Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Immortals Fenyx Rising

Immortals Fenyx Rising – A New God DLC

Utóhatás, avagy Fenyx valódi felemelkedése.

2021.02.11. 11:05 | szerző: Onimushaman | Ismertető/teszt

A tavalyi év egyik nagy meglepetése volt számomra a Ubisoft egyik nagyszabású kalandjátéka, az Immortals Fenyx Rising. Könnyed, az innen-onnan sumákul lopott ötletekből jól építkező, remek színvilággal rendelkező alkotás a stúdió más címeihez hasonlóan kellően kikapcsolt. Ábrándoztam, hogy mikor térhetek vissza a világába, és erre nem is kellett olyan sokat várni. A cég üzletpolitikáját ismerve – ahol a szezonbérletnek hála 3 az igazság – itt is van az első versenyzője a csomagnak, amely az amúgy már lezárt történetet... nos, még jobban lezárja.

Immortals Fenyx Rising – A New God DLC

Rögtön felhívja rá a játék a figyelmünket, hogy a masszív spoilerek miatt nem ajánlatos az A New Goddal kezdeni, így ha még nem végeztél az alapjátékkal, a cikkel is bánj inkább óvatosan. Ha van mentésünk, akkor azt rögtön átvihetjük, így a hordott felszerelésünk, hátasaink és képességeink, valamint megnövekedett kitartásunk is velünk tart a DLC-be.

A történet szerint Zeusznál beajánlott minket a kalandból megismert négy istenség, így az Olümposzon különféle beavatásos kihívásokat kéne teljesítenünk, hogy Fenyx is leülhessen atya mellé a neki szánt székbe. Ezek a challenge-ek az alapjátékból ismert Tartaros Vaultokhoz hasonló logikai feladványok, a díszlet pedig ez esetben maga az istenek lakhelye, ami a felhők között tündöklő napsütésben virít. A 24 puzzle-t felvonultató „kaland” teljesítése mintegy 10-15 órát vesz igénybe. Nagyon kevés harcot tartalmaz a kiegészítő, itt valóban a szürkeállományunk lesz megmozgatva. Így azonban picit monotonnak tűnhet az amúgy változatosan adagolt tartalom.

Immortals Fenyx Rising – A New God DLC

Minden pályán megtalálható egy isteni ereklye is, amelyeknek a felfedezése nehezebb, mint maga a végigjátszás. A Hermész által szétszórt tárgyak összeszedése egy további, sok kisebb feladatból álló titkos kihívást old fel. Egy új érc is bekerült a játékba, ami még egy fokkal erősíti az utunk során elnyert felszerelést (ezek közül a páncélruha tripla ugrást biztosít). A kristályok megtalálásán túl elrejtettek még 4 szandált is – visszaszolgáltatásukkal egy díszes paripa lesz a jussunk (a korábbi 30 mellé). Nem tudunk amúgy sorban haladni a kihívások között, mert néhány feladvány a már meglévő képességeink felturbózása után válik csak elérhetővé, így ide-oda fogunk megfelelni mentorainknak. A 24 feladat leszurkolása után vár aztán ránk egy végső feladat, amely minden addig megszerzett tudásunkat próbára teszi. Csak ezek után nyerhetjük el végső jutalmunkat, és válhatunk az egység istenévé.

Az A New God kiegészítő picit csaló módon folytatja/egészíti ki/zárja le Fenyx történetét. Igazából a sokszínű feladványok és a bőséges játékidő győzött meg, hogy érdemes volt elkészíteni az utózöngét, amelynek sztorija egy bruttó három perces videóban is elkészíthető lett volna. Jó volt visszatérni a görög mitológia és a már ismert arcok világába, ugyanakkor még mindig a következő tartalmat várom, amely végre a kínai mítoszokat veszi majd górcső alá. Remélhetőleg nem egy átszínezett görög kalandocska képében teszi majd azt. ■

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a Cenega Hungary biztosította.

Immortals Fenyx Rising – A New God DLCImmortals Fenyx Rising – A New God DLCImmortals Fenyx Rising – A New God DLCImmortals Fenyx Rising – A New God DLCImmortals Fenyx Rising – A New God DLCImmortals Fenyx Rising – A New God DLCImmortals Fenyx Rising – A New God DLCImmortals Fenyx Rising – A New God DLC
Immortals Fenyx Rising
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Immortals Fenyx Rising

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló