25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

Genesis Radon 720 headsetteszt – A belépő szint bajnoka

Nem egy mai modell, de még mindig remek az ár/érték arány.

Írta: B_Renato97

Genesis Radon 720 headsetteszt – A belépő szint bajnoka

Hozzáférhető és megbízható! Néhány napnyi aktív használat után ez a két szó jutott az eszembe a tesztre kapott Genesis Radon 720-as fejes kapcsán. Az internet bugyraiban kutatva nem tartott sokáig rájönni, hogy ez a fejhallgatótípus 2017. óta elérhető változatlan formában. Ez persze semmi negatívumot nem jelent, sőt! Ha rossz lenne vagy folyamatosan hordanák vissza a vásárlók garanciális problémák miatt, már biztosan nem forgalmazná senki. Ehelyett millió és egy helyen meg lehet vásárolni, és sehol se bukkantam kifejezetten rossz véleményre. Az olvasottak után az általánosnál is nagyobb izgalommal bontottam fel a dobozt, amelybe semmilyen sallang matricát és reklámpapírt nem pakoltak. Korrektül becsomagolt fejhallgató várt, a kábel végződése pedig egyetlen USB A portban kimerül.

Mielőtt túlságosan belemélyedtem volna a tesztbe, a gyártó oldalán megtalálható szoftvert természetesen telepítettem, de igazából sok pluszt nem adott hozzá a termékhez. A folyamatosan vörösen izzó világítást nem lehet kikapcsolni, illetve a hangszínszabályzás és a virtuális 7.1 állítására sincs lehetőség. Cserébe van mikrofon-finomhangolás és hangerőt változtatni is tudunk, de ezt igazából a gépházban is megtehetjük külön szoftver nélkül. Ebben a formában így sajnos parasztvakítás hangulatot áraszt, főleg mert elég jól megírt marketingszöveggel próbálták kiemelni az eszközhöz járó programot. Fennakadni kár rajta, mert amint beizzítottam a tesztzenéket, máris mosolyt csalt az arcomra az eszköz. Ebben az árkategóriában meglepően jól szól a Radon 720, több konkurens márkát maga mögé utasítva.

Genesis Radon 720 headsetteszt – A belépő szint bajnoka

A zenék még a komolyabb bejáratás nélkül sem szólnak rosszul, viszont egy játékra szánt fejhallgatónál fontos, hogy pontosak legyen az irányok, és adott esetben a fejhallgató segítse a tájékozódást. Ezt a 7.1-et ilyen szempontból nem tartom annyira hasznosnak. Kapunk egyfajta térhangzást, de továbbra sem volt egyszerű megmondani, hogy a lépészajok elölről vagy hátulról jönnek. Akár a márkán belül maradva, egy jó sztereó fejes ilyen szempontból szerintem jobb, de ha nem kompetitíven játszunk, akkor igazából mindegy. Világmegváltó, fejhallgató-forradalmat kirobbantó technológiának egyáltalán nem tudom nevezni sajnos.

Ami viszont telitalálat, az a minőség és a felhasznált anyagok. Több óra használat után sem vált kényelmetlenné, sőt még a munkahelyi meetingeken is jól szuperált. A kikapcsolhatatlan piros fényt mondjuk nem tudtam mire vélni, erre igazán kitalálhattak volna valami gombot. A mikrofon hangja is teljesen használható minőségű, ami pedig külön érdekes, hogy nem kellett a szám elé beállítani, hiszen a fejhallgató aljába van beépítve. A hátulütője, hogy zajosabb lesz így a beszédünk, de legalább a kábelezés sem fog idővel megtörni. Valamit valamiért.

Genesis Radon 720 headsetteszt – A belépő szint bajnoka

Több alkalom után arra a megállapításra jutottam, hogy a viselhetőség a fülpárna alakja miatt ennyire jó. A hozzám hasonló koboldfülű egyéneknek már rövid távon elég zavaróak a szabályos kör alakú párnák. Bár nem sok emberrel találkoztam, akinek tankönyvbe illő fülformája lett volna, így egy szellősebb téglalapforma sokat segít a komforton. Már csak azt sajnálom, hogy nem elterjedtebb ez a megoldás.

Genesis Radon 720 headsetteszt – A belépő szint bajnoka

Összességében bő egy hét használat után nagyon megtetszett a Genesis jól bevált Radon 720-as gamer fejhallgatója. PC-vel és konzollal is tökéletesen működik, semmi komolyabb kényelmetlenséget nem tapasztaltam, noha a virtuális térhangok nem nyűgöztek le. Mindent összevetve akkor is egy kiemelkedően jó eszköz volt a társam a tesztidőszak során. Ezért a tudásért az ár több mint jó, így már egy kicsit sem csodálkozom azon, hogy szinte minden PC perifériákkal foglalkozó webshopban megtalálható termék (a Genesis saját oldaláról 44,99 euróért rendelhető). Ha olcsón szeretnél sok évig jól használható fejhallgatót, akkor a Radon 720-at mindenképpen vedd számításba!

A bemutatott terméket a Genesis biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

B_Renato97
Mindenevő gamer, legyen az PC vagy konzol, FPS vagy sport. Az igazi gyönyört viszont a szimulátorok jelentik számomra. A virtuálisan elvégzett munkánál nincs is jobb.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!