25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Monuments Flipper early access próbakör – Az építészet szépségei

Nyomokban croissant-t tartalmazhat.

Írta: B_Renato97

Az építkezős, felújítós játékok szerelmesei mostanában kedvükre találhattak mindenféle tematikában szoftvert, amelyeknek segítségével kiélhetik vágyaikat. A nagy kérdés, hogy a kissé túltelített piacon van-e még hely a Monuments Flipper számára. A programmal töltött első néhány perc alapján egyértelművé válik, hogy kizárólag Franciaország híres és kevésbé híres műemlékeit kell rendbe hoznunk. A Steam leírásban a római Colosseum képe is megtalálható, így azért bízom benne, hogy időszakos frissítések után más országokba is ellátogathatunk, és nem csak beetetésről van szó.

Monuments Flipper early access próbakör – Az építészet szépségei

Első lépésként egy kevésbé érdekes oktatómisszióval kezdődik karrierünk. A röpke félórás tutorial mód felkészít mindenre. Megmutatja, hogyan kell letisztogatni a cserepeket, majd felpakolni a tetőre szépen sorban, illetve különböző műtárgyak restaurálása is szerepel majd a feladatlistán. Inkább jópofa, mintsem idegesítő, de mindenképpen érdekes, hogy régészeti feladatokat is el kell látnunk. A betanulást követően folyamatosan jönnek az újabb küldetések, ahol neves épületeket, templomokat, majd végül magát az Eiffel-tornyot kell helyrepofoznunk. Amit hiányoltam, hogy szinte egyáltalán nincs megmagyarázva, mit miért csinálunk. Néhány műemlékről van pár tervrajz, leírás, de semmilyen komoly bevezető nincsen annak kapcsán, hogy mit is keresünk az adott helyszínen.

A játékmenettel se vagyok maradéktalanul elégedett. Az építésmódhoz az AR-nézetet kell használnunk, minden más feladathoz pedig az alapnézetet kell kiválasztani. Nem teljesen tiszta, hogy ez az extra bonyolítás mi célt szolgál, de szerencsére megszokható. A takarítás, építés ugyanolyan rendszer szerint működik, mint más hasonszőrű játékokban, viszont eszközökből mintha jóval több lenne. Zúzhatunk baltával, söprögethetjük a koszt, vagy rozsdát reszelhetünk a fémtárgyakról. Ami furcsa volt, hogy eszközfeloldással, fejlesztéssel egyáltalán nem kell foglalkoznunk. Minden azonnal elérhető, és karakterünk sebességén, ügyességén se javíthatunk.

Monuments Flipper early access próbakör – Az építészet szépségei

Látvány szempontjából teljesen átlagos szintet sikerült belőni. Ultra grafikán se dobtam el az agyam, bár meg kell hagyni, a játék vége felé a magasabb épületekről egész jó városképet kapunk. Meglepően furcsa érzés kerített hatalmába néhány küldetés után, mert nem voltam elégedett az elkészült épülettel. Valamiféle extrát vártam volna a missziók után. Esetleg egy szuvenír, vagy valami emléktárgy, amit kihelyezhetek az küldetéseket követően a dicsőségfalon. Az ilyen és ehhez hasonló kis finomságok nagyon hiányoztak a Monuments Flipperből, pedig közel sem mondható rossznak a játék, inkább csak túl steril.

Mindent egybevetve, ha még nem untál rá a felújítós szimulátorokra, akkor bátran vágj bele a francia műemlékek világába is a Monuments Flipperrel. Ellenben, ha még csak most ismerkedsz a renoválós szoftverek kategóriájával, akkor nem biztos, hogy ez a megfelelő választás. Akadnak a kategórián belül jóval élvezetesebb játékok is, így mindenképpen megfontolandó, mivel kezdi az ember a virtuális építkezést.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Monuments Flipper
  • Monuments Flipper
  • Monuments Flipper
  • Monuments Flipper
  • Monuments Flipper
  • Monuments Flipper
  • Monuments Flipper
  • Monuments Flipper
  • Monuments Flipper

Monuments Flipper

Platform:

Fejlesztő: Monuments Games, Games Incubator

Kiadó: Games Incubator, PlayWay

Megjelenés: 2022. november 14. (korai hozzáférés)

» Tovább a játék adatlapjára

B_Renato97
Mindenevő gamer, legyen az PC vagy konzol, FPS vagy sport. Az igazi gyönyört viszont a szimulátorok jelentik számomra. A virtuálisan elvégzett munkánál nincs is jobb.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!