25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

HitchHiker – A Mistery Game teszt

Mélylélektani utazás lelkünk zűrös bugyraiba egy atmoszférikus kalandjátékban.

Írta: Lacko

Ifjúkorom legnagyobb kalandjait stoppolás közben éltem át. Keresztülstoppoltam a vén kontinenst, és közben nagyon sokféle emberrel és élménnyel találkoztam. Nagyon jó és nagyon rossz emberekkel is. Így aztán felkaptam a fejem, hogy mindebből játék készült. Persze ha megnézzük a HitchHiker trailerét, már akkor láthatjuk, hogy nem, ez a játék nem igazi stoppolásról szól. Viszont nagyon szerettem a Firewatch című játékot, amelyre ez grafikában és hangulatban is hasonlított.

HitchHiker – A Mistery Game teszt

Viszont most, hogy végigjátszottam és itt ülök 3 és fél óra játékidő után, nem igazán tudom, hogy mit is írhatnék. Pedig sosem szoktam híján lenni a szavaknak. És az sem jellemző rám, hogy ne tudnék mit kezdeni nagyon mély értelmű művészfilmekkel. Kedvencem amúgy is a Sztalker, ami szintén egy lélektani utazás saját lelkünkben. A HitchHiker játék után nem azonban mégse igazán találom a szavakat, és nem azért, mert annyira megérintett, hanem azért, mert fogalmam sincs, hogy miről szólt.

HitchHiker – A Mistery Game teszt

A játék jól indul. Sőt, egész jól halad. Aztán amikor hirtelen véget ér, akkor nem igazán van semmi. Pedig tényleg jó is lehetne. Az is nagyon jó, hogy nem túl hosszú. A grafika, a zene nagyon hangulatos. A párbeszédek – szigorúan művészi értelemben – izgalmasak. Csak nem sikerült rendesen lezárni. Vagy sokkal többet képzeltem bele játék közben, mint amit a készítők. Még ez lehet. És ezért nem értettem, hogy akkor mire is ment ki az egész.

HitchHiker – A Mistery Game teszt

Összefoglalva nem tudok se pro, se kontra semmit sem írni. Az, hogy én nem értettem, nem biztos, hogy számít. Lehet, hogy pont ettől jó, pont ezért érdekes a HitchHiker. Mindenesetre azért egy leárazást érdemes megvárni a bezsákolással. És még az is lehet, hogy életetek legjobb élménye vár. Főleg, ha nincsenek olyan elvárásaitok a játékkal szemben, mint nekem voltak. És remélem, legalább ebben segítettem ezzel az ismertetővel.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Hitchhiker - A Mystery Game
  • Hitchhiker - A Mystery Game
  • Hitchhiker - A Mystery Game
  • Hitchhiker - A Mystery Game
  • Hitchhiker - A Mystery Game
  • Hitchhiker - A Mystery Game

Hitchhiker - A Mystery Game

Platform:

Fejlesztő: Mad About Pandas

Kiadó: Versus Evil

Megjelenés: 2021. április 15.

» Tovább a játék adatlapjára

Lacko

Lacko
Még ZX Spectrumon kezdte stratégiai játékokkal. Azóta megkedvelte a taktikai FPS-eket, a point'n'click kalandjátékokat, a gazdasági- és társadalomszimulátorokat. Örök Arma-játékos és tartalomfejlesztő.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!