Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

##game_title##

Genesis Helium 600 teszt – Kicsi a 2.1 hangszórószett, de…

Zene füleimnek.

2021.02.26. 12:25 | szerző: Sityi | Kütyü+hardver

A lengyel Genesis remek ár-érték arányú eszközeivel próbál minket elbűvölni (egyelőre sikerrel), most pedig egy 2.1-es hangszórószett, a Helium 600 került tőlük a boncasztalomra tesztlaboromba, hogy lefüleljem, mit is tud.

A külső egészen megkapó. A dobozon szépen kihangsúlyozták a rendszer gamer mivoltát, de szerencsére a designban nincs túltolva, sőt. Talán a karbon hatású bevonat, amivel a fadobozokat bevonták, ad némi játékos vonást... A membránok sötétpiros beütéséről nekem viszont a KRK Rokit stúdiómonitor hangszórói ugrottak be a sárga membránjukkal. Jótól lopni nem szégyen, nekem határozottan tetszik ez a kialakítás. A két szatellit hangszóró 3 hüvelykes hangsugárzóval rendelkezik – a fölötte lévő műanyag sajnos csak dísz, nem tweeter.

Genesis Helium 600 teszt – Kicsi a 2.1 hangszórószett, de…

A mélynyomó 6,5 hüvelykes membránon át brummog. Itt található két pár RCA-csatlakozó, két hangerőszabályzó és persze a főkapcsoló. Az egyik pár RCA-csatlakozó a szatelliteké (sajna önmagukban nagyon halkak), a másikat pedig kétféleképp használhatjuk: vagy rendes bemenetként, vagy csatlakoztatjuk hozzá a vezetékes távirányítót (erről bővebben kicsit később). A két hangerőszabályzóból az egyik a mélynyomó hangerejét, a másik a fő hangerőt állítja – a nekünk kellemes hangkép megteremtése gyerekjáték. Ez ugyan az én ízlésem csupán, de zenéhez a középre állított mélynyomóhangerő passzolt a kiegyensúlyozott élményhez, míg játéknál, filmnél a mellbevágóbb élmény miatt általában kétharmadra állítottam. A maximális hangerőt nem próbáltam ki, de ameddig fel mertem tekerni a szomszédok miatt, már az is bőven jó volt – egy nagyobb szobát simán betölt, ha jól helyezzük el.

Genesis Helium 600 teszt – Kicsi a 2.1 hangszórószett, de…

A távirányító meglehetősen praktikus darab lett. Egyrészt a kábelezése révén kapunk 3,5 mm-es jack csatlakozót, amit natívan tudunk a számítógépbe bedugni. További kunsztja még egy 3,5 mm-es jack kimenet, ahová a fül- vagy fejhallgatónkat dughatjuk, és ez működik kikapcsolt állapotú hangszórók esetén is. A harmadik trükkje egy szintén 3,5 mm-es jack bemenet, ahová mondjuk a telefonunkat csatlakoztathatjuk egy megfelelő kábellel, és mehet a zene. Nem rossz teljesítmény ez egy ilyen kis „korongtól”, egész sokoldalúvá teszi így magát a cucc. Sőt, mondok jobbat: pár ezressel többért a 610BT modell ad Bluetooth csatlakozási lehetőséget is. Az pedig remélem, nem csak nekem előny, hogy az RCA bemenet révén (bár feláldozva a távirányítót) picit komolyabb hangcuccot is rá tudok natívan, azaz plusz átalakítók nélkül kötni – mint például egy DJ kontrollert.

Genesis Helium 600 teszt – Kicsi a 2.1 hangszórószett, de…

Szerintem egyértelmű, milyen véleménnyel tudom soraimat zárni. Bár a 28-30 ezres árszint nem épp diszkontnak tűnhet első ránézésre (talán másodikra sem), de érezhetően minőségi terméket kapunk a pénzünkért, és nem utolsósorban a fő rendeltetési célját több mint kielégítően teljesíti. A Bluetooth opció pedig kb. 5000 forint pluszkiadást jelent, ha valaki ezt a kényelmi extrát is szeretné.

Genesis Helium 600 teszt – Kicsi a 2.1 hangszórószett, de…

A tesztterméket a Genesis biztosította.

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló