25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Egyéb

Buff – Kuponokat szerezhetünk játék közben

Túl szép ahhoz, hogy igaz legyen?

Írta: Puddle

Buff – Kuponokat szerezhetünk játék közben

A fenti alcím jutott elsőként az eszembe, amikor lehetőséget kaptam, hogy kipróbáljam a Buff applikációt, amely lehetségessé teszi, hogy játék közben pontokat gyűjtsek, amiket aztán kuponokra tudok beváltani. A kuponok alatt gondolhatunk Steam wallet pénzre, Riot pontokra, Amazon ajándékkártyákra vagy akár teljes játékokra is. Csupán annyi a teendőnk, hogy elindítjuk a Buff alkalmazást miközben a League of Legendsben (LoL) rankedezünk vagy bármely más játékban örülünk a győzelmemnek, vagy bosszankodunk a csapattársaink inkompetenciáján.

A Buff rengeteg játékot támogat, mint például a PUBG, az Overwatch, az Apex Legends, a Warzone, a Hearthstone és még mások. Örök pesszimistaként rögtön kerestem, hol a hiba az egyenletben, miért is éri ez meg a Buffnak, hogy csak úgy kuponokat osztogat. Bár másfél hónap után sikerült 1500 Riot pontot ingyen bezsebelnem (ennek értéke kb. 10 dollár), a program elég gyorsan igazolta számomra, hogy a marketingszöveg mindig jobb, mint maga a termék.

Buff – Kuponokat szerezhetünk játék közben

Az applikáció használata pofonegyszerű: miután letöltöttük a Buff.game oldalról, egy szimpla account készítése után csak hagyni kell, hogy a háttérben fusson bármelyik támogatott játék elindítása során. A gépemet szeretem tisztán tartani, de a Buff nem lassította a teljesítményt, nem próbált meg titokban más programokat telepíteni, és a létezését is csak akkor vettem észre, amikor egy-egy menet LoL után felugrott és jelentette, hogy a statisztikám alapján 1,5 ponttal jutalmazott.

Ez kellemes hír volt egészen addig, amíg be nem néztem a kiváltható jutalmakat felsoroló áruházba. Választhatók teljes játékok, mint például az XCOM 2 vagy az Outlast 2, de akár Razer egerek és más kiegészítők a már említett Steam/Blizzard/Riot/Amazon kuponokon kívül. Az árak egyedül az ijesztőek: a fent említett két játékkulcs 1300 Buff pontba kerül, 1000 V-Buck a Fortnite-ban 2000 pont, míg 750 Riot pont 800-ért lehet a miénk. Ez azt jelenti, hogy elleszek egy ideg az alkalmazással, ha minden kb. 30-40 perces meccsért 0,8-2 pontot kapok...

Buff – Kuponokat szerezhetünk játék közben

Persze mint már mindenhol, itt is van napi „login bónusz”, valamint speciális napi és heti feladat külön pontokért. Mivel elsősorban a League of Legendsszel játszom rendszeresen, az ahhoz tartozó feladatokról tudok nyilatkozni. Ha a rendszer sorsol nekem valami kedveset, például legyek játékban 60 percig, szerezzek 10 assistet vagy érjem el a 3.0-ás KDA-t, nincs is gond, észre sem veszem a feladatot, csak mikor már megcsináltam. Ugyanakkor meg tud ajándékozni a Buff olyan közel lehetetlen napi kihívásokkal, hogy „nyerj 10 meccset”, amihez a szerencsén kívül rengeteg szabadidő is szükséges. Heti feladatokból mindig három szint van, de ezek bonyolultsága teljesen zsákbamacska. A „pusztíts el 10 tornyot” és a „szedj össze 1000 killt” időigénye között elég nagy különbség van. És mindez bónusz 5 pontért még meg sem éri.

A Buff teljesen ingyenesen letölthető és használható, ha mégis belátható időn belül szeretnénk valamilyen kuponhoz jutni, a keservesen lassú pontszerzést fel lehet gyorsítani, ha előfizetünk a három különböző prémium szint egyikére. A prémium felhasználók nemhogy az eredeti ár töredékéért válthatják ki a kuponokat, még a pontszerzés is duplájára vagy akár triplájára gyorsul. A havi előfizetés mindehhez 4 és 8 dollár között mozog.

Buff – Kuponokat szerezhetünk játék közben

Viszont a prémium felhasználók sem védhetik ki a legnagyobb problémáját a rendszernek: a kínálatot, pontosabban annak hiányát. Sajnos nagyon ritka, hogy nehezen összeszedett Buff pontjainkat be tudjuk váltani valami olyanra, amit fel is tudunk használni. A játékkulcsok és minden más is régióhoz kötött. Bár csak Mexikóban érvényes kódok mindig vannak raktáron, az amerikaiak már ritkábbak, és az kész csoda, ha pár óráig elérhetővé válik valami, ami Európában is használható. Ezekre gyorsan le kell csapni, mert pillanatokon belül elviszik őket.

Buff – Kuponokat szerezhetünk játék közben

Tapasztalataim alapján a Buff egy nehezen használható, kicsi kínálattal bíró alkalmazás, hiába lehet potenciálisan ingyen pénzt nyerni vele, nehezen tudom ajánlani. Igaz, többnyire láthatatlan a program, de amikor a felugróablakban jelzi, mennyi pontot zsebeltem be, inkább elszomorodom, hiszen az áruházban úgysem tudnám elkölteni a régiókötöttségek miatt semmire sem. Mindezek ellenére 1,5 hónap alatt szereztem belőle egy LoL-skint, így nem akarok panaszkodni.

A teszteléshez a Buff biztosított rövid időre Premium hozzáférést.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Puddle

Puddle
Ötéves lehettem, amikor először lestem meg apukámat, ahogy a Warcraft 3-mal játszik, és azóta odavagyok a videójátékokért. Amellett, hogy rá vagyok kattanva a roguelike és RTS játékokra, mindig is kerestem a videojátékok esztétikájából fakadó művészeti értéket.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!