Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Farming Simulator 20

Farming Simulator 20 teszt – Így lenézni a Switchet...

Tényleg a mobilverziót kellett átportolni?

2019.12.29. 13:33 | szerző: Sityi | Ismertető/teszt

Igen, csalódtam egy nagyot a Giants Software-ben. Pedig aki olvasgatta az eddigi farmerjáték-tesztjeimet tudhatja, alapvetően bírom a zsánert. És nálam ennek királya a Farming Simulator 19. Idén a „kisgépes” verzió jelent meg, ami jelen esetben a telefonokat és a Nintendo Switchet jelöli. És a problémám gyökere innen ered.

Farming Simulator 20 teszt – Így lenézni a Switchet...

Na de mielőtt kibeszélném a gondomat, lássuk magát a játékot először! Az alapok itt is ugyanazok, mint a „nagyvasas” verzióban: földeket veszünk, művelünk, betakarítjuk a termést, állatokat tenyésztünk – és nő a profit. Ahogy a tavalyi PC-s/konzolos verzióban, úgy itt is megkaptuk a pacikat, mehetünk lovagolni. És már termeszthetünk gyapotot és zabot is. A gépkínálat bőséges, bár érzésem szerint a tavalyi rész többet tartalmazott – de legalább itt is van John Deere. Egy terepet kapunk, amely kicsit kisebb, mint a nagytesókon, de alapvetően ezen is egész jól el lehet lenni. Eddig nincs is különösebb gond, az alap játékmechanika is remekül működik. Az irányítás is alapvetően rendben van, bár arra nem sikerült rájönnöm, hogy tudom bekapcsolni a tempomatot. Az érintőképernyő is támogatott, olyannyira, hogy igazából gyakorlatilag kontroller se kell, abszolút telefonos jellegű irányítással is simán lehet boldogulni. Hol a gond akkor?

Farming Simulator 20 teszt – Így lenézni a Switchet...

Amikor olyan játékokat sikerül Switchre sikerrel átportolni, mint a The Witcher 3 vagy az Assassin’s Creed Black Flag, akkor azért erősen szúrja a szemem az, hogy a Giants képes volt a mobilverziót áthozni ide. Másoknak sikerült a nagygépes élményt átrakni, miért nem próbálták meg a németek? Itt ugyanis nem tudsz kiszállni a járművekből, maximum lovagolni. Totál kihalt a terület. Ezek már erős pofonok, de az i-re a pontot az árazás teszi fel: a Google Play Áruházban, illetve az Apple App Store-ban mintegy 2500 forint környékén adják – a Nintendónál meg 40 euró. Oké, mobilokon ott virít az „alkalmazáson belüli vásárlások” kitétel, de akkor sincs ennek annyira jó üzenete: ez az ár gyakorlatilag ugyanaz, mint PC-n és PS4-en/Xbox One-on – és ahhoz képest sok dolog hiányzik belőle (például a komplett erdészet meg a több terep).

Farming Simulator 20 teszt – Így lenézni a Switchet...

Keserű szájízem van. Az a benyomásom, hogy a Farming Simulator fejlesztői mintha lusták lettek volna, és a portolás könnyebbik módját választották: egyszerűen a mobilverziót lefordították Switchre is. Pedig ez a gép többet tud és többet érdemel, mint egy egyszerű mobilport, ezt több más fejlesztő sok játékkal megmutatta már. Ha butított grafikával is, de elhozták volna a Farming Simulator 19-et, egy rossz szavam nem lenne, de ez így szinte már sértés a Switch számára. Persze ha valakinek csak Switche van otthon játékra, és szeretne traktorozni egyet, annak megfontolandó lehet, de ha van más játékra alkalmas vas is otthon, a Farming Simulator 19 beszerzésével jobban jár az ember. ■

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Farming Simulator 20 teszt – Így lenézni a Switchet...Farming Simulator 20 teszt – Így lenézni a Switchet...Farming Simulator 20 teszt – Így lenézni a Switchet...Farming Simulator 20 teszt – Így lenézni a Switchet...Farming Simulator 20 teszt – Így lenézni a Switchet...Farming Simulator 20 teszt – Így lenézni a Switchet...Farming Simulator 20 teszt – Így lenézni a Switchet...Farming Simulator 20 teszt – Így lenézni a Switchet...Farming Simulator 20 teszt – Így lenézni a Switchet...Farming Simulator 20 teszt – Így lenézni a Switchet...Farming Simulator 20 teszt – Így lenézni a Switchet...
Farming Simulator 20
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Farming Simulator 20

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló