25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Big Brain Academy: Brain vs. Brain teszt – Pörög az észkerék

Igazi családi móka, ahol kicsik és nagyok is összemérhetik tudásukat, ügyességüket.

Írta: m_anger

Amikor egy új játék megjelenik, rendszerint megvizslatjuk a grafikáját, szeretnénk tudni, milyen egyedi ötleteket tartalmaz a játékmenet, vagy hogy milyen a sztori. Na de mi van akkor, ha ezek egyike sem kiemelkedő? Lehet egy játék jó mindezek nélkül? Ki más is tudna erre pozitív példát hozni mint a Nintendo, akik a mostani tevékenységüket hűen követve ismét előrángattak egy régi címet, és elhozták azt Switchre.

Big Brain Academy: Brain vs. Brain teszt – Pörög az észkerék

A Big Brain Academy sorozat anno tiszteletét tette DS-en és Wiin is, ám az elmúlt 14 esztendőben nem jelentkezett új epizóddal. Egy olyan puzzlejáték-gyűjteményről van szó, mint a nagyon hasonló, de talán icipicit ismertebb Brain Age. Nem kell kamuznom, és mégsem válik a tesztalany hátrányára: a Big Brain Academy: Brain vs. Brain szinte semmi újat nem mutat (talán csak az érintőképernyő használatát), minden minijátékot láthattunk már máshol is ezerszer valamilyen formában. Mégis ahogy össze van rakva az egész, egy nagyon korrekt, addiktív csomagot képez, amely hívogatja a játékosokat, akik valóban szeretnek játszani, és ehhez nem csak és kizárólag AAA grafikát tudnak befogadni.

A játék összesen öt kategóriában hoz feladatokat, mindegyikben négyet-négyet, így összesen húszféle dolgot csinálhatunk. Próbára lesz téve a memóriánk, logikai- és elemzőképességünk, no meg matektudásunk is. A legegyszerűbbek a sima sorbarakós, párosítós vagy memória feladványok, de mindegyikben van egy kis csavar, amely egy idő után nehézzé teszi. Mindennek tetejébe az óra is ketyeg, egy perc áll rendelkezésre a megmérettetéseken. A végén aztán könyörtelenül kielemzik a teljesítményünket, és kapunk egy pontszámot.

Big Brain Academy: Brain vs. Brain teszt – Pörög az észkerék

A multiplayer komponens itt lép be a képbe, ugyanis természetesen versenghetünk a barátok pontszámai ellen. Ráadásul nem csak egyes versenyszámokban, hanem lenyomhatunk egy alapos, minden kategóriára kiterjedő tesztet is, ahol mindegyikből kapunk egy random feladatot. Az egyjátékos mód mellett van lehetőség local co-opra is (négy játékossal), de interneten keresztül már csak az ismerősünk játékának ghostja ellen tolhatjuk, ami ugye nem pontosan ugyanaz az élmény, mintha egyszerre küzdenénk.

A pontszámok mellett temérdek csecsebecsét is nyerhetünk, amivel a játékbeli (alapból is nagyon testreszabható) karakterünket tudjuk öltöztetni, cicomázni. Nem a miiket rángatták tehát elő, de annak stílusához eléggé hasonló 2D-s figurákat kreálhatunk. A grafika ennek megfelelően kissé egyszerűbb, de nagyon is stílusos, viszont inkább gyerkőckompatibilis (tehát az fps-t és a felbontást vizslató szemeket nem fogja annyira lenyűgözni).

Big Brain Academy: Brain vs. Brain teszt – Pörög az észkerék

A Big Brain Academy: Brain vs. Brain mint látható, nem az egyediségével veszi le a játékost a lábáról, hanem hogy egy jól megkomponált és összerakott gyűjtemény lett. A kompetitív játékosokat célozza meg, akik lehetnek felnőttek, de tudjuk jól, hogy a gyermekek nagyon azok, így a fő célcsoport ők lehetnek. A feladatok kellőképp változatosak – személy szerint a számolós és elemzős részek jöttek be leginkább (ahol többet kell gondolkodni), de a gyors reflex etapok is szórakoztatóak. Egyszer azonban mindennek vége szakad, és a legnagyobb hátrány, hogy a keményvonalas játékosok hamar ráunhatnak. Ahol viszont van gyerkőc a családban, ott bizonyára időről időre előkerül majd, ahogy egy jó társasjáték se unalmas sokadjára se.

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a ConQuest Entertainment biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Pozitívumok
  • Addiktív
  • Néhány ötletes feladvány
  • Nem túl drága
  • Rengeteg kusztomizációs lehetőség
Negatívumok
  • Szerény multis lehetőségek
  • Hardcore játékosoknak hamar kiismerhetővé és unalmassá válik

További képek

  • Big Brain Academy: Brain vs. Brain
  • Big Brain Academy: Brain vs. Brain

Big Brain Academy: Brain vs. Brain

Platform:

Kiadó: Nintendo

Forgalmazó: ConQuest Entertainment

Megjelenés: 2021. december 3.

» Tovább a játék adatlapjára

m_anger

m_anger
Ami a nyolcvanas években kölyökként csak álom volt (videojátékokkal dolgozni), az mára valóság. Munkaidőben fejlesztőként, szabadidőben kritikusként. Játék az élet?

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!