25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

Trust Gaming GXT 960 Graphin gameregér-teszt

Egy méhsejtrácsos kialakítású, ultrakönnyű egeret próbáltunk ki.

Írta: Dino

Trust Gaming GXT 960 Graphin gameregér-teszt

Valamikor a közelmúltban jelentek meg az egerek között az ultrakönnyű modellek, amelyek ahelyett, hogy teljesen zárt burát kaptak volna, telelyuggatott borítással rendelkeznek. Ezzel a megoldással a tervezők jelentős csökkenést tudtak elérni az egerek tömegét illetően, akár 50 gramm körülire redukálva azt. Ebbe az ultrakönnyű kategóriába érkezett meg a Trust Gaming új modellje, a GXT 960 Graphin.

Egy vezeték nélkül mindössze 74 gramm tömegű egérről beszélünk, amely a méhsejtrácsszerű kialakításnak köszönhetően elég masszív maradt. A lyukak alatt tejfehér műanyag borítást láthatunk, aminek legfőbb oka az RGB-s megvilágítás, rajta ugyanis több zónában szűrődnek át a LED-ek fényei. Másrészről ez a réteg védi az elektronikát a portól is – bár azért némi fenntartással viseltetek ez iránt, mert ha a legbelső részt nem is éri el a szennyeződés, a lyukak alatt azért 1-2 év után biztosan meglátszik, ha poros környéken élünk.

Trust Gaming GXT 960 Graphin gameregér-teszt

Az egyik egerek legfontosabb alkatrésze a szenzor, amely a GXT 960 Graphin esetében 200 és 10000 dpi közötti érzékenységre képes (ha minden igaz, egy PixArt PMW3325 teljesít benne szolgálatot). A letölthető szoftver segítségével összesen hat dpi-értéket választhatunk ki, amelyek között alaphelyzetben a görgő alatti gomb megnyomásával válthatunk – ezt az értéknek megfelelő szín felvillanása igazolja vissza tenyerünk alatt. A polling rate 125 Hz-től 1000 Hz-ig állítható, alapból 500-on van.

Trust Gaming GXT 960 Graphin gameregér-teszt

Összesen hat gomb található az egéren, ezekből kettő jut hüvelykujjunkra, alaphelyzetben előre/hátra funkcióval, a többi pedig a hagyományos bal/jobb és görgőgomb hármas, valamint a fentebb említett dpi-váltó. Mindegyik gomb tetszés szerint programozható, és akár makrókat is beállíthatunk rájuk. Alapvetően jól tették a dolgukat, bár a játék hevében néha kicsit furcsa hangot adott ki a bal és jobb gombok lenyomása, ha épp a szélén találtam el őket ujjammal.

Az RGB megvilágítás többzónás, és a szoftverben hatféle világítási üzemmód közül választhatunk – vagy teljesen kikapcsolhatjuk a lámpákat. Van például pulzálás, szivárványos animáció vagy statikus fény is.

Trust Gaming GXT 960 Graphin gameregér-teszt

Az egér jó csúszási tulajdonságú tappancsokat kapott, nem volt gond ilyen téren vele. Kis tömege miatt is könnyű volt mozgatni vagy akár megemelni, és a vékony, fonott borítású kábel se zavarta a használatot.

12 ezer forint körüli árával a Trust Gaming GXT 960 Graphin egy jól használható, belépő szintű gamer egér, amely valószínűleg egy profinak már kevés, hobbijátékosokat viszont jól kiszolgálhat, ha egy ultrakönnyű modellben gondolkodik valaki.

A tesztterméket a Trust Gaming biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Trust Gaming GXT 960 Graphin gameregér-teszt
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!