire rossz nem lehet egyszerre a MAN, a Setra, a Mercedes és az Iveco... A klónhadsereg továbbra is kísérti a környéket: volt olyan fuvarom két megálló között, hogy a 10 utas csak a pulóver színében tért el egymástól. Legalább a blőd szövegeik bővültek, de rádió még mindig nincs. Tényleg ennyire bonyolult lenne egy netrádiós kódot megírni? A forgalom továbbra is németes precizitással és unalmasan, kiszámíthatóan hömpölyög – és relatíve könnyű zavarba hozni. A gyalogosok túlélési ösztöne viszont fejlődött kicsit, most már jóval kevésbé hajlamosak matricává válni az első lökhárítómon.

Bus Simulator 18 – Official Map Extension DLC

Lett multiplayer is, ami szép és jó, de igazából sokat nem tud adni a dologhoz. Kóricálunk többedmagunkkal a térképen, végezzük a dolgunkat – és nagyjából ennyi. A Farming Simulatorben legalább adott volt, hogy betakarításkor egyvalaki megy a kombájnnal, másik a pótkocsis traktorral mellette, utánuk a bálázó – több ember koordinált munkája kell a hatékony munkához. Ez a „katarzis” itt valahogy nincs meg.

Cikkajánló
Bus Simulator 18
Mercedes AMG verdákkal már csapathattunk eddig is a városokban. Na de Mercedes Citaróval?
» Olvasd el!

Ha megvan a Bus Simulator 18, mindenképp ruházz be ebbe a kiegészítőbe, kellett már ez a bővítés neki, hogy az unalmassá válás határát kitolja. Ha nincs, valami jókora leárazásnál esetleg el lehet gondolkodni rajta (mármint az alapjátékon és ezen a DLC-n) – de csak akkor, ha nagyon buszozni szeretnél! ■

Bus Simulator 18 – Official Map Extension DLC
Bus Simulator 18 – Official Map Extension DLCBus Simulator 18 – Official Map Extension DLCBus Simulator 18 – Official Map Extension DLCBus Simulator 18 – Official Map Extension DLCBus Simulator 18 – Official Map Extension DLC

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Bus Simulator 18
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Bus Simulator 18

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló