25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

New Pokémon Snap teszt – Legyél te is természetfotós!

Kapudrog a pokémonok világába?

Írta: Sityi

Be kell lássuk, manapság a rebootok és a felújítások korát éljük. Önmagában ez nem is baj, hiszen a videójáték-történelem bővelkedik a megőrzésre, feldolgozásra érdemes címekben, de mivel rengeteg ilyet kapunk mostanában, egyre inkább könnyű pénzszerzésnek tűnik az ilyesmi, noha nem feltétlenül az. Jelen értekezésem tárgya, a New Pokémon Snap is inkább egy alapos újragondolása az 1999-es eredetinek, semmint ténylegesen új rész – lássuk, milyen lett az új játék ennyi év múltával.

New Pokémon Snap teszt – Legyél te is természetfotós!

Az érettebb ifjúság képviselőinek biztos felcsillan a szeme, ha azt mondom, rail shooter – számomra a legemlékezetesebb képviselője a Star Wars: Rebel Assault két részének űrhajós részei. És hogy hogy jön ez ide? A New Pokémon Snapben gyakorlatilag a rail shooterek játékmechanikája elevenedik meg újra, csak ezúttal nem lövöldözünk halomra mindenféle rondaságot meg ellenséget, hanem cuki állatkákat fotózunk. Nem más ez, mint egy kutatómunkának álcázott fotóstanfolyam és szafari egybegyúrva, ugyanis a célunk a Lental régió három szigetén élő pokémonok lefényképezése – lehetőleg minél többféle módon, szögben, pózban, hangulatban, tevékenységek közepette. Ehhez idővel olyan eszközöket kapunk segítségül, mint a fluffruitnak nevezett alma (nem az, mert ez puha), és zenélni is fogunk tudni egy idő után. Emellett a kameránkba egy scanner is kerül, amivel a rejtőzködő(bb) állatkákat segít észrevenni, illetve egyéb érdekességekre hívhatja fel a figyelmünket.

New Pokémon Snap teszt – Legyél te is természetfotós!

A kör végén kiválaszthatjuk az értékelendő fotóinkat, amiket később az albumban tovább dekorálhatunk, és akár meg is oszthatunk a nagyvilággal. Kapunk persze extra feladatokat is, így nem csak úgy általánosságban kattintgathatunk a gépünkkel, hanem sokkal céltudatosabban is megtehetjük, extra tapasztalati pontokra szert téve az adott helyen. Apropó, XP: ahogy kellő mennyiségű gyűlik össze belőle egy helyen, nyílik a következő, esetleg az éjszakai változat – utóbbi azért is fontos, mert a rejtélyes fénylő pokémonokra vadászunk alapvetően. Nem, nem elkapni kell – lefényképezni!

New Pokémon Snap teszt – Legyél te is természetfotós!

Maga a kivitelezés tökéletesen „pokémonos”, azaz tökéletesen megegyező stílust kapunk a látvány és a hangok terén, mint a többi switches Pokémon-játék esetében (szabályerősítő kivétel a Pokémon Quest és a Pokémon Café Mix). Az állatkák elég jól elhitetik a játékossal, hogy tényleg természetes habitusukban élnek és teszik a maguk kis dolgát, napi rutinjaikat – és nem jönnek mindenféle vásott kölykök begyömöszölni őket piros-fehér labdákba, hogy utána állatviadalokon való részvételre kényszerítsék őket. Pont az erőszakmentessége miatt már a legkisebbek is remekül szórakozhatnak vele: a lányomnak ugyan tetszett a Let’s Go, Pikachu!, de ez sokkal inkább bejött neki – pedig a villanypocoknak itt nincs kiemelt szerepe, sőt!

New Pokémon Snap teszt – Legyél te is természetfotós!

Jópofa játék a New Pokémon Snap, és tökéletes bevezetésnek érzem a pokémonok világába – de a játékmenet sajátosságaiból adódóan rá lehet unni: sokszor fogjuk megtenni ugyanazokat az útvonalakat, bár az állatvilág viselkedése, összetétele változhat valamennyit (de nem gyökeresen) két menet között. Relaxálni viszont kiváló vele... Ehhez képest kicsit drágának érzem még nintendós mértékkel nézve is – szerintem a Captain Toad: Treasure Tracker árszintje jobban passzolna ehhez a játékhoz.

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a ConQuest Entertainment biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Pozitívumok
 • Kellemes szafari a pokémonok háborítatlan világában
 • Egyszerű kezelhetősége miatt a kisebbek is remekül szórakozhatnak vele
Negatívumok
 • A műfaj sajátosságából adódóan ellaposodhat az élmény, bár ez egyénfüggő
 • Kicsit drágának érzem a tartalomhoz mérten

További képek

 • New Pokémon Snap
 • New Pokémon Snap
 • New Pokémon Snap
 • New Pokémon Snap
 • New Pokémon Snap
 • New Pokémon Snap
 • New Pokémon Snap
 • New Pokémon Snap
 • New Pokémon Snap
 • New Pokémon Snap
 • New Pokémon Snap
 • New Pokémon Snap
 • New Pokémon Snap
 • New Pokémon Snap

New Pokémon Snap

Platform:

Fejlesztő: Bandai Namco Studio

Kiadó: Nintendo, The Pokémon Company

Forgalmazó: ConQuest Entertainment

Megjelenés: 2021. április 30.

» Tovább a játék adatlapjára

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!