25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

AOC AGM600 egérteszt – Patkányreflex

Küzdelem a milliszekundumokért.

Írta: Sityi

AOC AGM600 egérteszt – Patkányreflex

Az NVIDIA Reflex Analyzer két komponenst vizsgál a késleltetés szempontjából: a kijelzőt és az egeret. Önmagában ez persze nem fog minket gyorsabbá tenni, viszont érdekes statisztikákat nyújthat gépünk teljesítményéről az adott játék kapcsán – persze kérdés, mihez lehet ezekkel az adatokkal kezdeni. Az AG274QG monitorról írt értekezésemben én azt olvastam ki ezen adatokból, hogy nem biztos, hogy mindenáron a játék futási sebességét kell növelni, mert nem feltétlenül nyerünk vele sokat. És most itt van az AOC AGM600 harci hörcsög a péklapát méretű mancsom alatt, ami szintén szolgáltatott adatokat a késleltetéshez – de nem csak emiatt érdekes ez a ketyere.

Kezdjük akkor ezzel a fontos információval: fixen 4,6 ms volt a késleltetése az általam próbált NVIDIA Reflexes játékokban. Mivel más egérről nem rendelkezem számszerű adattal, így szubjektíven csak annyira tudom megítélni, hogy érzésre kellően harapós lett a (nem is olyan) kicsike – bár sejtésem szerint itt is alig pár ms-ról lehet szó, ha tisztességes gamer egerekről beszélünk.

AOC AGM600 egérteszt – Patkányreflex

Márpedig az AOC top egere ízig-vérig gamer. Formája jobbkezes aszimmetrikus, viszont akkora, hogy még nekem is kényelmes – kiskezűeknek lehet kicsit problémás. A szenzor ezúttal is a Pixart PMW3389, ami sok más cincogóban teljesít szolgálatot megbízhatóan és pontosan – a két fő kapcsoló viszont nem az átlagos Omron, hanem a kifejezetten reszponzívra belőtt Kailh. Ezeken felül is kapunk természetesen gombokat, amiket szabadon állíthatunk a G-Menuben – ami kicsit meglepő, hogy nemcsak oldalt van egy dupla gombpár, hanem a bal gomb felső sarkában is.

Alapértelmezés szerint az oldalt lévő magányos nagyobb gomb a mesterlövész módot aktiválja, azaz leveszi ideiglenesen az egér érzékenységét a precízebb célzás elősegítése érdekében. Az összes gombszám így pedig 10-re jön ki. Nem kikönnyített, lyukacsos egerentyű az AGM600, de nem vészes a súlya – a harisnyázott kábel viszont merevebb annál, mint amit én preferálnék (ajánlott egy jó bungie hozzá). Természetesen testre szabható fényár is van, amit a többi AOC cuccunkkal (monitor, billentyűzet, fejhallgató) szinkronizálni is lehet. Így például a nemrég bemutatott Agon AG274QG Light FX megvilágításával is összhangba hozhatók az egér fényei.

AOC AGM600 egérteszt – Patkányreflex

Játék közben remekül teljesített sajtpusztító kis barátom: talán az eddigi legjobb Overwatch 2 meneteimet köszönhetem neki. Annyira nyomott nem vagyok, hogy ne zárjam ki a mázlifaktort persze, de játszom én már olyan régóta, hogy tudjam, mikor köszönhetem magamnak és az általam használt eszközöknek a jó teljesítményt – márpedig itt jelentős szerepe volt annak, hogy egy (legalábbis nekem) teljesen kézreálló pocokkal dolgoztam a csapatom sikeréért. Tudom, nem szokásom különösebben egy egér pontosságára panaszkodni – szerintem tart már ott a szenzortechnológia, hogy átlagos játékos számára ne feltétlen ez legyen a legfőbb szempont választásnál (persze csak abban az esetben, ha ugyanezen szenzorról beszélünk). Az AGM600 viszont ha nüansznyival is, de érezhetően pontosabbnak érződik az általam használt érzékenyégi beállításokon.

Az AOC kínálatában ennél jobb egér nincs, mint az AGM600, de nem is vagyok benne biztos, hogy kell ennél több. A játékos beviteli eszközök piaca meglehetősen telített, sok kisebb (Genesis, Trust) és nagyobb (ASUS, Razer) gyártó próbál minden igényt lefedni – az AOC számára tehát fel van adva a lecke. Az AGM600 több, mint tisztességes iparosmunka, érdemes adni neki egy esélyt.

A bemutatott terméket az AOC biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!